ایران شهرساز
[خبر شهرسازی] بناهای تاریخی و قدیمی به خانه‌های اجتماعی تبدیل می‌شوند - نسخه‌ی قابل چاپ

+- ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com)
+-- انجمن: چیدمان جدید ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1592)
+--- انجمن: اخبار (رایگان) (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1598)
+---- انجمن: اخبار شهرسازی (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1639)
+---- موضوع: [خبر شهرسازی] بناهای تاریخی و قدیمی به خانه‌های اجتماعی تبدیل می‌شوند (/showthread.php?tid=27434)



بناهای تاریخی و قدیمی به خانه‌های اجتماعی تبدیل می‌شوند - khansa - ۱۳۹۴-۲-۱۹

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: بناهای تاریخی و قدیمی شهرها با تملک و تجهیز و نوسازی از سوی دولت، به خانه‌های اجتماعی و هنری همچون خانه‌ی هنرمندان، معماری ، گفتمان شهری و دیگر خانه‌های فرهنگی و هنری تبدیل و تحویل نهادهای مردمی و اصناف گوناگون می‌شوند.

محمد سعید ایزدی عصر سه شنبه در نخستین جلسه ستاد باز آفرینی بافت های فرسوده و تاریخی شهری مازندران افزود: با حمایت وزارت راه و شهرسازی، شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری کشور در هر شهر آمادگی تملک و یا تجهیز بناهای تاریخی و قدیمی را برای ایجاد خانه های مختلف اجتماعی، فرهنگی و هنری دارد.

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی کشور با بیان اینکه در یک سال اخیر این شرکت با تملک و تجهیز بنای تاریخی در دو شهر تهران و سنندج خانه هنرمندان را تحویل انجمن هنری قرار داده است، بیان داشت: خانه گفتمان شهری نیز در شهر تهران راه اندازی شد.

معاون وزیر راه و شهر سازی خطاب به شهرداران شهرهای مختلف کشور گفت: یکی از راه های بهسازی و مرمت بناهای تاریخی و فرسوده شهری، تبدیل این بناها به خانه های اجتماعی است.

ایزدی با بیان اینکه مستند سازی و انتقال تجربیات شهرداران در بازسازی و مرمت بافت های فرسوده و تاریخی شهرداری های کشور از ماموریت جدی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری کشور است، تصریح کرد: مسابقه بهسازی و مرمت بناهای بافت های فرسوده و تاریخی نیز بین شهرداران آغاز شده است.

وی شهرداران را مدیران اصلی اجرای طرح های بهسازی و مرمت بافت های فرسوده و تاریخی شهری دانست و بیان داشت: هر شهری که طرح و برنامه در این خصوص داشته باشد، مورد حمایت جدی وزارت راه و شهر سازی قرار می گیرد.

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی کشور گفت: 18 میلیون نفر از جمعیت ساکن در بافت های تاریخی ولی فرسوده کشور با بحران بی هویتی و نبود ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه 21 هزار هکتار از مساحت شهری را بافت های تاریخی و با ارزش تشکیل می دهد، اظهار داشت : طرح تفصیلی بهسازی و مرمت این محلات تاریخی تهیه شده است.

وی با بیان اینکه 495 شهر کشور نیز دارای 54 هزار هکتار بافت فرسوده است، افزود : دولت برای باز سازی و نوسازی این بافت تسهیلات پرداخت می کند.

ایزدی به وجود 53 هزار هکتار سکونتگاه غیر رسمی در 479 شهر کشور اشاره کرد و اظهار داشت : توسعه بی رویه و غیر اصولی شهری در قالب حاشیه نشینی از معضلات جدی شهرهای کشور است.

وی با تاکید بر این نکته که در 20 سال اخیر به توسعه درون شهری شهرهای کشور بی توجهی شده است، بیان داشت: اگر به بافت های فرسوده و تاریخی شهرهای کشور که دارای زیر ساخت های خدماتی مناسبی نیز است توجه شود، به طور یقین معضلات و مشکلات حاشیه نشینی و توسعه بی رویه غیر اصولی شهری کم خواهد شد .

وی به مشکلات خانه دار شدن اقشار مختلف جامعه شهری و برنامه های حمایتی دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: طرح مسکن امید با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای دهک های یک و دو که توانایی پرداخت هر گونه وام و تسهیلات را ندارند، در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه تامین مسکن برای دهک های سه، چهار و پنجم جامعه نیز با تسهیلات نرخ سود پایین در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: در دو سال اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی کشور و دولت، تسهیلات مسکن ارائه نشده است که با تدبیر دولت امسال برنامه های حمایتی برای خانه دار شدن افراد جامعه عملیاتی می شود.

وی با بیان اینکه پرداخت 300هزار فقره وام و تسهیلات مسکن در سال 94 اجرایی خواهد شد، خاطر نشان کرد: وام های ساخت مسکن، بهسازی و مرمت در بافت فرسوده در کلان شهرها 500میلیون ریال و برای شهرهای بالای 200هزار نفر جمعیت و زیر 200هزار نفر به ترتیب 400و 300 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
وی نرخ سود تسهیلات مسکن در بافت های فرسوده شهری را 22درصد عنوان کرد و گفت: 9 درصد نرخ سود را دولت متقبل شده است.


به گزارش ایرنا، همزمان با سفر معاون وزیر راه و شهر سازی عملیات اجرایی ترمیم و بهسازی بافت تاریخی محله آب انبار نو واقع در بافت مرکزی شهر ساری با افتتاح ساختمان سرمله انبار نو آغاز شد.

بافت تاریخی محله آب انبار نو ساری با گستره حدود دو کیلومتر مربع 19 بنای تاریخی را در خود جای داده که قرار است ترمیم و بهسازی شود.

برگرفته از :
www.irna.ir