ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: 10 برج شگفت انگيز دنيا
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
اخبار مربوط به برج سازي و سازه‌‌هاي بلند بيشترين اخبار ساخت و ساز را در دنيا به خود اختصاص مي‌دهد. در اين ميان ماه گذشته گزارشي درباره آسمان خراش‌هاي سبز دنيا منتشر شد كه موضوع آن بررسي آسمان‌خراش‌هايي در دنياست كه كمترين آسيب را به محيط زيست وارد مي‌كنند و كمترين مصرف انرژي را دارند.

در اين گزارش كه سمپوزيوم بين‌المللي ساختمان‌هاي سبز در نيويورك آن را تهيه كرده است، نام ده آسمان‌خراش سبز اول دنيا آمده است. فهرست اين آسمان خراش‌ها به اين ترتيب است:
[تصویر:  m16-10.jpg]
برج كاكتوس در روتردام

اين برج در روتردام هلند در 19 طبقه ساخته شده و 98 واحد دارد. به دليل طراحي بالكن‌هاي اين واحدها، هر واحد از نور بسيار خوب و كافي برخوردار است. البته اين برج از ديگر تكنولوژي‌هاي كاهش مصرف انرژي برخوردار نيست، اما ظاهر زيبا و عجيب آن خيره‌كننده است.
[تصویر:  m03-01.jpg]
مركز تجارت جهاني بحرين

اين مركز البته فعلا در حال ساخت است و در پايان سال جاري ميلادي كار ساخت آن كامل مي‌شود. سه ملخ 30 متري كه بين اين دو برج قرار دارد در سال 1100 مگاوات برق براي اين ساختمان‌هاي 42 طبقه توليد مي‌كند. همچنين اين ساختمان‌ها طوري طراحي شده كه مسير عبور هوا درميان طبقات ‌آن بدون هيچ مشكلي وجود داشته باشد. طبقات مختلف اين برج ديدهاي متفاوتي به روي كل جزيره دارد.
[تصویر:  m03-02.jpg]
برج رودخانه پرل در چين

اين برج هم كه يكي ديگر از آسمان خراش‌هاي سبز دنياست، در حال ساخت است و ساخت آن كامل نشده است. اين برج طوري طراحي شده كه باد را در طول خود درو مي‌كند. در بدنه اين ساختمان توربين‌هاي بادي طراحي شده تا با استفاده از اين باد انرژي توليد كند. اين برج از دور به يك بال غول پيكر شبيه است كه باد را از ميان 71 طبقه خود عبور مي‌دهد. اين ساختمان گرما و سرما را هم درون خود نگاه مي‌دارد. اين ساختمان در سال 2009 افتتاح مي‌شود.
[تصویر:  m03-03.jpg]
برج كرانه آمريكا- نيويورك

طراحان اين برج كه آن هم در حال ساخت است، بدنه آن را از پلاتين ساخته‌اند. اين برج از آب باران و پنجره‌هاي قدي سقف تا كف خود براي سرمايش و نور استفاده مي‌كند. همچنين قرار است از تابش آفتاب بر بدنه اين ساختمان انرژي گرفته شود.
[تصویر:  m03-04.jpg]
برج خانه آفتاب- دبي

مركز مالي بين‌المللي دبي قرار است در اين برج شروع به كار كند. در اين برج 4‌هزار تابلوي انرژي خورشيدي در بخش جنوبي و سه توربين بادي 225 كيلوواتي در شمال آن تعبيه شده است. برق اين برج از اين دو ناحيه تامين مي‌شود.
[تصویر:  m03-05.jpg]
برج منچستر- انگليس

اين برج از نظر جذب نيرو و انرژي خورشيدي از هر برج ديگري برتر است. در ساختمان اين برج 7‌هزار تابلوي جذب انرژي خورشيدي و 24 توربين بادي در سقف تعبيه شده است. اين برج مي‌تواند 10‌درصد انرژي مصرفي‌اش را خودش تامين كند.
[تصویر:  m16-06.jpg]
برج hearst – نيويورك

اين برج اولين برج شهر نيويورك است كه گواهي انرژي سبز را از سازمان حفاظت محيط زيست آمريكا دريافت كرده است. 80‌درصد از فلزي كه در ساختمان اين برج به كار رفته است بازيافتي است. كاشي سقف و كف اين برج هم از مواد بازيافتي است. اين برج كه سال گذشته افتتاح شده به شكل الماس است، اما ظاهر زيبا و خيره كننده آن فقط به خاطر زيبايي نيست، بلكه به اين خاطر طراحي شده كه نور بيشتري به داخل ساختمان راه بدهد.
[تصویر:  m16-07.jpg]
برج انرژي دبي

اگر كار ساخت اين برج 68 طبقه آنطور كه طراحي شده پيش برود بلندترين برج زيست‌محيطي و سبز دبي خواهد شد. يك توربين بادي 70 متري بر فراز اين برج توليد انرژي آن را به عهده دارد. توربين بادي تنها امتياز اين برج نيست، بلكه تابلوهاي جذب نور خورشيد هم بخش ديگري از سيستم توليد انرژي آن را به عهده دارند.
[تصویر:  m16-08.jpg]
برج مسكوني تيستلتون لندن

اين برج كه فعلا در مرحله طراحي است قرار است برج مسكوني با تكنولوژي توربين‌هاي بادي باشد. 4 توربيني كه در يك سوي اين برج طراحي شده توانايي توليد 40‌هزار كيلووات ساعت‌برق را در سال دارد. اين ميزان 15‌درصد بيشتر از ميزان برق مصرفي اين برج است.
[تصویر:  m16-09.jpg]
برج پارك شيكاگو

اين برج كه مراحل پاياني ساخت را مي‌گذراند و آخر امسال افتتاح مي‌شود، اولين آسمان خراش مسكوني در شهر شيكاگو با رعايت استانداردهاي زيست‌محيطي است. ساكنان اين برج اگر چه براي خريد هر واحد از آن بايد پول زيادي بپردازند، اما در عوض قبض‌هاي آب و برق و انرژي آنها رقم پاييني دارد. در طبقه 25 اين برج باغ زمستاني قرار دارد كه بسيار ديدني است.