امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امتیازات: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
100 دریاچه جهان شرایطی مشابه با دریاچه ارومیه دارند
#1

مسئولان وزارت نیرو در جدیدترین اظهارنظرها درباره وضعیت دریاچه ارومیه اعلام کرده اند که 100 دریاچه در جهان به دلیل «پدیده تغییر اقلیم» شرایطی مشابه با دریاچه ارومیه دارند.



[تصویر:  8872_634814326466410703_l.jpg]
به گزارش معماری نیوز ، «علیرضا دائمی» سرپرست معاونت آب وزارت نیرو روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا گفته است که پدیده تغییر اقلیم موجب شده است كه در مناطقی از جهان با بارش های غیر معمول و سیلاب های مخرب مواجه شویم كه نمونه آنرا در فیلیپین شاهد هستیم و در بخش دیگری از جهان با خشكسالی های مخرب مواجه شویم.
وی با اشاره به این‌كه ایران نیز با تغییر اقلیم و خشكسالی شدید همراه بوده و مشابه این اتفاق در كشورهای زیادی از جهان ازجمله ایالات متحده آمریكا نیز رخ داده است، اقدام های ایران برای علاج بخشی دریاچه ارومیه را در مرز دانش دانست و گفت: باید پذیرفت كه كاهش بارش ها، افزایش تبخیر، افزایش مصرف آب از مخازن سدها، رودخانه ها و به ویژه آب های زیرزمینی باعث این ناهنجاری شده است.
اما این مقام مسئول در وزارت نیرو، برخلاف گفت و گوهای پیشینش که سدسازی را «عاملی با سهم بسیار کم» در بحران دریاچه ارومیه می دانست، این بار بدون نام بردن از سدسازی، مسئله وجود 30 هزار حلقه چاه غیرمجاز در حوضه این دریاچه را مطرح کرده و خواستار «همکاری مردم» در قطع برداشت از این چاه ها شده است.
وی با تصریح این موضوع كه مدیریت آب و محیط زیست، مدیریت یك دستگاه دولتی نیست بلكه كوشش ملی است كه بدون مردم و سعی و تلاش جمعی حل این معضل امكان پذیر نیست، ادامه داد: در زمان كنونی بیش از 30 هزار حلقه چاه غیر مجاز در حوضه دریاچه ارومیه وجود دارد، كه اگر مردم حوضه دریاچه ارومیه به این دریاچه علاقه مند هستند، باید در همكاری با مقام های استان، دستگاه قضایی و ماموریت آب منطقه ای از برداشت غیر مجاز توسط چاه ها و از طریق رودخانه ها جلوگیری كنند.
در این گزارش آمده است: «مسئولان وزارت نیرو با ارائه آماری اعلام كرده‌اند كه با خشكسالی های اخیر در سطح دنیا، وضعیت بیش از 100 دریاچه بزرگ جهان مشابه دریاچه ارومیه شده است، به طوری‌كه وضعیت بسیاری از دریاچه های بزرگ جهان مشابه دریاچه ارومیه است كه از آن جمله می توان به دریاچه چاد در آفریقا، دریاچه آرال در آسیای میانه و دریاچه بزرگ نمك (Great salt lake) در آمریكا اشاره كرد.»
با این حال نام 97 دریاچه دیگری یا بخشی از این فهرست که به ادعای مسئولان وزارت نیرو شرایطی مشابه با دریاچه ارومیه دارند برده نشده است.
نکته جالب توجه در این قیاس، نام بردن از دریاچه آرال در روسیه است که دقیقاً به دلیل بهره برداری بی رویه از رودخانه های اصلی ورودی به آن در اوایل دهه 1980 به شدت با بحران روبرو شد و امروزه کمتر از 15 درصد مساحت اولیه اش، وسعت دارد. از آغاز بحران خشک شدن دریاچه ارومیه تا کنون، فعالان محیط زیست همواره این بحران را «تکرار فاجعه خشک شدن دریاچه آرال» می نامیدند که علت اصلی آن ساخت سد و انحراف آب دو رودخانه «آمودریا» و «سیردریا» برای آبیاری زمین های کشت پنبه، «طلای سپید» شوروی سابق بود.
فعالان محیط زیست دو عامل «سدسازی بی رویه» و «مدیریت نادرست آب» را عامل اصلی بحران دریاچه ارومیه می دانند. در عاملی که انگشت اتهام را مستقیما به سوی وزارت نیرو نشانه می رود. با این حال این وزارت خانه همواره عامل اصلی این بحران را، «خشکسالی» عنوان می کند.

آخرین ارسال های من :
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ثروتنمندترین کشورهای مسلمان جهان aramo 0 1,125 ۱۳۹۱-۶-۲، ۰۶:۱۶ عصر
آخرین ارسال: aramo
  گران ترین و لوکس ترین هتل جهان MHAKBARI 0 881 ۱۳۹۱-۶-۲، ۰۵:۴۷ عصر
آخرین ارسال: MHAKBARI
  برگزاری پنجاه و چهارمین گفتمان هنر و معماری با عنوان "معماری کتابخانه" MHAKBARI 0 815 ۱۳۹۱-۶-۱، ۰۱:۱۸ عصر
آخرین ارسال: MHAKBARI

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان