ایران شهرساز
kimbell art museum (طراح:لوئی کان) - نسخه‌ی قابل چاپ

+- ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com)
+-- انجمن: چیدمان جدید ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1592)
+--- انجمن: اخبار (رایگان) (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1598)
+---- انجمن: مطالب خواندنی معماری (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=535)
+---- موضوع: kimbell art museum (طراح:لوئی کان) (/showthread.php?tid=1655)



kimbell art museum (طراح:لوئی کان) - Royal Falcon - ۱۳۹۰-۱-۱۵

موزه هنر كيمبل واقع در شهر فورث ورث در ايلات تگزاس.
طراح : لوئي كان.
مشاور نور پردازي : ريچارد كلي.
سال ساخت : 1972_1966

لوئی کان به دلیل حساسیتش نسبت به ارزش نور در طراحی ساختمان «شاعر نور پردازی» نامیده شده است و موزه هنری کیمبل که توسط او طراحی شده چکیده تمام طراحی های خوب نورپردازی با نور روز می باشد. این ساختمان می بایست در زمره کلاسیک های تمام دوران ها قرار گیرد.
از قدیم نورپردازی موزه های هنری با شک و تردید فراوان همراه بوده، زیرا اشعه ماوراء بنفش موجود در نور روز، بخصوص بر نقاشی ها، می تواند تأثیر مخرب داشته باشد. کان ملایم ترین سطح نور روز را برای روشنائی محیط در موزه کیمبل انتخاب کرد، با تصور اینکه تأثیر مخرب وجود نداشته یا حد اقل بسیار کم خواهد بود. او انتظار داشت با نور روز احتیاجات بیولوژیکی را ارضا نماید، و ایجاد احساس آرامش از طریق آگاهی به زمان، و فراهم نمودن حالت ها و احساس های بسیاری دیگر. این موزه از یک سری طاق های مدور بتنی متصل به یکدیگر به طول ۳۰ متر و به عرض ۷ متر با یک نورگیر سقفی شفاف در امتداد برآمدگی هر طاق ساخته شده است. نور روز از طریق «اتصالات نور طبیعی معلق» «natural light fixlure » که در زیر نورگیر سقفی قرار دارد بازگردانده و تصفیه می شود. اتصالات نور روز شامل قابی است که صفحه ای فلزی به آن متصل شده است، و دارای سوراخ های ریز می باشد که اجازه نفوذ مقداری از نور روز را داده تا هر گونه کنتراست شدید ممکن بین قسمت تحتانی اتصالات و اطراف آن را تعدیل نماید. تصاویر زیر بخش هایی از این موزه هنری را نشان می دهند.



[تصویر:  Untitled-1.jpg]


[تصویر:  10698_3_kimbell4big.jpg]


[تصویر:  aerial%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%...%20%29.jpg]


استفاده از در ختان براي جلوگيري از ايجاد كنتراست نور ميان فضاي خارجي و داخلي و به وجود آوردن فضايي زيبا و دل چسب به وسيله در كنار هم قرار دادن آب و درختان و افتادن عكس درختان در آب (( كه تقريبا مثل شگردهاي طراحي در معماري سنتي ايران است... البته اين يه نظر شخصيه))


[تصویر:  1.jpg]