ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: برنامه ریزی استراتژیک.....pdf
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.

برنامه ریزی استراتژیک


چکیده


برنامه ریزی استراتژیک در بخش عمومی به دلایل مختلف مورد توجه واقع شده است؛ با پیچیده شدن چارچوب فعالیتی شهرها، شهرداریها به دشواری با تغییرات عظیم، عدم قاطعیت و ریسک به مقابله بر می خیزند. شهرداری ها در محیطی آشفته فعالیت می کنند اوضاع اقتصادی از جمله تورم، کمبود درآمد وکاهش تخصیص اعتبارات از سطوح بالاتر حکومتی موجب تغییر در نحوه ی انجام برنامه ریزی سنخیتی شده است؛ مدیران و مسئولان به منظور مدیریت تغییر و پیچیدگی نیازمند مساعدت می باشند برنامه ریزی استراتژیک می تواند مفاهیم لازم و روال های کاری و ابزار لازم برای آنان را فراهم سازد.
عدم کارایی طرح های جامع و تفصیلی در دنیا موجب گشته تا برنامه ریزی شهری به استقبال رویکردهای دیگری از جمله برنامه ریزی سیستمی و مدیریت سازمانی برود؛رو برنامه ریزی استراتژیک که نشان از قابلیت های بسیار در جوابگویی به مشکلات برنامه ریزی شهری داشت، به عرصه شهرسازی وارد شود.
فقدان بنیان های ساختاری زیر ساختها و عدم تعریف استراتژی های (راهبردهای) مداخله در قالبی نظام یافته و هماهنگ، از چالشها و موانع اساسی برنامه بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده محسوب می شود. راهبردهای بخشی و منفصل و راهکارهای روساختی و مقطعی راهگشا و چاره ساز نبوده و باید بنیانهای ساختاری در فرآیند پیوسته و هماهنگ، تعریف و نهادینه شود به ترتیبی که هر یک بتوانند نقش مکمل یکدیگر را ایفا کنند. در نتیجه در این متن به بیان فزآیند هشت مرحله ای برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک بافت های فرسوده غیر تاریخی پرداخته می شود. آنچه که در این مقاله بیان شده، پیشنهادی است برای انجام برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک شهری برای بافت های فرسوده غیر تاریخی در داخل شهرهایمان می باشد.

کلید واژگان: برنامه ریزی استراتژیک، برنامه ریزی جامع، بافت های فرسوده غیر تاریخی، فرآیند برنامه ریزی استراتژیک