ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: فن کویل
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
یک فن کویل از اجزای زیر تشکیل شده است:

1-فن

2-گرمایش و سرمایش-کویل ها

3-هوای قابل تعویض یا قابل شستشو-فیلتر
4-شیر فلکه
5-شیرهواگیری


در فن کویل ها درجه حرارت توسط ترموستاتو مقدار رطوبت توسط هیومیدستاتو مقدار هوا توسط فنو مقدار هوای تازه به روشهای متداول كنترل میشود.



انواع :

فنكویلها عموما به صورتهای زیر ساخته میشوند
:


1-فن كویلهای زمینی


ظرفیت این فن کویل ها 200 الی 1000 فوت مکعب در دقیقه بوده و هوا را بصورت بالا زن یا روبرو زن منتشر می سازند.


2-فن كویلهای سقفی


ظرفیت این فن کویل ها هم معمولا بین مکعب 20 تا 1000 فوت در دقیقه می باشد.این فنكویلها به دوصورت کابینت دار و بدون کابینت می باشند.


3-فنكویلهای كانالی


در ظرفیتهای 600 الی 2000 فوت مکعب در دقیقه ساخته میشوند و به سه طرح زیر می باشد:
1-كانالی سقفی توكار
2-كانالی سقفی روكار
3-كانالی دیواری روكار ایستاده


نحوه کارکرد :


فن کویلها معمولا به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرند.در حالت اول فن کویل فقط حرارت و برودت مورد نیاز را تامین میکند و هوای تازه توسط هوارسان مرکزی و بوسیله کانال های توزیع هوا در سطح محل منتشر می گردد تا تهویه مناسب در محل مورد نظرانجام گیرد.در این حالت میزان بار سرمایی وگرمایی توسط ترموستاتبکار رفته در فن کویل و بار خاموش و روشن شدن فن تنظیم می گردد.در حالت دوم علاوه بر تامین حرارت و برودت مورد نیاز ، وظیفه تامین هوای تازه را نیز بعهده دارد. بدین صورت که فن دستگاه، هوای تازه را از طریق دریچه تعبیه شده در پشت فن کویل گرفته و در محل پخش می کند.از محاسن این روش می توان به کاهش هزینه های مربوط به سیستم هوارسان مرکزی و متعلقات مربوطه اشاره نمود و عدم فیلتراسیون هوای تازه از معایب این روش می باشد.