ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: دور زدن برنامه‌های مصوب شورا بی‌احترامی به مردم است
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
چشم‌انداز ۲۰ ساله شهر تهران، برنامه ۵ ساله دوم شهرداری، برنامه بودجه سالانه شهر و مصوبه‌های شورا، هیچ‌کدام از این‌ها نتوانسته شهرداری را مجاب بر اجرای یک برنامه مشخص و از پیش‌ تعیین‌شده برای تهران کند. عباس جدیدی، معاون نظارت شورای شهر تهران «دورزدن برنامه‌های مصوب شورا» را «بی‌احترامی به مردم» می‌داند.منابع درآمد شهرداری محدود است و بر همین اساس شورای شهر تهران اصرار دارد شهرداری در هزینه‌کردن منابع‌اش «دست و دلبازی» نکند. اعضای شورا بارها به بی‌توجهی شهرداری به برنامه‌های مصوب شورا و حتی برنامه‌هایی که در شهرداری تنظیم شده‌اند اعتراض کرده‌اند اما نتیجه‌ای از این کار نگرفته‌اند.

«عباس جدیدی»، عضو شورای شهر تهران در گفتگو با CHN بر همین موضوع تاکید دارد. به گفته او اگر منابع درآمد شهرداری درست هدایت شود و «اولویت‌بندی‌ها رعایت شوند و به جای وظایف فرعی به وظایف اصلی رسیدگی شود» مشکلاتی که امروز شهر با آن روبرو است ایجاد نمی‌شوند.

اولویت‌بندی پروژه‌های شهری برای تخصیص اعتبار و اجرا یکی از راهکارهای کاهش هزینه‌ها است. جدیدی معتقد است در بدنه شهرداری آسیب‌های بسیاری وجود دارد که در «برنامه‌ریزی و پایش برنامه 5 ساله شهرداری باید حل شود». یکی از اهداف در برنامه 5 ساله این است که «آن دسته وظایفی که برای شهرداری بار مالی دارد و جزو اولویت‌ها نیست و به مدیریت شهری ارتباط ندارد حذف شوند».

معاون نظارت شورای شهر تهران می‌گوید این موضوع که «شهرداری نباید دست و دلبازی کند حرف همه اعضای شورا است»  به همین علت شورای شهر در برنامه 5 ساله شهر تهران اولویت‌‌های کاری شهرداری را مشخص کرده است و شهرداری «نباید خارج از برنامه» عمل کند.

جدیدی معتقد است شورای شهر با «جا به جا عمل‌کردن در برنامه هم مخالف است» و نباید اعتبارهای در نظرگرفته شده برای یک پروژه به پروژه‌های دیگر انتقال پیدا کند. به گفته او برای برنامه 5 ساله شهر تهران «کلی هزینه و وقت و کار کارشناسی» انجام شده است و به تصویب نمایندگان مردم در شورای شهر رسیده است بنابراین «دور زدن این برنامه بی‌احترامی به مردم» است.

به اعتقاد این عضو شورای شهر تهران «اگر شهرداری و شورا با هم همسو باشند گرداندن شهر کار سختی نیست» ناهمگاهنگی‌ها است که مشکل ایجاد می‌کند و شورای شهر امیدوار است شهرداری هم «یک مقدار در برخی موارد اهتمام به خرج دهد».

جدیدی با اشاره به اینکه شهرداری و شورا بدون همدیگر نمی‌توانند شهر را اداره کنند، می‌گوید شورای شهر بر رفتار و کار شهرداری نظارت دارد اما در این میان موفقیت در اداره شهر «همکاری شهرداری را هم می‌طلبد». آنچه جدیدی آن را «همکاری شهرداری» می‌نامد تا امروز محقق نشده که این موضوع مایه اعتراض و گلایه و تذکرهای بسیاری از طرف اعضای شورا شده است و همچنان این اعتراض‌ها ادامه دارد.