ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: نشست علمی "شهر، خاطره، منظر"
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
انگيزش حس زيبايي شناختي شهروندان و جستجوی عوامل موجد حس تعلق به شهر از سوی آنها ، تنها با شناخت قابليت‌ها و ابعاد مختلف "منظر" مثل هويتمندي و خاطره انگيزي ميسر مي‌شود. اين در حالي است كه بسياري از شهرهاي ايران از جمله تهران با دارا بودن سوابق تاريخي مي‌توانند از نقطه نظر خاطره‌انگيزي به زنده كردن هويت و شخصيت فضاهاي خود بپردازند.
و زبان منظر، یک زبان اصلی است که می توان باآن فکر و عمل کرد. تحقق هنرمندانه یا حتی شکست خورده عملکردها و بیان معانی ، از باغ ها و محیط های طبیعی گرفته تا فضاهای مصنوع شهری است.

در این راستا، "مديريت منظر شهري" یک ابزار قدرتمند برای تشخیص و تبیین قابلیت های خاطره انگیزی منظر بشمار می رود. به عبارت دیگر ، ساختار های بصری یا فرم ها ، عملکرد فضاهای شهری و حتی مولفه های زیست محیطی مبین نشانه ها ، علائم و داستان هائی هستند که از آشنائی و تعلق خاطر فرد به فضا خبر می دهد.
در واقع ، خاطره قوی ترین ابزار برای پیوند و تسلسل نسل ها و انتقال ارزش ها و مفاهیم هویتی و میراثی است.
نشست علمی "شهر، خاطره، منظر" در تاریخ 10 بهمن ماه در فضای تاریخی و خاطره انگیز "باغ فردوس" قصد دارد باهدف بحث و گفتگو پیرامون ابعاد مختلف این موضوع، مسئله خاطره جمعی را از دیدگاههای مختلف مورد کنکاش قرار دهد. در این نشست ، اساتید برجسته از رشته های مختلف معماری و شهرسازی ، جامعه شناسی، هنر و سینما، تاریخ و محیط زیست حضور داشته و در دو بخش سخنرانی و پانل تخصصی به گفتگو خواهند پرداخت.
عناوین و محور های گفتگو عبارتند از:

نقش و جایگاه خاطره جمعی در فضاهای عمومی شهر

خاطره و هویت شهر

نقش هنر و ادبیات در ثبت و نگهداری از خاطره های جمعی
خاطره و پیوند نسل ها و

حفظ خاطره در نوسازی بافتهای تاریخی و فرسوده

منبع : سایت umic