امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
الگوي نشريه نتايج تفصيلي سرشماري عمومي نفوس ومسكن 1385
#1
الگوي نشريه

نتايج تفصيلي سرشماري عمومي نفوس ومسكن
                                     1385
شهرستان اهواز                
پيشگفتار
سرشماري عمومي نفوس و مسكن در ايران به موجب قانون هر ده سال يك‌بار به اجرا در مي‌آيد. نخستين سرشماري عمومي نفوس و مسكن درسال 1335 به وسيله اداره آمار عمومي و سرشماري‌هاي بعدي در سال‌هاي 1345، 1355، 1365 و 1375 به وسيله مركز آمار ايران اجرا گرديد. سرشماري 1385، ششمين سرشماري عمومي نفوس و مسكن كشور است كه در تاريخ ششم آبان 1385 در سراسر كشور به اجرا درامد.
سرشماري با ارايه يك تصوير كلي از اندازه، ساختار و ويژگي‌هاي جمعيت يكي از منابع اصلي برنامه‌ريزي در زمينه‌هاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي به شمار آمده و با ترسيم وضعيت موجود، آگاهي‌هاي لازم براي تهيه برنامه‌هاي توسعه را در اختيار سياستگذاران، برنامه‌ريزان و مسؤولان كشور قرار مي‌دهد. همچنين سرشماري عمومي نفوس و مسكن، با ارائه چارچوب‌هاي آماري لازم براي اجراي طرح‌هاي آماري نمونه‌اي در حوزه‌هاي مربوط به جمعيت و خانوار، يكي از اركان اصلي و زيربنايي نظام آماري كشور محسوب مي‌گردد.
سرشماري 1385 داراي ويژگي‌هايي است كه آن را از سرشماري‌هاي پيشين متمايز مي‌كند. از نظر شيوه اندازه‌گيري صفات،     سرشماري 1385 نخستين سرشماري كشور است كه روش «سرشماري همراه با نمونه‌گيري» در آن پياده شده است. تركيب فنون نمونه‌گيري با عمليات سرشماري ديدگاهي است كه امروزه در جهان گسترش قابل توجهي يافته است. استفاده‌ از اين شيوه موجب كاهش چشمگير حجم فعاليت آماري، صرفه‌جويي در هزينه‌ها و كاهش برخي از خطاهاي غير نمونه‌اي مي‌گردد. در عين حال استفاده از اين روش محدوديت‌هايي را نيز به همراه دارد كه عدم امكان براورد برخي صفات در سطوح جغرافيايي كوچك و نيز محدود ساختن طبقه‌بندي صفات در جداول تقاطعي از جمله آن‌ها است.
در سرشماري 1385 علاوه بر بررسي برخي موضوعات جديد نسبت به سرشماري‌هاي گذشته، تغييراتي در تعريف برخي مفاهيم و نحوه طبقه‌بندي موضوعات ايجاد شده است. مورد قابل اشاره در اين راستا تغيير در تعريف مفهوم «شاغل» است كه به دليل ارائه تعاريف و ديدگاه‌‌هاي جديد از سوي «سازمان بين‌الملي كار[1]» صورت پذيرفته است. كوشش بر آن بوده است كه موضوع «وضع فعاليت» در سرشماري حاضر به گونه‌اي بررسي شود كه نوعي هماهنگي و هم‌شكلي ـ در حد مقدورات و محدوديت‌هاي سرشماري ـ بين سرشماري و طرح‌هاي نمونه‌اي در حوزه فعاليت اقتصادي، اشتغال و بيكاري رعايت شود. روشن است كه به دليل محدوديت‌هاي ذاتي سرشماري، امكان ايجاد هماهنگي كامل بين سرشماري و طرح‌هاي نمونه‌اي در اين مورد وجود ندارد و وجود تفاوت بين شاخص‌هاي به‌دست آمده از سرشماري و طرح‌هاي نمونه‌اي اجتناب‌ناپذير است.
ويژگي ديگر سرشماري 1385 استفاده از روش «تشخيص هوشمند نويسه‌ها[2] در استخراج اطلاعات سرشماري مي‌باشد. استفاده از اين روش ـ‌ كه شامل تصويربرداري مستقيم از پرسشنامه‌ها و تبديل تصاوير به داده‌ها مي‌باشد ـ مزايايي در بر دارد كه كاهش خطاي داده‌آمايي از مهم‌ترين آن‌ها است.
با توجه به استفاده از روش سرشماري همراه با نمونه‌گيري، صفاتي كه در سرشماري حاضر بررسي شده‌اند به دو دسته تقسيم مي‌شوند: صفاتي كه در كل جمعيت بررسي شده‌اند (صفات عمومي) و صفاتي كه فقط در جمعيت نمونه مورد مطالعه قرار گرفته‌اند (صفات تفصيلي). اندازه صفات تفصيلي در كل جمعيت با توجه به روش‌هاي وزن‌دهي براورد شده است. در جدول‌هايي كه از تقاطع صفات عمومي باهم حاصل شده‌اند، جامعه جدول و توزيع‌هاي حاشيه‌اي مشابه، يكسان است. همچنين در جدول‌هاي حاصل از تقاطع صفات تفصيلي با يكديگر سازگاري در جامعه جدول و توزيع‌هاي حاشيه‌اي وجود دارد. اما در مقايسه جدول‌هاي عمومي (شامل صفات سرشماري‌شده) با جدول‌‌هاي تفصيلي (شامل حداقل يك صفت نمونه‌گيري‌شده) در موضوعات يكسان، جامعه جدول و به‌تبع آن توزيع‌هاي حاشيه‌اي يكسان نمي‌باشد. اين تفاوت‌ها مربوط به استفاده از فن نمونه‌گيري و براورد صفات بوده و از طرف مركز آمار ايران كنترل و تأييد شده است. همچنين فقط در جدول‌هاي تفصيلي ممكن است مجموع اعداد در سطرها يا ستون‌ها با سطر جمع يا ستون جمع چند واحد اختلاف داشته باشد. اين اختلاف به‌دليل اعمال ضرايب براورد و گردكردن اعداد بوده و مورد توجه و تأييد قرار گرفته است.
در پاره‌اي از جدول‌ها ويژگي‌هاي جمعيت غير ساكن به‌طور جداگانه ارائه نشده و در بخش جمعيت كل منظور شده است. بنا بر اين در جدول‌هايي كه اطلاعات به تفكيك «ساكن در نقاط شهري» و «ساكن در نقاط روستايي» آمده ولي اطلاعات مربوط به جمعيت غير ساكن داده نشده است جمع ارقام، با رقم مربوط به جمعيت كل برابر نخواهد بود.
دستاورد اين سرشماري، فراهم آمدن اطلاعات وسيعي است كه در قالب جدول‌هاي متعدد و به تناسب نياز در سطوح جغرافيايي معين قابل ارائه است. گزيده‌اي از مهم‌ترين اين اطلاعات در قالب نشريات سرشماري، به شيوه‌هاي مكتوب و الكترونيك عرضه شده و ديگر اطلاعات مورد نياز بر حسب تقاضاي كاربران از طريق واحد اطلاع‌رساني مركز آمار ايران در اختيار استفاده‌كنندگان قرار خواهد گرفت.
بدين ترتيب نتايج اين سرشماري در قالب يك عنوان نشريه گزيده نتايج، يك عنوان نشريه نتايج كلي، يك عنوان نشريه نتايج تفصيلي در سطح كل كشور،30 عنوان نشريه نتايج كلي شهرستان‌ها و 30 عنوان نشريه نتايج تفصيلي شهرستان‌ها در يك قالب و با جدول‌هاي يكسان به صورت مكتوب منتشر مي‌شود. علاوه بر اين، يك عنوان نشريه شهرهاي كشور و يك عنوان نشريه نتايج شهر تهران از جمله نشريات اين سرشماري خواهد بود.
همگام با توسعه فناوري‌هاي اطلاعاتي و ارتباطي و به منظور تسهيل دسترسي عموم به اطلاعات ارزشمند سرشماري عمومي نفوس و مسكن 1385، علاوه بر تمامي نشريات فوق‌الذكر، مجموعه اطلاعات نتايج اين سرشماري در قالب نتايج تفصيلي به تفكيك شهرستان‌ها نيز تهيه و در قالب لوح فشرده نوري عرضه خواهد شد. همچنين نسخه الكترونيك تمامي نشريات مزبور در درگاه ملي آمار، پيوند ارتباطي پايگاه اطلاعاتي نشريات و وب‌گاه ويژه سرشماري عمومي نفوس و مسكن 1385 به نشاني اينترنتي www.sci.org.ir و www.amar.org.ir در دسترس عموم كاربران است.
همكاري‌هاي ارزنده مردم شريف ايران و همراهي مؤثر سازمان‌هاي شركت‌كننده در اجراي سرشماري به‌طور قطع، نقشي اساسي در اجراي موفق سرشماري داشته است. مركز آمار ايران به اين وسيله مراتب سپاس خود را به محضر ملت بزرگ ايران و تمامي افراد و سازمان‌هايي كه در اجراي سرشماري مشاركت داشته‌اند، تقديم مي‌دارد.
مركز آمار ايران
 
 
 
 
 
 

 
-

لینک دانلود

http://iranshahrsaz.publicfile.ir/post/532

آخرین ارسال های من :
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  الگوي نشريه نتايج تفصيلي سرشماري عمومي نفوس ومسكن 1385 شهرستان اهواز nanay_nini 0 198 ۱۳۹۵-۸-۲، ۰۱:۴۹ صبح
آخرین ارسال: nanay_nini
  ضوابط و مقررات طرح تفصيلي طرح جامع شهر اهواز nanay_nini 0 254 ۱۳۹۵-۸-۱، ۰۵:۲۰ صبح
آخرین ارسال: nanay_nini

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان