امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فاصله‌ از معماري ايراني و اسلامي ريشه مشكلات ساخت و ساز است
#1

در همايش ملي ساختمان مطرح شد:

فاصله‌ از معماري ايراني و اسلامي ريشه مشكلات ساخت و ساز است
مهدي چمران در اين همايش با تاسف از فاصله‌گيري از معماري ايراني و اسلامي، سرچشمه بيشتر مشكلات در زمينه ساخت وساز را همين موضوع دانست.
محمد سعيدي‌كيا با تاكيد بر عقب‌ماندگي ساختمان‌سازي در ايران در دويست سال گذشته گفت: بعد از انقلاب فرصت خوبي پيش آمد كه اين عقب‌ماندگي را جبران كنيم اما اين كار به سرعت و سادگي انجام نخواهد شد. بلكه نياز به مدت زمان طولاني و زمانبندي مناسب دارد.
وي با تاكيد بر اينكه هر حادثه تلخ مي‌تواند باعث پيشرفت شود، تصريح كرد: مقررات آيين ساختمان و آيين‌نامه 2800 ماحصل كار كساني است كه پس از زلزله رودبار به اين امر پرداختند. در گذشته صحبت در مورد مقاوم‌سازي در برابر زلزله بسيار سخت بود اما اكنون با تلاش افرادي همچون مرحوم كازروني، آخوندزاده، عبدالعلي‌زاده راه رو به جلو را در پيش داريم كه نتيجه آن قوانين بيست‌گانه‌اي است كه به اين منظور شكل‌ گرفته كه سال گذشته نيز مبحث 21 نيز به آن اضافه شده است.
سعيدي‌كيا بهترين شكل اصلاح الگوي مصرف را اجراي مقررات، اصلاح قانون و گذاشتن مشوق‌هايي براي اجراي مقررات دانست.
وي در ادامه به قانون بيمه كيفيت اشاره كرد و گفت: اين قانون حاصل تلاش شوراي توسعه (دولت، بخش خصوصي، دانشگاه) است كه پس از آنكه مجلس خواهان اصلاح جزئي در آن شد اين اصلاح صورت و دوباره به مجلس فرستاده شد كه درنهايت اميدواريم اين قانون به تصويب برسد.
وزير مسكن درباره شاخص‌هاي معماري اسلامي ايراني نيز گفت: ما پيشنهاد داديم مانند شوراي شهرسازي، شوراي معماري را نيز ايجاد كنيم كه رييس جمهوري به دليل طولاني شدن اين موضوع با اين امر مخالفت كردند اما با ايجاد شوراي معماري در شوراي شهرسازي موافق بودند.
سعيدي‌كيا خاطرنشان كرد: بايدها و نبايدهاي اين قانون بايد تضمين شود كه بايدهاي آن مدت زمان زيادي طول خواهد كشيد تا تصويب شود اما نبايدهاي آن مانند عدم اشراف ساختمان‌ها، ناهمگوني در ساخت و ساز و بي‌هويتي فرهنگي مشخص شده است.
وي تاكيد كرد: افراد متخصص بايد در اجراي اين قانون نقش تاثيرگذاري داشته باشند چونكه قوانين تنها مباني كار هستند.
سعيدي‌كيا بالا رفتن قيمت ساختمان را با استفاده از فناوري‌هاي نوين رد كرد و گفت: يك مدير پروژه‌هاي هنرمند مي‌تواند با روش‌هاي صنعتي كارها را سريع‌تر و ارزان‌تر تمام كند چراكه فناوري‌هاي نوين باعث كاهش نيروي انساني، افزايش كيفيت و كاهش زمان توليد مي‌شود.
وزير مسكن درباره قانون توليد و عرضه مسكن اظهار كرد: اين قانون وضعيت‌هاي بسيار بالايي دارد كه شامل قوانين ساخت و ساز، قوانين مالي و كار و زمين است.
سعيدي‌كيا در ادامه گفت: دو جريان در كشور موجود است كه يكي ساخت و ساز و ديگر مقاوم‌سازي است. در ساخت و ساز ما به گونه‌اي خواهيم ساخت كه نياز نباشد بار ديگر مقاوم‌سازي صورت گيرد، همچنين با سازمان فني و حرفه‌اي براي آموزش افراد قرارداد بسته‌ايم كه 200 هزار نفر طي دو سال گذشته كارت مهارت را دريافت كردند.
وزير مسكن به انتخابات نظام مهندسي كه در زمان نزديك انجام مي‌شود، اشاره كرد و مهندسان را تشويق به حضور حداكثري در اين انتخابات كرد.
به گزارش ايسنا، مهدي چمران نيز در اين همايش با تاسف از فاصله‌گيري از معماري ايراني و اسلامي، سرچشمه بيشتر مشكلات در زمينه ساخت وساز را همين موضوع دانست.
وي با نقد عملكرد دولت در ساخت و ساز سازمان‌هاي دولتي گفت: حتي ساختمان‌هاي دولتي كه مي‌تواند الگوي بخش‌هاي خصوصي باشند نيز به موضوع هويت ايراني ـ اسلامي توجه نكرده‌اند.
رييس شوراي شهر تهران با تاكيد بر هويت ملي، آن را در رفتار و منش و زندگي فردي و اجتماعي مردم موثر دانست و خواستار بازگشت به فرهنگ خويشتن شد.
براساس اين گزارش، رييس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي نيز در اين همايش با مناسب ارزيابي كردن زمان همايش با تبيين برنامه پنجم توسعه گفت: اگر فرض كنيم 20 ميليون ساختمان داريم 15 ميليون به اصلاح نياز دارند كه دو ميليون ساختمان اداري آن اصلاح شده و مانده 13 ميليون ديگر كه اين حجم عظيم كاري است كه نمي‌توان به سادگي از آن گذشت.
وي در ادامه 90 درصد مقاوم‌سازي‌ها را نوسازي دانست و گفت: اين را مي‌شود در بافت‌هاي فرسوده و در خانه‌هاي روستايي مشاهده كرد.
حسين مقيمي در ادامه گفت: با توجه به اينكه از يك طرف جامعه از بيكاري رنج مي‌برد و از طرف ديگر مردم به مسكن نياز دارند، اين امر مي‌تواند باعث ايجاد اشتغال در كشور شود.
وي در ادامه تاكيد كرد: از مشكلات پيش ‌رو تامين منابع مالي است كه بايد راه را براي سرمايه‌گذاري خارجي باز كنيم.
به گزارش خبرنگار مسكن ايسنا، رييس سازمان نظام مهندسي ساختمان كشور هم در اين همايش ابراز عقيده كرد كه ما نياز به منابع مالي نداريم بلكه با اجراي قوانين و مقررات ساختمان مي‌توان سه ميليون شغل ايجاد كرد.
غرضي همچنين تنها راه اصلاح الگوي مصرف را اجراي قوانين و تربيت نيروي متخصص دانست.
ایسنا
آخرین ارسال های من :

برهوتشان را آباد می کنیم...باشد تا شهر درونمان آرام گیرد!!
پاسخ
 سپاس شده توسط dely_sh


پیام‌های داخل این موضوع
فاصله‌ از معماري ايراني و اسلامي ريشه مشكلات ساخت و ساز است - توسط ماراویا - ۱۳۹۱-۹-۲۶، ۰۳:۰۲ عصر

موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طریقه ساخت مسجد سلطان احمد(استانبول) به سادگی هرچه تمام تر saeed nasiri majd 4 4,131 ۱۳۹۴-۲-۲، ۱۲:۲۹ صبح
آخرین ارسال: ana-hita
  ساخت دستشویی ایستاده در فروشگاهی در اصفهان ماراویا 2 2,381 ۱۳۹۳-۱۰-۲۳، ۰۲:۲۰ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  ساخت مجتمع مسکونی شبیه قله های یخی MHAKBARI 0 1,305 ۱۳۹۳-۸-۲۸، ۰۶:۵۵ عصر
آخرین ارسال: MHAKBARI
  چغازنبیل ، تمدنی شکوهمند پیش از ورود آریائیان بر ایران زمین raoof 0 1,344 ۱۳۹۳-۸-۹، ۱۱:۲۱ عصر
آخرین ارسال: raoof
  جدیدترین نمونه هایی از دکوراسیون مهسا_mahsa 0 1,535 ۱۳۹۱-۱۱-۲۵، ۱۱:۰۵ عصر
آخرین ارسال: مهسا_mahsa
  چند عکس از معماری داخلی دیدنش خالی از لطف نیست Ƒanos 1 4,024 ۱۳۹۱-۱۱-۸، ۰۹:۴۴ صبح
آخرین ارسال: mahan
  استفاده از پارچه های قدیمی برای تزئین خانه Ƒanos 0 1,435 ۱۳۹۱-۱۱-۷، ۰۹:۴۹ عصر
آخرین ارسال: Ƒanos
  ساخت بزرگ‌ترین فرودگاه جهان MHAKBARI 0 1,585 ۱۳۹۱-۱۱-۶، ۰۴:۱۴ عصر
آخرین ارسال: MHAKBARI
  ماژول H از شیگرو بان + هرمس rahnamayan 0 1,206 ۱۳۹۱-۱۱-۳، ۰۴:۴۷ عصر
آخرین ارسال: rahnamayan
  نكات كنكوري در معماري MHAKBARI 6 5,053 ۱۳۹۱-۱۰-۲۴، ۰۸:۱۵ عصر
آخرین ارسال: MHAKBARI

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان