ایران شهرساز
ساختمانی در ژاپن که فرو نریخت - نسخه‌ی قابل چاپ

+- ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com)
+-- انجمن: آرشیو ایران شهرساز (رایگان) (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1806)
+--- انجمن: اخبار (رایگان) (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1807)
+---- انجمن: اخبار انجمن معماری (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=106)
+---- موضوع: ساختمانی در ژاپن که فرو نریخت (/showthread.php?tid=2321)



ساختمانی در ژاپن که فرو نریخت - alireza - ۱۳۹۰-۲-۴


ساختمانی در ژاپن که فرو نریخت
این ساختمان دارای 13 ستون فولادی و 7 صفحه میله ای فولادی می باشد. طبقات زیرین در این ساختمان دارای قابلیت جذب انرژی ارتعاشاتی زمین لرزه می باشد.
معماری نیوز - یاشار سلطانی - حوادث و بلایای طبیعی و اثرات و تجربیات ناشی از آن با توجه به اینکه بسیار ناراحت کننده و دردناک است ؛ اما این گونه حوادث درسهایی به ما می آموزد که درک و فهمیدن آن بسیار آموزنده بوده و راههای پیشرفت را هموارتر می سازد.
نمونه بارز آن زلزله اخیر ژاپن می باشد که از 2 منظر قابل تامل و حائز اهمیت است.
نکته اول اینکه علی رغم نظم و دقت کار مهندسان ژاپنی ، متاسفانه شاهد به وقوع پیوستن حادثه ای تلخ در راکتورهای هسته ای آن کشور بودیم که هر آن احتمال به وقوع پیوستن چرنبیلی به مراتب گسترده تر می رود که این موضوع در تخصص اینجانب نمی باشد و از ادامه موضوع صرف نظر می کنم.
نکته دوم موضوع مهندسی عمران و مقوله مقاوم سازی در ساختمانهای ژاپن بود که با توجه به تخریب بسیار ناچیز آن ، ضمن حیرت جهانیان به دقت و نظم در طراحی و اجرای آن ، تحسین متخصصین امر را نیز به همراه داشت.
برای نمونه ساختمان با نمای شیشه ای که بعد از زلزله 9.1 ریشتری ، هیچگونه آسیبی به ساختمان نرسیده و ساختمان 100% سالم باقی مانده است.
نکته ای که چند صباحی است که دغدغه و کابوسی برای مسئولین در شهرداری ، شورای شهر و وزارت مسکن شده است. کابوسی که هر از چند گاهی منجر به صدور بخشنامه هایی یک شبه و غیرکارشناسی که عمدتا ضمانت اجرایی ندارند می شود. بخشنامه هایی که در صورت ساخت چنین برجها و مکانهایی مانع از صدور پایان کار برای سازنده آن می شود.
البته چون ایجاد زیرساخت و اصلاح وضعیت فعلی چند سالی بطول می انجامد و از صبر و حوصله مسئولین خارج است ، نظرشان را با توضیحاتی مختصر به همراه عکس در این مقاله جلب می نماییم.
ساختمان مرکز فرهنگی و آموزشی "مدیا تک"
ساختمان مرکز فرهنگی و آموزشی "مدیا تک" در سال 2001 با طرح "تویو ایتو" معمار برجسته ژاپنی اجرا شد.
این ساختمان دارای 13 ستون فولادی و 7 صفحه میله ای فولادی می باشد. طبقات زیرین در این ساختمان دارای قابلیت جذب انرژی ارتعاشاتی زمین لرزه می باشد.
نمای این ساختمان از شیشه های دو جداره با مقاومت بسیار بالا و عایق قوی صدا تشکیل شده است.
دیوارهای تعبیه شده در طبقات بالایی دارای قابلیت حرکت و جابجایی می باشند. با توجه به اینکه این ساختمان یک مجتمع عظیم می باشد، در زلزله 9.1 ریشتری به هیچ عنوان خسارت قابل توجهی ندید.
ساختمان "مدیا تک" دارای 9 طبقه می باشد که 2 طبقه در زیرزمین و 7 طبقه بالای زمین میباشد. ارتفاع این ساختمان حدود 37 متر می باشد. نکته قابل توجه اینجاست که ستون های اصلی این ساختمان، علاوه بر نقش اصلی خود در ایجاد پایداری ساختمان، به عنوان رابط عمودی طبقات، انتقال نور خورشید از بام به داخل طبقات، عبور شبکه کابلی و راه پله و آسانسور نیز به کار می رود.