ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: مصالح ساختمانی در ایران گران شد، در دیگر نقاط جهان، ارزان!
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.

مصالح ساختمانی در ایران گران شد، در دیگر نقاط جهان، ارزان!

تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از افزایش قیمت 10 تا 51 درصدی مصالح ساختمانی در سال 90 حکایت دارد، و این در حالی است که قیمت مصالح ساختمانی در بازارهای جهانی با کاهش روبه‌رو شده است.
در حالی که قیمت مصالح ساختمانی در تمام یک سال گذشته بازار داخلی در حال افزایش بوده است، قیمت این مصالح در بازارهای جهانی روند نزولی را تجربه می‌کند.
قیمت مسکن و به ویژه مسکن نوساز ارتباط نزدیکی با قیمت مصالح ساختمانی دارد و گرانی اخیر مصالح تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت مسکن به ویژه در شهرهای بزرگ داشته است.
این در حالی است که تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از افزایش قیمت ۱۰ تا ۵۱ درصدی مصالح ساختمانی در سال ۹۰ حکایت دارد، و این در حالی است که قیمت مصالح ساختمانی در بازارهای جهانی با کاهش روبه‌رو شده است.
خبرگزاری مهر در این باره در گفت و گو با برخی مسئولان تلاش کرد این پیش بینی را مطرح کند که قیمت مصالح و به تبع آن قیمت مسکن کاهش خواهد یافت. ارسلان فتحی پور رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به بسته نظارتی – سیاستی مسکن مجلس اشاره کرد و وعده داد که نتیجه اجرای آن عرضه مصالح ساختمانی ارزان قیمت از سوی وزارتخانه های مرتبط خواهد بود. وی وعده داد که قیمت مسکن ظرف دو ماه آینده ۲۵ الی ۳۰ درصد کاهش می یابد.
محمد نهاوندیان رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران نیز گفت: قیمت‌های سیمان ، میلگرد به ویژه فولاد به طور گسترده ای در سه ماهه گذشته کاهش قابل ملاحظه ای را در سطح جهانی تجربه کردند اما به دلیل ساختار استفاده از درآمدهای نفتی و نقدینگی غیرمنطقی کشور، بهای جهانی مصالح ساختمانی در کشورمان بطور منطقی کاهش نیافته است.
مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک هم ضمن تائید کاهش بهای جهانی مصالح ساختمانی، خواستار اعمال این قیمت ها در کشور شد و از دولت خواست از محل درآمد هدفمندی یارانه ها برای افزایش عرضه مصالح ساختمانی ارزان قیمت استفاده کند.
بر اساس این گزارش، بررسی وضعیت قیمت های مصالح ساختمانی در کشورهای مختلف نشان می دهد که به خصوص پس از افت بهای جهانی نفت، شاهد روند عمومی کاهش قیمت مصالح در جهان هستیم.
در کشور چین، بهای فولاد به ترتیب در ماه می و آوریل سالجاری میلادی، در مقایسه با همین ماه در سال گذشته به دلیل افزایش تولیدات و کاهش بهای جهانی نفت با افت قابل توجه ۲۵٫۲ و ۳۲٫۱ درصد روبرو بوده و هر تن سنگ آهن در آخرین روزهای ماه ژوئن نسبت به ماه آوریل از ۱۴۲٫۵ دلار در هر تن در بازار پکن به ۱۰۸ دلار در هر تن رسیده است.
شاخص بهای مصالح ساختمانی در کشور اسپانیا نیز طی ۵ ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷٫۸ درصد کاهش پیدا کرده به طوریکه هر کیلو میلگرد ۸ آجدار کلاف افت ۳۸٫۹ درصدی داشته و به کیلویی ۲ دلار و ۱۲ سنت رسیده است.
بهای مصالح ساختمانی درکشورهای حوزه خلیج فارس هم افت قابل ملاحظه ای داشته و میانگین بهای جهانی سیمان از ۴۱ درهم در هرتن، یعنی به قیمت آزاد ۲۰ هزار تومان به ۲۸ درهم در هر تن یعنی حدود ۱۴ هزار تومان در بازار ابوظبی رسیده است.
شاخص قیمت های میلگرد ساختمانی ترکیه نیز در طی ۲ ماه آوریل و می سال ۲۰۱۲ نسبت به همین دو ماه در سال ۲۰۱۱، ۱۲٫۲ درصد کاهش داشته و به ۴۹۰ دلار در هر تن رسیده است که دلیل اصلی آن کاهش بهای جهانی نفت و افت تقاضای مسکن است.
همچنین شاخص بهای مصالح ساختمانی در نیویورک طی ۵ ماهه ابتدایی سالجاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۱٫۴ درصد کاهش داشته و بیشترین افت، سهم سیمان بوده است.
اما با وجود کاهش سراسری قیمت ها در جهان، مصالح ساختمانی در ایران همچنان گران می شوند و وعده های مسئولان نیز تاکنون نتوانسته از این روند افزایشی قیمت ها جلوگیری کند.