امتیاز موضوع:
  • 28 رأی - میانگین امتیازات: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راه حل مقابله با گرد و خاک چیست؟درخت بکاریم یا هر روز آبپاشی کنیم؟
#1
راه حل مقابله با گرد و خاک چیست؟درخت بکاریم یا هر روز آبپاشی کنیم؟

[تصویر:  e0893ff0cb554a05bd52.jpg]




محیط زیست -
از نیمه اسفند گذشته دوباره گرد و غبار دست‌کم نیمی ازکشور را فرا گرفته است اما دراین بین اظهارنظرهاو راه حل های جالب و تعجب برانگیز بیشتر به چشم می خورد تا راه حل عملی و کارساز.



[b]زهرا تالانی: از تداوم پافشاری سازمان جنگل‌ها و مراتع و سازمان حفاظت محیط‌زیست که اگر ما در فلان تالاب خاص در فلان جای عراق درخت بکاریم مشکل ریزگرد حل می‌شود تا ادعای اخیر معاون استانداری تهران که برای مقابله با این پدیده، شهرداری باید با ماده‌ای چسبناک! روزی چندبار شهر را آبپاشی کند.
هنوز مدت زیادی از زمستان 89 و پیشنهاد خیره‌کننده به کارگیری هواپیماهای سمپاشی برای آبپاشی آسمان خاکستری تهران به‌منظور کاهش آلودگی هوا نگذشته است که این بار مسئولان دولتی راه‌حل کاهش گرد و غبار پایتخت را بدون اینکه به منشأ آن توجهی داشته باشند، در آبپاشی خیابان‌های شهر می‌دانند.
با انجام این کار، یوسف رشیدی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفت وگو با ایسنا می گوید که آبپاشی خیابان‌ها نمی‌تواند مشکل ریزگردهای شهر تهران را حل کند و چنین اظهارنظرهایی منطقی نیست. وی ادامه می دهد: مگر منشأ ریزگردهای هوای تهران گرد و غبار روی زمین است که با آبپاشی سطح زمین مشکل حل شود.
وی با بیان اینکه باید ریزگردها را از منابع اصلی ورود آن به پایتخت کنترل کرد، می گوید: به جای پیشنهادهایی مانند آبپاشی سطح خیابان‌ها باید منابع ورود ریزگردها را کنترل کرد و مسئولیت این موضوع نیز با شهرداری تهران نیست.


برای حذف ریزگردها چه کنیم؟
اسماعیل کهرم فعال محیط‌زیست و مدرس دانشگاه با بیان اینکه وجود 46 نقطه بحرانی برای عامل ریزگردها توسط ماهواره پیدا شده است که برنامه کوتاه مدتی همچون مالچ پاشی برای این وسعت نمی‌تواند تدبیر خیلی مناسبی باشد، ضمن اینکه مالچ نیز چون از مواد نفتی است برای خاک و رشد گیاهان اصلا مناسب نیست و به خاک آسیب می‌رساند.در گفت وگو با مهر می گوید:برنامه بلندمدت جلوگیری از خشک‌شدن تالاب‌ها، چرای بی‌رویه دام در مراتع و حفظ جنگل‌هاست که نیاز به یک برنامه‌ریزی دقیق و همه جانبه با همکاری مسئولان مربوطه و نیز کشورهای درگیر دارد که البته کارهای انجام شده توسط این کشورها به خاطر گستردگی مناطق موفق نبوده است.
وی معتقد است اصولا کار مهمی غیر از حرف‌زدن برای تثبیت شن ها انجام نمی‌شود در حالی که ما با استفاده از آن موفق شدیم برای نخستین‌بار در بیابان‌های کاشان بذر، نهال و قلمه بکاریم و زمینه رشدشان را فراهم کنیم. حداقل عمر پلی‌لاتیس حدود ٦ماه است که ما می‌توانیم ماندگاری آن را به بیش از 2سال افزایش دهیم که پس از این مدت گیاهی که در شن‌ها رشد داده می‌شود به‌طور طبیعی از حرکت آنها جلوگیری می‌کند.
حتی ما تضمین داده‌ایم در صورت‌دادن مجوز با هزینه‌ای کم می‌توانیم خاک بیابان را تثبیت کنیم و گیاه و نهال بکاریم ولی جوابی دریافت نکرده‌ایم.

[/B]

آخرین ارسال های من :
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  موج جدید گرد و خاك در راه است aramo 2 1,759 ۱۳۹۱-۳-۷، ۰۷:۴۹ عصر
آخرین ارسال: aramo
  فرصتهای شغلی راه‌سازی در اختیار چینی‌ها قرار می‌گیرد aramo 2 1,784 ۱۳۹۱-۳-۵، ۰۳:۴۳ عصر
آخرین ارسال: aramo
  زباله‌های دماوند به جای جابه‌جایی در خاک پنهان می‌شوند aramo 0 1,157 ۱۳۹۱-۳-۴، ۰۴:۲۱ عصر
آخرین ارسال: aramo
  "جلوی دوربین تلویزیون به ما مسکن مهر دادند، چهار روز بعد هم پس گرفتند" aramo 0 1,023 ۱۳۹۱-۳-۴، ۰۴:۰۴ عصر
آخرین ارسال: aramo
  موسسه تصوير شهر با پرسه در شهر به شبكه 4 رفت abcdefghijklm 0 1,101 ۱۳۹۱-۳-۲، ۰۷:۴۹ عصر
آخرین ارسال: abcdefghijklm

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان