ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: تهران، اهواز و کرج؛ 3 شهر نخست آلوده جهان
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
تهران، اهواز و کرج؛ 3 شهر نخست آلوده جهان

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران با اشاره به اینکه برای هر یک میلیون ایرانی فقط یک آلرژیست وجود دارد و داروهای پرمصرف آلرژی نیز بیمه نیستند گفت: تهران،اهواز و کرج نیز 3 شهر نخست آلوده جهان به حساب می آیند
محمد قراقوزلو در حاشیه همایش هفته جهانی آسم و آلرژی اظهار داشت: تا 50 سال بل بیماریهایی مانند کزاز، سرخک، سل، جزام و بیمارهای عفونی مردم را تهدید می کرد امروزه سالمندان ژاپنی بیش از 100 سال عمر می کنند ولی با حذف بسیاری از بیماریها و توسعه صنعت و تکنولوژی شاهد هستیم که آلرژی از 10 به 25 درصد در جهان افزایش یافته است وی افزود عفونت‌ها، استرس و اضطراب، خستگی از کار، آلودگی هوا و دود و بو موجب ایجاد آلرژی و تحریک آلرژی در آدمی می‌شود که متاسفانه تهران، اهواز و کرج سه شهر نخست آلوده جهان هستند و همین موجب شده تا این بیماری‌ها تشدید شود. وی افزود: متاسفانه پزشکان فهرستی از غذاهای ممنوعه برای بیماران مبتلا به آسم و آلرژی تهیه کرده و در اختیار بیمار قرار می‌دهند که این کار صحیح نیست زیرا متهم نخست آلرژی غذاها نیستند. البته آجیل، بادام شامی یا زمینی، غذاهای دریایی، لبنیات، تخم‌مرغ، گندم، سویا و غلات غذاهای موذی و حساسیت‌زا و تشدید‌کننده آلرژی محسوب می‌شوند.
وی در پاسخ به اینکه چرا در سطح کشور کلینیک‌های تخصصی آلرژی نداریم، افزود: این علم در سطح دنیا جدید است و تعداد کل آلرژیست‌های ایرانی بیشتر از ۶۰ نفر نیست، البته رشته فوق تخصصی آلرژی تنها در سه دانشگاه علوم پزشکی تدریس می‌شود که می‌طلبد دانشجویان رشته پزشکی و مسوولان بیشتر به این رشته تخصصی توجه داشته باشند.
قراقوزلو در این همایش اظهار داشت: تا ۵۰ سال قبل بیماری‌هایی مانند کزاز، سرخک، سل، جزام و بیماری‌های عفونی مردم را تهدید می‌کرد ولی با حذف بسیاری از بیماری‌ها و توسعه صنعت و تکنولوژی شاهد هستیم که آلرژی از ۱۰ به ۲۵‌درصد در جهان افزایش یافته است.
عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه یکی از دلایل ایجاد آلرژی، ارثی بودن این بیماری است، گفت: همچنین یکی دیگر از عوامل آن ورود ماده حساسیت‌زا در بدن است ولی آلرژی مسری نیست. وی افزایش سزارین در ایران را بسیار تاسف‌بار عنوان کرد و افزود: استاندارد سزارین در ایران هشت برابر جهان است، همچنین شیر خشک جایگزین شیر مادر شده و این موارد هم در ایجاد آلرژی در بدن کودک تاثیرگذار است.
رییس انجمن آسم و آلرژی از ویزیت‌های غیرضروری برخی پزشکان انتقاد کرد و افزود: کلینیک‌های زالو درمانی، بادکش درمانی و استخدوس هندی برای درمان آلرژی راهکار نیست هرچند طب سنتی در جایگاه خودش بسیار ارزشمند بوده و هرچه داریم از طب سنتی است ولی متاسفانه برخی افراد سودجو از این راه تنها درآمد کسب می‌کنند.
منبع: روزنامه کارون 16 اردیبهشت 91