امتیاز موضوع:
  • 24 رأی - میانگین امتیازات: 2.54
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اجاره‌ خانه‌ها سرسام‌آور شده‌اند/ افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی اجاره‌بها در تهران، به‌رغم آم
#1

اجاره‌ خانه‌ها سرسام‌آور شده‌اند/ افزایش ۵۰ تا ۶۰ درصدی اجاره‌بها در تهران، به‌رغم آمارهای دولت



نرخ اجاره‌بها درتهران به گفته بنگاه داران و مستاجران 50 تا 60 درصد نسبت به پارسال رشد کرده و با توجه به رشد اینچنینی اجاره بها بعید است امسال مستاجران به راحتی خانه دار شوند. دردآو‌ر‌تر اینکه درخواست‌های مستاجران و اعلام توان‌شان پرداخت اجاره‌ در بنگاه‌های مسکن مورد استهزاء قرار گیرد....


کمتر از یک هفته به آغاز فصل نقل و انتقالات مانده اما گزارش‌ها از بازار مسکن حاکی است که نه سیاست‌های دستوری و نه سیاست‌های تبلیغی دولت مبنی بر واگذاری‌ها و آغاز ثبت‌نام‌های مسکن مهر پردیس و مسکن قسطی تهران تاثیری بر ثبات و کاهش اجاره‌بها در این ابرکلانشهر نداشته است.
طی چند ماه گذشته مسئولان و دست‌اندرکاران بخش مسکن وعده‌هایی برای کنترل بازار مسکن(بلوک بندی و طرح برخورد تعزیراتی بازار اجاره مسکن) به خصوص بازار اجاره‌بها داده‌اند و از سیاست‌هایی سخن گفته اند تا امید را در دل مستاجران زنده نگه دارند.
ایسنا به نقل از دست‌اندرکاران امر نوشته است: سال قبل نیز که مبلغ رهن و اجاره‌بها با رشد ناگهانی مواجه شده بود نیز حجم معاملات تا این حد کاهش نیافته بود و امسال بازار در حال تجربه کردن رویه‌ای جدید است.
بر اساس این گزارش، مستاجران متقاضی جابه‌جایی پس از حضور در بنگاه‌های معاملاتی و مواجه با قیمت‌ها به شدت اظهار نارضایتی کرده و معتقد هستند مالکان، شرایط اقتصادی کشور و درآمدهای ناهماهنگ با هزینه‌ها را درک نمی‌کنند.
در گفت‌وگوی خبرنگار ایسنا با مستاجران جویای مسکن در بنگاه‌های معاملاتی نیز همگان به این نکته تاکید می‌کرده اند که رشد قیمت‌ها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد و درآمدها کفاف اجاره‌ واحدهای مسکونی را نمی‌دهند.
خبرنگار فارس هم نوشته که قبل از تهیه گزارش میدانی خود که البته مربوط به نقطه کوچکی از شهر بزرگ تهران است، تصور می کرده اجاره‌بها در تهران همانند سال گذشته تنها چند درصدی بالاتر از نرخ تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی باید باشد، اما زهی خیال باطل.
به گزارش فارس، دردآو‌ر‌تر از تصور رشد ۳۰ درصدی نرخ اجاره‌بها در تهران نسبت به سال گذشته این است که درخواست‌های مستاجران و اعلام توان‌شان پرداخت اجاره‌در بنگاه‌های مسکن مورد استهزاء قرار می‌گیرد.
گزارش میدانی از مرکز تهران یعنی حد فاصل بلوار کشاورز و خیابان انقلاب تا میدان حرّ، ۳۰ تیر و میدان حسن‌آباد حاکی از این است که نرخ اجاره‌بها درتهران به گفته بنگاه داران و مستاجران ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به پارسال رشد کرده و با توجه به رشد اینچنینی اجاره بها بعید است امسال مستاجران به راحتی خانه دار شوند.
تایید این رشد ۵۰ تا ۶۰ درصدی اجاره بها زمانی مورد تایید واقع می شود که مشاور وزیر راه و شهرسازی و عضو شورای عالی مسکن می‌گوید اجاره‌بها در تهران متناسب با تورم بوده و حدود ۲۰ درصد رشد کرده است . پس باید این تصور را داشت که رشد ۵۰ تا ۶۰ درصدی اجاره‌بها دربازار صحت دارد.
با این حساب اگر سیاست‌های دستوری و سیاست‌های تبلیغی دولت مبنی بر واگذاری‌های مسکن مهر ، آغاز ثبت نام مسکن مهر در پردیس و مسکن قسطی در تهرانسر و تهرانپارس جواب ندهد، باز هم بازار مسکن جلوتر از دولت حرکت کرده است.
هرچند با یک سیاست (مسکن مهر) نمی‌توان معجزه‌ای در بخش مسکن صورت داد، اما آیا بهتر نبود به جای آغاز واگذاری‌های مسکن مهر در اواخر خرداد ماه تدابیری اندیشیده و انسجامی میان وزارتخانه های ذیربط ایجاد می شد تا این واگذاریها در اوایل سال جاری شود، شاید بدین ترتیب حداقل برخی از مستاجران که از طریق مسکن مهر صاحب مسکن شده‌اند زودتر تصمیم به اسکان در این واحدها می‌گرفتند.
اکنون با نزدیک شدن به فصل نقل و انتقالات در بازار مسکن، احتمال افزایش مجدد قیمت‌ها مستأجران را نگران تر کرده است و شکست سیاست‌های دستوری (طرح برخورد تعزیراتی بازار اجاره بها)در سال گذشته و افزایش شدید اجاره بها در کلانشهر‌ها در ماه جاری باعث نارضایتی شدید مستأجران به‌خصوص در پایتخت شده است.
رحیمی از مستاجرانی که به یک بنگاه املاک در میدان حسن‌آباد مراجعه کرده است می‌گوید: چندی پیش برای اجاره واحد مسکونی به یکی از بنگاه‌های میدان حسن‌آباد واقع در خیابان استخر مراجعه کردم که این بنگاه یک واحد مسکونی ۶۳ متری در طبقه چهارم را به من معرفی کرد.
وی افزود: بنگاه مسکن این واحد مسکونی را در حالی به مبلغ ۱۰ میلیون تومان و ماهانه ۴۵۰ هزار تومان به بنده معرفی کرد.این در حالی است که وقتی رفتم واحد مسکونی مزبور را از نزدیک دیدم تمام دیوارهای آن تَرَک برداشته بود و طور کلی از اجاره آن منصرف شدم.
وی با بیان اینکه همین واحد مسکونی در سال گذشته ۸ میلیون تومان با ماهی ۳۵۰ هزار تومان اجاره داده شده بود، ادامه داد: چنانچه واحد مسکونی مناسب با قیمت مناسب را نتوانم پیدا کنم مطمئنا از تهران به منطقه “مامازن” در جاده خاوران خواهم رفت.
این اجاره‌نشین‌ در پاسخ به این سوال که آیا برای مسکن مهر اقدامی کرده اید اضافه کرد:با گذشت چند سال از پروژه مسکن مهر من که تا حالا نشنیده ام فردی این واحدها را تحویل بگیرد و در این واحدها سکونت کرده باشد.
وی گفت: واحدهای مسکونی پرند همگی در دورترین نقطه به تهران قرار دارند و ما که کار و زندگیمان در تهران است نمی توانیم روزانه چند ساعت در مسیر رفت و آمد باشیم.
یکی از بنگاه‌داران در خیابان شیخ هادی منطقه ۱۱ هم گفت:‌ اجاره‌بها درتهران نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد رشد داشته است و اگر هر سال ۲۰ تا ۲۵ درصد رشد قیمت‌ها را شاهد بودیم امسال این افزایش قیمت دوبرابر بیش از رشد معمول در هر سال است.
وی ادامه داد: ما مقصر نیستیم چرا که ما نیز جزء این مردم هستیم و هر چقدر مسکن گران شود ما نیز از این گرانی متضرر می‌شویم. وقتی از صاحبخانه ای می پرسیم چرا از قیمت اعلام شده پایین نمی آیید در جواب می گوید: من یک دختر دانشجو و یک پسر بیکار دارم و مجبورم با این کرایه خانه هزینه دانشگاه و پول توجیبی شان را تامین کنم.
علیپور یکی از بنگاه‌داران خیابان ابوریحان هم گفت: مردم فکر می‌کنند قحطی مسکن است. این تصور باعث شده تا هر قیمتی که صاحبخانه‌ها می‌گویند مستاجران بپذیرند و تصور ‌کنند که اگر درنگ کنند، بدون مسکن خوهند ماند.
وی اضافه کرد: البته مستاجران چاره‌ای هم ندارند چون فصل نقل و انتقال‌ها از یک هفته دیگر به اوج خود می‌رسد واحدهای مسکونی اجاره‌ای با قیمت مناسب بعید است که پیدا شود واگر او این واحد مسکونی را نپسندد، مستاجر دیگری آن واحد مسکونی را اجاره خواهد کرد.
سیدی یکی از مراجعه کنندگان برای اجاره یک واحد مسکونی در خیابان انقلاب نیز گفت: زمانی که وارد بنگاه می‌شویم اغلب بنگاه‌های مسکن پس از شنیدن بضاعت مالی ما با خنده‌های معنادار و تمسخر‌آمیز می‌گویند با این مبلغ شما باید به شهرستان بروید.
وی در پاسخ به این سوال که مگر شما چه مبلغی را به بنگاهی‌ها اعلام کردید که آنها به شما خندیدند گفت:‌مبلغی که بنده در اختیار دارم و در توانم هست که بدهم ۱۲ میلیون تومان ودیعه با ماهی ۴۰۰ هزار تومان است.
بر اساس این گزارش، قیمت اجاره‌بهای برخی از مناطق تهران به شرح زیر است: بلوار کشاورز ۳۱ متر پنج میلیون تومان ماهانه ۶۰۰ هزار تومان؛ آپارتمان ۵۰ متری در خیابان فلسطین ۱۰ میلیون تومان ماهانه ۶۵۰ هزار تومان، واحد مسکونی کلنگی ۸۱ متر ۳۰ سال ساخت ۱۵ میلیون تومان ماهانه ۵۵۰ هزار تومان،‌آپارتمان ۷۰ متری در خیابان انقلاب طبقه چهارم بدوم امکانات (بدون موکت، کف موزائیک) ۳۵ میلیون تومان رهن کامل،‌آپارتمان ۵۷ متری در منطقه ۱۸ حدود ۲۲ میلیون تومان رهن کامل و یا در همین منطقه آپارتمان ۵۷ متری ۱۰ میلیون تومان ماهانه ۴۰۰ هزار تومان،‌چهارراه ولیعصر بالاتر از چهارراه امیراکرم آپارتمان ۸۷ متری ۸ سال ساخت بدون پارکینگ ۱۰ میلیون ماهانه ۸۰۰ هزار تومان و …

آخرین ارسال های من :
پاسخ
 سپاس شده توسط .Utopia


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  سلامت ساکنان آینده مسکن مهر کرج در معرض خطر aramo 13 4,826 ۱۳۹۲-۶-۲۸، ۰۲:۴۱ عصر
آخرین ارسال: rafi
  تندیس یک «گوسفند» جایگزین تندیس ربوده شده «دکتر شریعتی» شد! aramo 3 1,689 ۱۳۹۱-۱۰-۲۴، ۱۰:۵۰ عصر
آخرین ارسال: 9356323087
  شاهکار مقرنس کاری در معرض تهدید FaTyJo0oN 0 1,093 ۱۳۹۱-۳-۳۱، ۱۲:۴۵ عصر
آخرین ارسال: FaTyJo0oN
  کوچک‌ترین زلزله تهران را با فاجعه مواجه می‌کند aramo 0 1,119 ۱۳۹۱-۳-۳۰، ۰۵:۵۵ عصر
آخرین ارسال: aramo
  دسترسی رایگان به همه سایت‌های شهرداری 0RKIDEH 0 1,356 ۱۳۹۱-۳-۳۰، ۱۲:۴۱ عصر
آخرین ارسال: 0RKIDEH
  بهره‌برداری از فضای تفریحی تپه‌های عباس‌آباد تا پایان 91 0RKIDEH 0 1,348 ۱۳۹۱-۳-۳۰، ۱۲:۳۸ عصر
آخرین ارسال: 0RKIDEH
  خط آسمان تهران ساماندهی می شود 0RKIDEH 0 1,337 ۱۳۹۱-۳-۳۰، ۱۲:۳۰ عصر
آخرین ارسال: 0RKIDEH
  طرح مجلس برای اخذ مالیات‌های سنگین از خانه‌های خالی aramo 1 1,688 ۱۳۹۱-۳-۲۹، ۰۹:۴۹ عصر
آخرین ارسال: FaTyJo0oN
  انتقال آب درجه یک به منازل تهرانی‌ها aramo 0 1,017 ۱۳۹۱-۳-۲۹، ۰۶:۰۱ عصر
آخرین ارسال: aramo
  17 هزار راننده تاکسی در معرض بیکاری/حذف پراید از ناوگان تاکسیرانی aramo 0 791 ۱۳۹۱-۳-۲۹، ۰۵:۵۴ عصر
آخرین ارسال: aramo

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان