امتیاز موضوع:
  • 24 رأی - میانگین امتیازات: 3.04
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سد گتوند موزه پنهانکاری مدیران دولتی+تصاویر
#1

سد گتوند موزه پنهانکاری مدیران دولتی+تصاویر

اگر رقم اعلام شده توسط فعالان محیط زیست درست باشد، این شوری ۴ برابر بالاتر از شوری آب خلیج فارس است و حتی تخلیه آب دریاچه سد گتوند به سوی خلیج فارس می تواند سلامت خلیج فارس را نیز به خطر انداخته و اعتراض کشورهای همسایه را به دنبال داشته و ابعاد محیط زیستی بین المللی پیدا کند.
قاعده آن است که افتتاح کنندگان سد گتوند علیا مسئولیت این پروژه را برعهده بگیرند. سد گتوند در محلی غیر مناسب و دقیقاً بر روی یکی از بزرگترین معادن نمک ایران که وسعت آن به ده ها کیلومتر می رسد، بنا شد.

هشدارها و اعتراضات کارشناسان و نخبگان خوزستان در ۱۵ سال گذشته بمنظور توقف این پروژه راه به جایی نبرد و مدیران شرکت مجری که در ابتدا با متهم کردن منتقدان سد گتوند علیا و تهدید منتقدان به شکایت، وجود هر نوع نمک و مشکل اجتماعی در سد گتوند را قویاً رد کرده و آن را ساخته و پرداخته عده ای با اهداف خاص می خواندند،

پس از مدتی از تصمیم خود برای احداث دیوار حایل برای جلوگیری از تماس آب دریاچه با توده های نمک خبر دادند. استاندار خوزستان برای اینکه ضعف نظارت خود را بعنوان نماینده عالی دولت در استان بپوشاند، میلیاردها تومان از بودجه عمرانی استان خوزستان را بعنوان کمک در اختیار این پروژه ملی قرار داد تا دیوار حائل را بسازند؛ دیواری که تنها کمتر از بیست روز از آغاز آبگیری فرو ریخت و قابلیت خود را از دست داد.

به گزارش آژانس خبری بختیاری (ایبنانیوز)،‌ کارشناسان و نخبگان استان خوزستان پیش از آغاز آبگیری سد گتوند، بر بی ثمر بودن طرح "دیوار حایل" تاکید کرده و هشدار داده و با توجه به وجود نقایص فنی خواهان تعویق آبگیری شدند. در یک گزارش رسانه ای در این باره که بازتاب قابل توجهی در محافل دانشگاهی کشور داشت، همچنین نسبت به تاثیر آب شور بر تاسیسات گرانقیمت نیروگاهی و کاهش شدید عمر مفید توربینهای سد گتوند علیا هشدار داده شده بود.**
نکته قابل توجه آنکه کارشناسان سختکوش داخلی ر شرکت آب و نیرو و سپاسد در مدل آزمایشی که از "دیوار حایل" تهیه کرده بودند، ناکارایی طرح دیوار حائل (پتوی رسی) را به مقامات سیاسی وزارت نیرو و شرکت آبنیرو اعلام کرده بودند اما طبق معمول شرکت آب و نیرو مجری سد گتوند علیا بی توجه به نظرات کارشناسان بومی و اندیشمند ایرانی، در جوابیه ای که به امضای "امیر خنده جام" رئیس دفتر مدیرعامل این شرکت برای رسانه ها فرستاد، عکسهای معدن نمک را ناشی از بزرگنمایی تصاویر خواند و از ایجاد پوششی بر روی تاسیسات گرانقیمت نیروگاهی برای محافظت از آنها در قبال آب شور خبر داده بود.

استاندار خوزستان نیز که در آن روزها به جای نظارت بر طرح های ملی نظیر سد گتوند علیا، سرگرم رقابتهای داخلی در استان خوزستان و تثبیت موقعیت خود در برابر منتقدان بود،‌ از ایفای وظایف خود بعنوان نماینده عالی دولت در استان خوزستان غافل ماند.

سرانجام برخلاف همه قواعد علمی و فنی و هشدار کارشناسان خبره ایرانی از جمله کارشناسان شرکتهای آب و نیرو و سپاسد، آبگیری سد گتوند علیا تا مرحله سوم پیش رفت.

اظهارات مردم بومی و آگاهان محلی نشان می دهد آب رودخانه کارون روز به روز شورتر می شود. کشاورزان پایین دست کارون از شوری آب رودخانه و کاهش محصولات و نابودی اراضی گلایه مندند و روستاییان وعشایر بالادست سد از آوارگی و عدم پرداخت بهای اراضی خود می گویند. روستاییان حوزه مخزن سد هنوز مطالبات خود را دریافت ننموده اند. پل ساخته شده بر دریاچه سد گتوند در نزدیکی لالی بدون توجه به بافت جمعیتی قربانی می گیرد.

در جریان سومین مرحله آبگیری سد گتوند علیا، شوری یا EC آب کارون در مخزن سد تا هفده هزار بالا رفته است و کارشناسان غیردولتی و فعالان محیط زیست خواهان بازدید از سد و اندازه گیری میزان شوری آب با EC سنج های خود هستند ولی مقامات شرکت مجری سد چنین اجازه ای به آنها نمی دهند.
اگر رقم اعلام شده توسط فعالان محیط زیست درست باشد، این شوری ۴ برابر بالاتر از شوری آب خلیج فارس است و حتی تخلیه آب دریاچه سد گتوند به سوی خلیج فارس می تواند سلامت خلیج فارس را نیز به خطر انداخته و اعتراض کشورهای همسایه را به دنبال داشته و ابعاد محیط زیستی بین المللی پیدا کند.
[تصویر:  nf00007201-3.gif]


با این همه، مسئولین وزارت نیرو با اصرار بر اشتباهات گذشته خود، هنوز از موفقیت این طرح سخن می گویند. عطارزاده معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا و از حامیان اصلی پروژه ی سد گتوند علیا و طرح های انتقال آب از سرچشمه های رودخانه کارون، چند روز پیش در بازدید از این پروژه از افزایش کیفیت آب رودخانه کارون خبر داد! وی بدون اینکه به درخواست فعالان محیط زیست برای بازدید از سد و اندازی گیری شوری آب دریاچه پاسخی بدهد یا گزارشی از وضعیت فرو ریختن بخشهای قابل توجهی از "دیوار حایل" ارائه دهد، ساخت این دیوار را ابتکار مدیران داخلی خواند.

نگاهی به تصاویر زیر نشان می دهد که پنهان کاری، عدم شفایت و بی توجهی مجریان پروژه در ۱۵ سال گذشته چگونه موجب ایجاد خسارات صدها میلیون دلاری به کشور شده است.

آخرین ارسال های من :
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  پشت پرده عدم افتتاح سد گتوند در سوم خرداد aramo 0 965 ۱۳۹۱-۳-۵، ۰۴:۲۳ عصر
آخرین ارسال: aramo
  لوور همچنان پيشتاز است بهترين موزه هاي دنيا abcdefghijklm 0 1,433 ۱۳۹۱-۳-۲، ۰۷:۴۷ عصر
آخرین ارسال: abcdefghijklm

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان