امتیاز موضوع:
  • 8 رأی - میانگین امتیازات: 3.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
غیر رایگان سازه های کروی
#1
سازه های کروی

مقدمه
گنبد های ژئودزیک سازه های کروی هستند که بارهای وارده را ازطریق اعضای خطی که در یک گنبد کروی شکل قرارگرفته اند به تکیه گاه ها منتقل می کند و تمامی اعضا آن درتنش مستقیم هستند. که معمولا ازپوشش نازک (پلاستیک وشیشه یاپارچه و...) برای پوشش گنبد و تبدیل آن به یک فضای محدود استفاده می شود. گنبدهای ژئودزیک براساس5حجم اصلی افلاطونی شکل می گیرند:چهار ضلعی ، مکعب ،هشت ضلعی، دوازده ضلعی وبیست ضلعی.که فقط دراین پنج حجم چندضلعی ها منتظم بوده وتمامی اضلاع یکسان هستند و تعداد وجوه با تعداد رئوس برابر است . چنین احجامی به هر شکلی که قرار گیرند ، تمام رئوس با محیط کره در تماس می باشند . گنبد های ژئودزیک از طریق تقسیمات فرعی به صورت یک یا چند حجم ا فلاطونی شکل می گیرند . هشت ضلعی و بیست ضلعی به دلیل آنکه از مثلث هایی تشکیل گردیده به طور ذاتی پایداری بیشتری دارند و به عنوان عناصر اصلی در اکثر گنبد های مشبک در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند . با تعداد تقسیمات بیشتر گنبدهای نرم تر و انعطاف پذیر تر به دست می آید . برای ساخت سازه های کروی به طریق ژئودزیک از مواد مختلفی استفاده می گردد که بنا بر شرایط اقلیمی و سلیقه ی مصرف کننده متفاوت می باشد . مواد تشکیل دهنده می تواند فولاد ( گالوانیزه یا آبکاری شده) و یا آلومینیوم و چوب باشد . که تعداد قطعات این سازه بستگی به قطر و ارتفاع آن دارد که به عبارتی هرچه قطر و ارتفاع بیشترتعداد قطعات تشکیل شونده نیز به تناسب آن بیشتر می شود . لازم به ذکر است که ازقابلیت های این سازه سرعت در اجرا و سبکی و حق انتخاب در پوشش آن می باشد که برای پوشش آن متناسب با نوع کاربرد آن از شیشه ، ورق پلي كربنات و پارچه های ضد آب استفاده می شود. دیگر مزایای این سازه این است که مستقلا روی زمین اجرا و یا بر روی سازه های مختلف به عنوان گنبد نصب می گردد که بعد از آن پوشش روی آن اجرا می گردد . جهت پوشش سازه از شیشه ، ورق پلي كربنات و پارچه های ضد آب استفاده می شود . با توجه به اینکه وزن شیشه نسبت به محصولات مشابه مانند پلي كربنات مسطح و چند جداره زیاد بوده واز ایمنی در - برابر ضربه برخوردار نمی باشند و همچنین اجازه عبور تشعشعات مضر خورشید را می دهد ، استفاده از شیشه با توجه به موارد فوق منطقی به نظرنمی رسد . لذا جهت جایگزینی آن مواد پلي - كربنات را که دارای مزایایی به شرح ذیل می باشد به عنوان جایگزین معرفی می گردد.
ورق پلي كربنات مسطح:
ورق پلي كربنات مسطح ، ظاهر مشابه شيشه که به ابعاد 2/05*3/05 متر توليد مي گردد . اين ورق داراي يك لايه ضد uv براي محافظت در برابر نورآفتاب مي باشد . مي توان ورق با دو طرف ضد uv نيز سفارش داد ، اين ورق در ضخامت های 10،12، 6، 8، 4، 3، 2 ميلي متر توليد مي شود و علاوه بر بيرنگ(رنگ شيشه اي) داراي تمام رنگ هاي اصلي (برنز ،آبي ، شيري ، زرد ، قرمز، سبز) مي باشد. اين ورق قابليت خم شدن از طول وعرض را دارد .
ورق پلي كربنات چند جداره:
ورق چند جداره درابعاد2/10*6 مترتوليد مي گردد و داراي ضخامت هاي4،6،8،10،14،16،20ميلي متر مي باشد و يك طرف لايه ضد UV جهت حفاظت در برابرآفتاب دارد، اين ورق نيز داراي تمام رنگ هاي اصلي (برنز، آبي ، شيري ، زرد ، قرمز، سبز) مي باشد . اين ورق فقط از طول قابليت خم شدن دارد، و مزيت آن سبك بودن آن است. اتصال پوشش سازه جهت اتصال و استحکام پوشش به سازه از چند روش و مواد استفاده می گردد ، گاهی برای نصب پوشش از چسب مخصوص استفاده می شود و بعضا از ورق های آلومینیوم که در کارخانه جات ریخته گری تولید می گردد استفاده می شود و در بعضی از موارد از ورق های فولادی گالوانیزه که به وسیله دستگاه پرس به شکل مورد نیاز درآمده استفاده می گردد . مراحل تولید بعد از مشخص شدن نوع کاربری و تهیه نقشه های مربوطه، تعداد قطعات مورد نیاز متناسب با ابعاد در خواستی سازه مشخص می گردد . که در این مرحله مشخص می گردد از چه موادی در ساخت سازه باید استفاده کرد منظور از مواد فولاد گالوانیزه ویا فولاد آبکاری مورد نظر می باشد . مراحل تولید اعضای سازه برای استفاده از سازه فولادی گالوانیزه از لوله های گالوانیزه استفاده می گردد . که ابتدا لوله ها به اندازه مناسب بریده می شود . در مرحله بعد از بریدن لوله ها به اندازه مورد نیاز ، ابتدا و انتهای لوله ها زیر دستگاه پرس قرار می گیرد. درمرحله سوم، قطعات پرس شده را جهت اتصال اعضا به یکدیگر، توسط مته سوراخ می شوند .
معایب و محاسن:
محاسن: سبکی سرعت اجرا دقت در نصب به علت استفاده از پیچ و مهره پوشش دهانه بزرگ مقاومت در برابر زلزله به علت سبکی تنوع در پوشش راحتی حمل و نقل
معایب : عدم دسترسی به راس کره جهت تعمیرات احتمالی نبودن امنیت کافی در صورت استفاده از شیشه زنگ زدگی قطعات فلزی در صورت عدم رسیدگی چون قطعات سازه سبک وکم حجم می باشد حمل آنها از کارگاه به محل مونتاژ به سهولت انجام می پذیرد . اگرچنانچه در جهت تسریع اتمام پروژه در مکان دیگر( غیر از محل مورد استفاده ) مونتاژ گردد جهت حمل بایستی ازجرثقیل استفاده کرد که آن هم بایستی با تمهیدات و شرایط بسیار خاص صورت پذیرد در غیر این صورت قطعات کوچک که در کارگاه تهیه شده نسبت به نیاز متناوباٌ به محل منتقل و اجرا می شود. جهت نصب سازه های ژئودزیک از شیوه های مختلف که متناسب با محل و به طرق مختلف صورت می گردد، یکی از مراحل نصب بر روی زمین می باشد.
مراحل نصب: 1. ابتدا مشخص نمودن محل 2. خاکبرداری 3. میلگرد گذاری و بتن ریزی و نصب صفحه ستون 4. نصب پایه های اولیه بر روی صفحه ستون 5. نصب رینگ اصلی برروی ستون 6. نصب 1/2 فلانچ به رینگ 7. اتصال لوله فولادی توسط پیچ و مهره به فلنچ ها تا انتها جهت اتصال پوشش به سازه از ورق های آلومینیوم که درکارخانه جات ریخته گری تولید می گردد استفاده می شود و در بعضی ازموارد ازورق های فولادی گالوانیزه که به وسیله دستگاه پرس به شکل مورد نیاز درآمده استفاده می گردد و سپس در محل اتصال قطعات از کپ استفاده می شود.


با عرض سلام و احترام

سال گذشته تعدادی فایل از انجمن های مختلف دانلود کرده بودم ، متاسفانه با مشکلی که برای سایت پیش آمده بود بعضی از فایل های انجمن ها حذف شدند ، فایل سازه های کروی نیز از جمله فایل هایی است که گویا دچار این مشکل شده بود ، با جستجو در انجمن روستا و تولید صنعتی دیدم که این فایل مجددا در این انجمن آپلود نشده ، بنابراین برای قرار گرفتن این فایل در این انجمن دوباره آن را آپلود کردم و امیدوارم که دوست گرامی ما با نام کاربری pan pan که ارسال کننده این فایل در تاریخ ( ۱۳۹۱/۱۲/۱۳ ۱۰:۱۲ عصر ) بودند از این کار بنده رضایت داشته باشند.


قالب فایل: PPTX
تعداد اسلاید: 4
حجم فایل:  837 KB

قیمت: 200تومان
#1504

کاربر مهمان نمی‌تواند مطالب قیمت‌گذاری شده را خریداری کند. برای خرید مطالب قیمت‌گذاری شده، وارد شوید یا ثبت نام کنید .

آخرین ارسال های من :

پاسخ
 سپاس شده توسط Brightness


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  غیر رایگان دانلود پاورپوینت پانل های استرامیت atelieahjam 0 1,658 ۱۳۹۳-۱-۲۰، ۱۱:۴۱ صبح
آخرین ارسال: atelieahjam
  غیر رایگان هتل‌های کشور ترکیه Bahmankara 0 849 ۱۳۹۲-۹-۱۰، ۰۹:۳۴ عصر
آخرین ارسال: Bahmankara
  غیر رایگان نقشه و پلان های ساختمانی پروژه طراحی برج MHAKBARI 0 1,301 ۱۳۹۲-۳-۲۴، ۰۲:۳۴ عصر
آخرین ارسال: MHAKBARI

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان