ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: پیشینه شهرهای جدید در جهان و اهداف ایجاد
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
شهر جديد ،اجتماعي برنامه ريزي شده ،ارادي با اهداف معين از پيش تعيين شده و برخوردار از تمام تسهيلات لازم براي يک محيط مستقل است .معمولا شهرهاي جديد براي تمرکز زدايي کالبدي ،اقتصادي و اجتماعي در ناحيه شهري شهرهاي بزرگ طراحي مي شوند تا با وجود جاذبه هاي نزديکي به شهرهاي بزرگ جمعيت ،به خروج از مادر شهر تشويق شوند تا اسکان همراه اجراي برنامه هاي توسعه اقتصادي – اجتماعي فراهم آيد .
پیشینه شهرهای جدید در جهان :
شهر های جدید در بیشتر دوره های تاریخی ، بویژه از آغاز شهز نشینی در دورترین نقاط دنیا طراحی و ساخته شده اند .احداث این شهرها در مواردی به مثابه برنامه برای تحقق بخشی از سیاست حکومتها بوده است که در این زمینه می توان از شهرهای جدید بابلی و آشوری در بین النهرین ،موهنجودارو در ایندوس ،کاهن در مصر ،میلیتوس و پرنیس در یونان و تعدادی از مراکز شهرهای جدید در آفریقا نام برد.
انگلستان در مورد شهرهای جدید تجربه ای پنجاه ساله دارد که تاکنون برای دو میلیون نفر واحد مسکونی و برای یک میلیون نفر استغال ایجاد کرده است.درواقع ساخت شهرهای جدید در بریتانیا بعد از جنگ دوم جهانی در پیش گرفته شد .
همچنین پس از کشف آمریکا توسط کریستف کلمب در سال 1492 در ساحل جنوبی جزایر اسپانیولی شهر جدیدی ساخته شد.به هر حال باید پذیرفت که شهرهای جدید ،پیش نمونه هایی برای تجدید ساختار و نوسازی شهرهای بزرگ هستند و در این راستا پس از قرن بیستم نظریه های متعدد شهری و طرحها و الگوهای مختلفی برای ساماندهی فضایی شهرها به خصوص شهرهای بزرگ ارائه می شود .
اهداف عمده ايجاد شهرهاي جديد
1) اجراي طرح کالبدي ملي و توزيع متناسب جمعيت و اشتغال در سطح کشور در ارتباط با هدفهاي استراتژيک و محدوديت منابع آب و خاک و انرژي
2) ايجاد مناطق مسکوني براي کارکنان يک يا چند فعاليت جديد الاحداث اقتصادي و جمعيتي
3) کمک به اجراي کمي و کيفي برنامه هاي توسعه مسکن و ايجاد تعادل در بازار مسکن
منبع: وبلاگ آقای سید حجت موسوی