ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: بودجه تحقیقات زلزله کافی نیست
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه بودجه تحقیقات زلزله کافی نیست، گفت: رعایت استانداردهای ساخت و ساز یعنی حداقل شرایط؛ قابل قبول نیست ‌و بر استانداردها هم نظارت کافی نمی شود.


عباسعلی تسنیمی در نشست خبری با تاکید بر این که فعالیت های مهندسی را نباید درگیر جریان های حاشیه ای کنیم؛ افزود: زلزله همواره اصلی را به ما یاد آوری می کند که هر چه ساختمان سنگین تر باشد اثر زلزله بر روی آن بیشتر است. تسنیمی افزود: در مناطق با خطر نسبی بسیار زیاد زلزله بیشترین تمرکز جمعیت را داریم و به لحاظ طبیعی باید بیشتر سرمایه گذاری کنیم. وی با بیان این که زلزله ژاپن به ما آموخت که یکی از روش های بسیار موثر کاهش آثار نامطلوب زلزله،‌ آموزش است، اضافه کرد: همچنین مقایسه نحوه برخورد و مدیریت بحران زلزله و سونامی ژاپن با طوفان کاترینا در آمریکا نشان می دهد نقش نیروی انسانی تعیین کننده و اثر گذار است.


ریس پژوهشــــگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله گفت: بر اساس اقلیم ایران، حداقل و حداکثر دما در نقاط مختلف فاصله زیادی دارد با این ویژگی آمادگی برای احداث سرپناه های موقت که بتواند به پناهگاه دائمی تبدیل شود، ضروریست. تسنیمی در بخش دیگری افزود: نظام مهندسی شهر تبریز نسبتا قابل قبول، اما برای ما مهم است که در شهر تبریز بر اثر زمین لرزه اخیر چقدر خسارت وارد شده است. وی اضافه کرد: وقت آن رسیده است تا بررسی شود که ساختمان ها از جمله بیمارستان ها چقدر مقاوم سازی شده است.


تسنیمی افزود: از صنعتی سازی مصالح سبک حمایت واقعی نشده است،اگر روی آجرها دو شکاف و برش ایجاد شود می تواند در مقاومت ساختمان ها موثر باشد. وی اضافه کرد: آجر مقاوم تولید صنعتی نشده است اما آجرهای تزیینی در بازار به وفور یافت می شود.


رییس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله از تدوین و انتشار ویرایش چهارم استاندارد 2800 آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله خبر داد.