امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عظیم ترین شهر شناور جهان
#1
[تصویر:  3fb2b8cb945c55ce932302613565bca5.jpg]

سفر با كشتی یكی از مسائلی است كه خیلی در مورد آن صحبت نمی شود. اكثرا فكر می كنند كه تمام سفرها فقط با هواپیما، قطار و از طریق جاده ها ( اتوبوس، سواری) انجام می شود، ولی باید دانست كه سالانه میلیون ها نفر با كشتی و اقیانوس پیماها سفر می كنند. مانند هر سفری كه پایانی دارد، سفر با كشتی هم روزی به پایان می رسد و پس از گذشت چند روز دریا نوردی و لذت بردن از دنیای آبهای آزاد و سواحل زیبا، لاجرم مسافران كشتی پا به خشكی می گذارند و به سرزمین هایشان بازمی گردند.اما آیا امكان دارد كه سفر روی آب هیچ وقت پایان نگیرد؟ جدا از مشكلات خاصی كه وجود دارد(مثل دریازدگی و موارد دیگر)، واقعا برای هر كسی شگفت انگیز خواهد بود كه بدون اینكه از خانه خارج شود در طول سال مرتبا به نقاط مختلف و سواحل گوناگون و زیبای این كره خاكی سفر كند. همین فكر ابتدایی موجب شكل گرفتن یك ایده برای به وجود آمدن پدیده ای متفاوت در صنعت دریانوردی شد كه نهایتا به ساخت یك كشتی عظیم الجثه منجر خواهد شد. این طرح كه كشتی آزادی (freedom ship)نام دارد، مانند كشتی های معمولی غول پیكر نیست؛ نه تنها بزرگتر و مجهزتر است، بلكه بیشتر شبیه یك شهر شناور است. اگر شما هم یكی از افردی هستید كه به دریانوردی، در حالی كه در محل زندگی تان هستید علاقه مندید، می توانید با خواندن این مطلب تصمیمتان را بگیرید.
كشتی آزادی حقیقتا یك شهر شناور با ساكنان دائمی است. این شهر شناور هر دو سال یك بار كره زمین را دور خواهد زد. این در حالیست كه در طول سفر، شما به تمام چیزهایی كه در محل زندگی تان پیدا می شود، دسترسی خواهید داشت. بیمارستان، دانشگاه، فروشگاه و... برای سكونت در كشتی آزادی و خرید خانه، اهالی محترم كشتی باید هزینه بیشتری صرف كنند. به هر حال هرچه باشد به جای زمین خشك و سفت قرار است آب شیرین اقیانوس ها زیر پایتان باشد! آپارتمان ها و سوئیت های معمولی از ۱۲۱ هزار دلار برای ۳۰۰ متر مربع شروع می شوند و تا ۱۱میلیون دلار برای ۵ هزارو۱۰۰ مترمربع می رسند؛ البته سوئیت های درجه یك و pent house ها در طبقه بیست و یكم از ۳میلیون دلار شروع می شوند. تاكنون هیچ كشتی یا ابر اقیانوس پیمایی ساخته نشده كه قابل مقایسه با طرح كشتی آزادی باشد. برای اینكه تصویری از ابعاد این شهر مدرن شناور در ذهنتان بسازید، كافی ست به یكی از ساختمان های ۲۵طبقه شهرتان نگاه كنید در حالی كه در روی آب شناور است، البته برای حفظ تعادل و مسائل فنی دیگر تغییری در ابعاد آن ایجاد می شود. ۱۳۱۷ متر طول، ۲۲۱ متر عرض و ۱۰۳ متر ارتفاع. ملاحظه می كنید كه ارتفاع آن از طول یك زمین فوتبال و گستردگی آن هم بیشتر از مساحت دو زمین فوتبال كه كنار هم قرار گرفته اند می شود.شناور ساختن و حركت دادن یك چنین عمارتی با این ابعاد روی آب شاید بعید به نظر برسد و این طور هم هست، ولی با پیشرفت مهندسی و تحقیقات وسیعی كه در این رابطه انجام می پذیرد، این ایده بزودی در همین سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ به اجرا درخواهد آمد.با ساخته شدن كشتی گرانقیمت دائم السفر، كشتی های غول پیكر و اقیانوس پیماهای كوچك و پیش پا افتاده نمود، پیدا نخواهند كرد. كشتی آزادی براحتی ۴برابر بزرگترین كشتی موجود خواهد بود. به مقایسه ای كه بین كشتی آزادی و بزرگترین كشتی سال ۲۰۰۱ ( Royal caribean cruise lines) انجام شده توجه كنید:
كشتی آزادی: ۱۳۱۷ متر طول، ۲۲۱ متر عرض، ۱۰۳ متر ارتفاع از سطح آب، ۴/۲ میلیون تن وزن .ظرفیت مسافر:۵۰هزار نفر مقیم و ۲۰هزار نفر بازدید كننده و مسافر و ۱۵هزار نفر خدمه.كشتی سلطنتی caribeanه :۳۱۱ متر طول، ۴۸ متر عرض، ۶۱ متر ارتفاع از سطح آب ۸۲۰،‎/۱۲۸ تن وزن و ظرفیت حمل ۳هزار مسافر و ۲هزار خدمه. این در حالیست كه كشتی های غول پیكری كه پس از آن هم ساخته شده اند، چنین اختلافی بین ابعاد و ظرفیت های آنها با كشتی آزادی وجود دارد.
پایه هایی كه قرار است تكیه گاه اصلی كشتی را تشكیل دهند از ۵۲۰ سلول استیل كه غیرقابل نفوذ هوا هستند ساخته می شوند. هر مخزن ۲۴ متر ارتفاع دارد و بین ۱۵ تا۳۰ متر عرض و ۱۵ تا ۳۷متر هم طول خواهد داشت. این سلول ها وقتی در كنار هم قرار بگیرند، واحد شناور پایه را با ابعاد ۹۱x ۱۲۲ ایجاد می كنند. پس از آن این واحد در روی آب شناور می شود و بخش های مختلف، پس از ساخته شدن روی آن قرار می گیرند، البته قسمت های زیادی هم روی آب و مستقیما روی پایه نصب می شوند تا ساختمان كشتی كامل شود؛ درست مانند شهری كه كم كم ساخته می شود، ساختمان ها ساخته می شوند، خیابان ها ایجاد می شوند و...
نورمن نیكسون، توسعه دهنده این طرح ابراز داشته كه اگر بدون وقفه كارها انجام شود، سه ساله به سرانجام خواهد رسید. تصور موتورهایی كه وظیفه راندن شهر شناور را دارند، موتورهایی غول پیكر و فوق العاده قوی در ذهن را تداعی می كنند. جمع و جورترین واحد نیرو محركه ای كه برای پیش راندن كشتی آزادی قابل اجراست، متشكل از ۱۰۰ عددموتور -كه هر كدام توانایی تولید ۳ هزار و ۷۰۰ اسب بخار را دارند - خواهد بود. مدیران فنی پروژه ارزش هر كدام از این ابرموتورها را یك میلیون دلار تخمین می زنند. بی شك به گران بودن كل پروژه پی برده اید، ولی وجود افرادی كه حاضرند برای خرید فضایی دركشتی ۱۱ میلیون دلار بپردازند و كم هم نیستند، مجریان طرح را دلگرم می كنند.
این شهر شناور ۱۷هزار واحد مسكونی كه می توانند مجموعا ۶۰هزار نفر را در خود جای دهند، خواهد داشت. تمام خدمه كشتی از داشتن بهترین غذا، پوشاك، خانه، خدمات پزشكی و بخصوص دندانپزشكی و برنامه های منظم آموزشی بهره مند می شوند. شما در شهر محل سكونت چه امكاناتی نیاز دارید؟ به نظر می رسد همه آنها در شهر شناور پیدا می شود. یك بیمارستان ۲۰۰ میلیون دلاری، یكهزار و ۱۵۸ متر محل فرود برای هواپیماهای شخصی و تجاری كوچك كه بیش از
۴۰ مسافر حمل نمی كنند، آشیانه های مجهز برای همان هواپیماها، حوضچه های مخصوص قایق های تفریحی، فروشگاه های بسیار بزرگ، سیستم مدرسه برای تحصیل در ۱۲ سال، دانشگاه، جاده مخصوص دوچرخه و
۲۰۰ محل سرگرمی با مساحتی در حدود ۴هزار و ۴۷ متر مربع در طبقات مختلف. با وجود تمام اینها، چه كسی كشتی آزادی را ترك می كند؟ تازه جالب اینجاست كه یكی از چیزهایی كه همه ما در زندگی در شهرهای بزرگ از آن فراری هستیم، در آنجا وجود ندارد؛ مالیات(!) بله، مالیات ملك، فروش، تجارت و خدمات وارداتی مانند گمركی، دیگر كسی را آزار نمی دهد!ساكنان، در طول زندگی شناور خود می توانند برای سرگرم شدن، به یكی از چندین رستوران ایجاد شده یا كلوپ ها و كافی شاپ های مدرن یا سالن های تئاتر و سینما مراجعه كنند. همچنین دوستداران تنیس، بسكتبال، بولینگ، گلف در زمین چمن(!)، شنا در استخرهای عالی، ژیمناستیك و بدنسازی، اسكواش(!) و ماهیگیری در حوضچه های مخصوص، ورزش موردعلاقه شان را ادامه دهند؛ مثلا شما صبحانه را در تنگه فلوریدا میل می كنید و هنگام عصر در حالی كه مشغول ماهیگیری هستید، از سواحل مختلف خلیج مكزیك هم دیدن می كنید!در خانه ها هم دسترسی به ۱۰۰ كانال تلویزیون ماهواره ای و برنامه های شبكه های محلی كشورهای نزدیك به محل شهر شناور امكانپذیر است و نیز امكان استفاده از اینترنت در هر واحد تدارك دیده خواهد شد. یكی از مهمترین مسائلی كه هر شهر با آن روبه روست، مسئله امنیت است. در كشتی آزادی نیز نیروهای امنیتی در تمام ساعات به گشت زنی می پردازند. سیستم امنیت الكترونیكی هم در نقاط مختلف پروژه شناور تعبیه خواهد شد. نكته مهم دیگر، موضوع مشكلات زیست محیطی و آلوده ساختن احتمالی آبهاست كه شاید به ذهن شما خطور كرده باشد.براساس تخمین هایی كه در سازمان های مختلف بین المللی زده می شود، هر شخص ساكن در كشتی آزادی، ۸۰ درصد زباله كمتری نسبت به زمانی كه در خشكی زندگی می كند، تولید می كند.به گفته مدیران و محققان پروژه، كشتی آزادی با داشتن تمامی امكانات و مراكز مختلف مسكونی و... یك پدیده كاملا سازگار با محیط زیست خواهد بود؛ به طوری كه در آن هیچ طرح فاضلاب و سیستم دفن و دفع زباله به صورت جاری شدن در دریا وجود ندارد. كشتی از سیستم سرویس های بهداشتی كوره ای بهره خواهد برد. جهت ایجاد هر واحد از این سرویس ها ۳ هزار دلار هزینه می شود كه مجهز به جدیدترین تكنولوژی سازگار با محیط زیست (Environmentally Friendly) خواهد بود. هر فاضلاب و پسمانده و زباله ای سوزانده می شود و خاكستر آن هم برای تولید كود مورد نیاز درختان و گل ها استفاده می شود. نفت و روغن اضافی برای تولید برق در نیروگاه های بخار به كار خواهد رفت و همچنین تمامی شیشه ها، كاغذها و فلزات یك بارمصرف استفاده شده در كشتی آزادی ، قابل بازیافت خواهند بود.براساس تخمین هایی كه در سازمان های مختلف بین المللی زده می شود، هر شخص ساكن در كشتی آزادی تا ۸۰ درصد زباله كمتری نسبت به زمانی كه در خشكی زندگی می كند، تولید می كند.حالا تصمیمتان را بگیرید؛ آیا حاضرید روزی در یك چنین طرحی شریك باشید و زندگی كنید؟ با خواندن این مقاله، كدام مقوله آن باعث خواهد شد بیشتر راجع به آن فكر كنید؟ گران بودن؟ یا شناور بودن و سبز بودن؟
آخرین ارسال های من :

برهوتشان را آباد می کنیم...باشد تا شهر درونمان آرام گیرد!!
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  تاریخچه شهر اصفهان atelieahjam 0 1,299 ۱۳۹۳-۵-۱۶، ۱۱:۳۷ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  شهر یخی چین atelieahjam 0 800 ۱۳۹۳-۳-۱۰، ۰۵:۲۰ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  شهر خطی atelieahjam 0 3,463 ۱۳۹۳-۲-۱۴، ۰۸:۳۸ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  پرشیب ترین پل؟ atelieahjam 0 1,444 ۱۳۹۳-۲-۱۳، ۱۰:۰۴ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  طرح تفصیلی شهر تهران parasto_gh 7 5,275 ۱۳۹۳-۱-۲۷، ۰۲:۳۴ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  سفر به بزرگ‌ترین بازار آجری سرپوشیده و به هم پیوسته مسقف جهان + تصاویر Sahab 2 1,573 ۱۳۹۳-۱-۱۳، ۰۹:۳۹ صبح
آخرین ارسال: hamid_shahrsaz
  فصلنامه هفت شهر شماره ۱ - با موضوع تجارب جهانی مرمت شهری ماراویا 2 2,643 ۱۳۹۲-۵-۸، ۰۷:۴۹ عصر
آخرین ارسال: ایلیا
  بزرگترین پل فواره ای جهان (+عکس) ماراویا 0 1,333 ۱۳۹۲-۴-۹، ۰۲:۰۹ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  معماري نشان دهنده هويت شهر است ماراویا 0 1,241 ۱۳۹۱-۱۱-۲۲، ۰۱:۰۴ عصر
آخرین ارسال: ماراویا
  شهر الکترونیک ماراویا 0 1,264 ۱۳۹۱-۱۱-۲۰، ۰۱:۲۷ صبح
آخرین ارسال: ماراویا

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان