ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: زیباترین فرودگاهای جهان را بشناسید
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
[font=tahoma][font=tahoma][/font][/font]فرودگاه بین المللی دنور، آمریکا

فرودگاه دنور که در سال 1996 آغاز به کار کرده است معمولا به عنوان بهترین فرودگاه آمریکای شمالی از سوی مجله بیزینیس تراولر انتخاب می شود. ایجاد تعادل میان امنیت پرواز و تجربه ای لذت بخش از جمله عوامل موثر در این زمینه است. سقف ترمینال فرودگاه دنور با الهام از چادرهای سفید سرخ پوستان ساخته شده است. کرتیس فنترس طراح آمریکایی تا حد ممکن استفاده از انرژی های پاک را در این فرودگاه مورد توجه قرار داده است. استفاده از پنل های خورشیدی و همچنین به کار بردن موادی در سقف که 20 درصد از نور خورشید را در تابستان جذب کرده و به حفظ گرما در زمستان کمک می کند از جمله اقدام های صورت گرفته در این زمینه است. طی سال 2009 عملیات بهسازی در فرودگاه دنور انجام شده و به سیستم بازیافت مجهز شده است.
[تصویر:  03.jpg]

[font=arial, helvetica, sans-serif][تصویر:  lin52.png][/font]

[font=tahoma][font=tahoma][font=arial, helvetica, sans-serif]• [/font][/font][/font]فرودگاه بین المللی اینچئون، کره جنوبی

از زمان آغاز به کار فرودگاه اینچئون در سال 2001، از نظر تجربه پروازی مسافران، این فرودگاه در بین بهترین ها قرار داشته است. کرتیس فنترس طراحی فرودگاه اینچئون را بر عهده داشته و از فرهنگ کره در ساخت آن بسیار الهام گرفته است. وی به مکان های مختلف این کشور سفر کرده و خطوط و فرم هایی که در ساختمان های سنتی این کشور مورد استفاده قرار گرفته اند را مورد مطالعه قرار داده است. قوس سقف فرودگاه اینچئون از معابد قدیمی کره الهام گرفته شده و راهروها با الهام از مصنوعات کره ای طراحی شده اند. ترمینال ریلی فرودگاه کاملا آینده نگر بوده و درخت های کاج و گل های وحشی در داخل ساختمان کاشته شده اند. سیستم حمل بار این فرودگاه قابلیت جابجایی 31 هزار چمدان در یک ساعت را داشته و از کامپیوتر مرکزی و ریل های خودکار با قابلیت خواندن بارکد بهره می برد.
[تصویر:  04.jpg]

[font=arial, helvetica, sans-serif][تصویر:  lin52.png][/font]

[font=tahoma][font=tahoma][/font][/font]فرودگاه لیون - سنت اگزوپری، فرانسه

قابل توجه ترین مشخصه سنت اگزوپری دو قوس همگرای فولادی بوده که پرنده در حال پرواز را تداعی می کند. سانتیاگو کالاتراوا طراحی این ساختمان را بر عهده داشته و طراحی بال مانند به خوبی از نور روز برای روشنایی فضای داخل استفاده کرده است. اگرچه یک قطار پر سرعت با فرودگاه در ارتباط است اما رویای کالاتراوا برای مبدل کردن این منطقه به یک مرکز بین المللی با شکست مواجه شد.
[تصویر:  05.jpg]

[font=arial, helvetica, sans-serif][تصویر:  lin52.png][/font]


[font=arial, helvetica, sans-serif][تصویر:  lin52.png][/font]

[font=tahoma][font=tahoma][/font][/font]فرودگاه سنگاپور چانگی، سنگاپور

سنگاپور چانگی حاصل یک طرح بلند پروازانه و گسترش آن در سال 2000 است. در داخل استفاده از گیاهان طبیعی از ویژگی های بارز است. نورگیرهای این فرودگاه که به شکل بال پروانه هستند به خوبی برای روشنایی فضای داخلی استفاده شده و میزان حرارت توسط سنسورهای برنامه ریزی شده کنترل می شود. فضای سبز عمودی پنج طبقه ملقب به دیوار سبز تکمیل کننده عناصر طبیعی به کار رفته در این فرودگاه است.
[تصویر:  08.jpg]

[font=arial, helvetica, sans-serif][تصویر:  lin52.png][/font]

[font=tahoma][font=tahoma][/font][/font]فرودگاه ساندیکا بیلبائو، اسپانیا

این فرودگاه در چشم انداز سبز دره Txoriherri در نزدیکی شهر بیلبائو واقع شده است. این پروژه از سال 1990 آغاز شد اما تکمیل آن نزدیک به یک دهه طول کشید و در سال 2000 با سرمایه گذاری 39 میلیارد دلاری به بهره برداری کامل رسید. طراحی ساندیکا با توجه به محیط پیرامون آن صورت گرفته است. به دلیل شکل پرنده گونه به این فرودگاه لاپالوما یا کبوتر نیز گفته می شود.
[تصویر:  09.jpg]