امتیاز موضوع:
  • 6 رأی - میانگین امتیازات: 2.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استقبال سرد از پذیرش بدون کنکور
#1

استقبال سرد از پذیرش بدون کنکور








[تصویر:  k04.jpg]اما این رشته‌ها و کیفیت پایین آنها در دانشگاه پیام‌نور و سایر دانشگاه‌های غیردولتی نه‌تنها داوطلبان را برای ثبت‌نام دلسرد می‌کند، بلکه پولی بودن این رشته‌ها صندلی‌های خالی را خالی‌تر نگه می‌دارد. ابراهیم خدایی، رییس سازمان سنجش با اشاره به دلایل استقبال بسیار کم داوطلبان از «پذیرش بدون آزمون» می‌گوید: یکی از علت‌های عدم استقبال از این نوع پذیرش که می‌تواند جایگزین کنکور باشد، این است که دانشگاه‌های غیردولتی، پیام نور و آزاد اسلامی در مهرماه پذیرش خود را انجام داده‌اند، ادامه داد: 300هزار صندلی خالی که برای این دوره از پذیرش بدون آزمون در نظر گرفته شده ظرفیت‌هایی به شمار می‌آیند که دانشجو باید بابت آن شهریه پرداخت کند، بنابراین داوطلب ابتدا سعی می‌کند در رشته‌هایی که تحصیل در آنها نیازی به پرداخت شهریه ندارد پذیرش شود. او در گفت‌وگو با شرق می‌گوید: علت دوم این عدم استقبال هم این است که داوطلبان شانس خود را در رشته‌های پر رقابت امتحان می‌کنند و اگر قبول نشدند به سمت رشته‌های شهریه‌پرداز می‌آیند و به همین دلیل، پذیرش بدون آزمون را سالانه دوبار اجرا خواهیم کرد.
ناکامی نسخه جدید حذف کنکور
اما دلایل عدم استقبال داوطلبان از نسخه جدید «پذیرش بدون کنکور» که دولت سعی دارد آن را جایگزین کنکور کند تنها به اینجا ختم نمی‌شود. در ایران دانشگاه‌های معتبر در اختیار دولت است و وزارت علوم در حال حاضر در حال کاهش سهم خود در پذیرش دانشجویان است. بر اساس آخرین اطلاعات موجود از کنکور سراسری سال91 تنها 21‌درصد از کل قبول‌شدگان روانه دانشگاه‌های دولتی و رایگان شدند. از طرف دیگر 79درصد از قبول‌شدگان جذب کرسی‌های دانشگاهی‌ای شدند که باید در قبال آن شهریه پرداخت کنند. مساله‌ای که نشان می‌دهد، دولت سعی دارد با برگزاری کنکور برای دانشگاه‌های معتبر خود و حذف کنکور در دانشگاه‌های کم‌تر معتبر غیردولتی، نسخه جدیدی را برای حذف کنکور ارایه دهد. نسخه‌ای که در شرایط کنونی با توجه به ناتوانی دستگاه‌ها برای حذف کنکور و نبود آزمون‌های غیراستاندارد در دانشگاه‌های دولتی، کم‌هزینه‌ترین راه برای حذف کنکور از سوی دولت است. اما استقبال کم داوطلبان از این آزمون نشان از ناکام ماندن این طرح در قدم‌های اولیه خود است.
صندلی‌های خالی، پولی و بی‌کیفیت
وزارت علوم و سازمان سنجش با اجرای طرح «پذیرش بدون‌کنکور» نسخه جدیدی را برای حذف کنکور نشانه گرفتند. اما استقبال کم و خالی ماندن دوباره 75درصد از ظرفیت‌ها، نشان می‌دهد، نشانه‌گیری مسوولان آنقدر هم دقیق نبوده است. چرا که داوطلبان در طرح‌«پذیرش بدون‌کنکور» باید رشته‌های کم‌طرفدار و بی‌کیفیتی را انتخاب کنند که در کنکور سراسری داوطلبان اقبالی برای ورود به این رشته‌ها نشان نداده‌اند. علاوه بر این باید برای حضور در این رشته‌ها شهریه‌هایی را نیز پرداخت کنند. این‌طور می‌شود که پس از اعلام افتخار‌آمیز مسوولان وزارت علوم و سازمان سنجش برای برگزاری «پذیرش بدون کنکور» در دانشگاه‌ها، تنها 25درصد از ظرفیت‌ها پر می‌شود.
آشفته بازار حذف کنکور
هم‌اکنون رویای حذف کنکور برای داوطلبان آنقدر دست نیافتی است که مجموعه اظهارنظر مسوولان مرتبط با حذف کنکور آشفته بازاری را پیش روی داوطلبان قرار داده است. آشفته بازاری که هر یک از مسوولان مرتبط به قانون حذف کنکور سهمی از آن دارند. براساس قانون مصوب مجلس و شورای‌عالی انقلاب فرهنگی کارگروه ویژه حذف کنکور موظف است با هماهنگی میان دستگاه‌های مرتبط با حذف کنکور جزییات این مساله را اعلام کند و آنچه در حال حاضر به چشم می‌آید غیبت این کارگروه و بازار گرم دستگاه‌های مرتبط در زمینه حذف کنکور است. هم اکنون وزارت علوم می‌گوید: «قانون قبلی حذف کنکور باید تبدیل به قانون جدیدی شود.» دانشگاه پیام‌نور استان‌هایی را به طور خاص مشمول حذف کنکور کرده است. مرکز آزمون دانشگاه آزاد می‌گوید 95درصد از رشته‌ها را در دانشگاه آزاد بدون کنکور پذیرش می‌کند اما رییس دانشگاه آزاد می‌گوید 80درصد. از طرف دیگر آموزش و پرورش هم می‌گوید هنرستان‌ها مشمول قانون حذف کنکور نیستند. این سیمای کلی سرنوشت قانونی است که قرار بود کنکور را در سال90 حذف اما در آخرین ماه‌های سال91 هنوز در‌گیر و داد اظهارنظر‌های مسوولان باقی مانده است و بیش از پیش منجر به سرگردانی داوطلبان، دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها شده است.

آخرین ارسال های من :
پاسخ
 سپاس شده توسط .Utopia ، elham90


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان