ایران شهرساز
ضرورت حضور مهندسان شهرساز به عنوان ناظر - نسخه‌ی قابل چاپ

+- ایران شهرساز (https://www.iranshahrsaz.com)
+-- انجمن: آرشیو ایران شهرساز (رایگان) (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1806)
+--- انجمن: اخبار (رایگان) (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=1807)
+---- انجمن: اخبار متفرقه شهرسازی (https://www.iranshahrsaz.com/forumdisplay.php?fid=69)
+---- موضوع: ضرورت حضور مهندسان شهرساز به عنوان ناظر (/showthread.php?tid=778)



ضرورت حضور مهندسان شهرساز به عنوان ناظر - reza1366 - ۱۳۸۹-۱۲-۱۶

استاد دانشگاه و مولف نخستین دانشنامه شهرسازی گفت: سازمانها باید از مهندسان شهرساز به عنوان مشاور و ناظر پرو‍ژه استفاده کنند که این مهم مورد بی توجهی قرار گرفته است.


پدرام پورشکیبایی اظهار داشت: شهرسازی امروز از جایگاه واقعی خود در کشور برخوردار نیست و شهرسازی که در کشور صورت می گیرد اغلب با اصول علمی شهرسازی همخوانی ندارد. وی افزود: باید تلاش کرد شهرسازی بومی را در کشور رواج داد این در حالیست که شهرسازی کنونی بیشتر از کشورهای غربی گرفته شده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: با نگاهی گذرا به شهرسازی امروز، فاصله این نوع شهرسازی که اغلب از غرب الگو گرفته شده است با معماری بومی کاملا مشهود است. وی عنوان کرد: پلهای غیرهمسطح، زیرگذرهای سواره، آسمان خراشها و ... هیچ کدام در معماری سنتی ما نبوده است.

نباید از معماری و شهرسازی بومی غافل شد

پورشکیبایی بیان کرد: اگرچه با توجه به ویژگیهای فناوری و پیشرفتهایی که امروز و در عصر جدید ضرورت پیدا کرده است احداث ساختمانهای بلندمرتبه و راههای زیرزمینی اجتناب ناپذیر است اما با این همه نباید از معماری بومی نیز غافل شد. وی گفت: قالب شهرسازی سنتی ایرانی با شهرسازی غربی کاملا تفاوت دارد و با این همه شرایط تراکم جمعیتی کنونی وفق پیدا کردن با فناوری روز را اجتناب ناپذیر کرده است.

مولف نخستین دانشنامه شهرسازی ادامه داد: در دانشگاهها نیز متاسفانه بهای چندانی به رشته شهرسازی داده نمی شود و از طرف دیگر نیز در سازمانهای اجرایی نیز تکنیک شهرسازی علمی به درستی مورد استفاده قرار نمی گیرد. این استاد دانشگاه بیان کرد: باید زمینه بهره مندی از دانش بزرگان شهرسازی کشور را در دانشگاهها و در سازمانهای اجرایی فراهم کرد.

شهرسازی در ایران با تلاش بزرگان این رشته زنده می شود

وی گفت: شهرسازی در ایران با تلاش بزرگان این رشته زنده می شود و در این راستا باید بیش از پیش تلاش صورت گیرد. پورشکیبایی اظهار داشت: احیای شهرسازی در ایران چه به لحاظ دانشگاهی و چه به لحاظ فنی ضروری است. این استاد دانشگاه تاکید کرد: رشته مهندسی شهرسازی یک رشته دانشگاهی مادر است و رشته های عمران و معماری در کنار این رشته قرار دارند.

مولف کتاب فرهنگ معماری و شهرسازی گفت: شهرسازی زمینه جانمایی احداث ساختمان برای مهندسان ساختمان و نماسازی و طراحی معماران را فراهم می کند.

مهندسان شهرساز باید به عنوان ناظر بر روند ساخت نظارت کنند

وی یادآور شد: امروز متاسفانه از مهندسان شهرساز کمتر استفاده می شود و در ساخت و سازهای شهری و بزرگ در کنار مهندسان عمران و معمار باید مهندسان شهرساز نیز به عنوان ناظر حضور داشته باشند.

پورشکیبایی ادامه داد: یکی از ویژگیهای شهرسازی اصولی و نوین دنیا حضور مهندسان شهرسازی به عنوان ناظران اصلی ساخت و سازهای شهری است. وی با اشاره به جوان بودن این رشته دانشگاهی تعداد بزرگان و صاحب نظران این حوزه از نظام مهندسی کشور را محدود برشمرد.
منبع:www.shasa.ir