امتیاز موضوع:
  • 15 رأی - میانگین امتیازات: 3.07
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شهر پایدار
#1
تعریفتون از شهر پایدار چی هست؟

آخرین ارسال های من :
پاسخ
 سپاس شده توسط maryam1000 ، iUrbanism
#2
نعریف خود من :
شهر پایدار شهری است که هر نوع آلودگی ناشی از شهر توسط طبیعت همان شهر بازیافت شود.
در شهر پایدار ارزش هر نوع برداشت از طبیعت برابر است با هزینه ای که طبیعت برای تولید آن پرداخت کرده.
در شهر پایدار قیمت یک کالا بهره برداری شده از طبیعت بر اساس سه معیار در میزان دسترس و قابل برداشت بودن و میزان امکان بازتولید (یا نرخ بازتولید) آن در طبیعت و نرخ میزان آلودگی یا اخلال ناشی از برداشت آن از طبیعت است که به طبیعت تحمیل میشود, معین میشود.
میزان نرخ باز تولید یک کالای برداشت شده از طبیعت شانس بازیافت و بازتولید آن در طبیعت یا به طور مصنوع با در نظر گرفتن بازه زمانی تولید آن است.

پاسخ
 سپاس شده توسط maryam1000 ، hkarvan ، iUrbanism
#3
اعضای فعال مشارکت کنند...
آخرین ارسال های من :

پاسخ
#4
یکی از بزرگترین مشخصه های شهرهای تکنولوژیک قرن 20 و 21 آلودگی هوا و گازهای گلخانه ای است بنابراین در مقبال شهرپایدار شهری است که توان تصفیه این آلودپی ها را از طریق بیومس های موجود در شهر و بازتولید هوای سالم داشته باشد. به عبارتی شهری را میتوان پایدار گفت که به میزان کافی منابع گیاهی برای جذب اکسید های کربن و نیتروژن داشته باشد و روزانه معادل اکسیدهای تولیدی جذب این اکسید ها را داشته باشد.
تنوع در پوشش گیاهی یکی از مهم ترین عوامل امکان رسیدن به پایداری کیفیت هوا و کمیت گازهای گلخانه ای است. بسیاری از پیاهان توان جذب بالی اکسید خاصی را دارند اما در جذب سایر اکسید ها توان بالایی ندارند.
در این میان توان جذب اکسید های نیتروژن اهمیت بسیار بالایی دارد چون این گاز مرئی (قهوه ای رنگ) به صرعت بر بو و کیفیت هوا اثر داشته و اثرات آن بر سلامتی انسان طولانی مدت است بنابراین با رسیدن به پایداری در کیفیت هوا قدمی در گایداری بهداشتی نیز برداشته شده است.

ریزگرد ها عامل دیگری در مشکلات کیفیت هوا هستند عمده ریزپرد ها حاصل فعالیت های عمرانی، کارخانه های سیمان, صنایع مرتبط با سرب , نساجی ها و ... هستند. میزان آلودگی و خطر این موارد به ترتیب ذکر شده است, برنامه ریزی جدی در زمینه مکانیابی این فعالیت ها و دور کردن آنها از شهر پیش زمینه هر نوع توسعه پایدار در شهر است, اما دور کردن آنها کافی نیست بلکه نیاز به ایجاد فیلتر های زیستی برای جذب آلودگی آنها همچنان وجود دارد ریزگرد ها میتوانند تا شعاع چند هزار کیلومتر گراکنده شوند.
در مورد فعالیت های عمرانی در سطح شهر مانند تولید مسکن و راه و ... توصیه بر استفاده از قطعات بزرگ و پیش ساخته و حداقل استفاده از سیمان و بتن به صورت مستقیم است، با توجه به فرآیند تولید ابنیه و سازه ها امکان حذف کامل آنها وجود ندارد اما میتوان با متمرکز کردن فرآیند تولید در یک منطقه و عدم فعالیت هم زمان در سایر مناطق برد ذرات سنگین تر را کاهش داد, همچنین استفاده از سازه های طبیعی تر مانند سازه های چوبی برای ساختمان های کوتاه (تا 20 متر ارتفاع بنا) به شدت توصیه میشود. برای ساختمان های بلند تر و پل ها و سازه های شهری نیز استفاده از سازه های فلزی و استفاده کمتر از سیمان و بتن توصیه میشود.

پاسخ
 سپاس شده توسط hkarvan ، iUrbanism
#5
به نظر من در یک شهر پایدار فرصت های اقتصادی و اجتماعی برای ساکنان شهر به صورت برابر وجود داره وهمه ساکنان به نسبت برابر به تسهیلات شهری دسترسی دارند .
این موضوع رو در نمونه های متفاوت شهری بررسی کردم و متاسفانه اغلب شهرها در این مورد دچار ضعف شدید هستند .

آخرین ارسال های من :
پاسخ
 سپاس شده توسط Brightness ، hkarvan
#6
(۱۳۹۳-۱-۲۹، ۱۱:۵۹ صبح)najme نوشته است: به نظر من در یک شهر پایدار فرصت های اقتصادی و اجتماعی برای ساکنان شهر به صورت برابر وجود داره وهمه ساکنان به نسبت برابر به تسهیلات شهری دسترسی دارند .
این موضوع رو در نمونه های متفاوت شهری بررسی کردم و متاسفانه اغلب شهرها در این مورد دچار ضعف شدید هستند .


فرصت برابر در شهر و جامعه مال نظریه های سوسیالیست دهه 70 هست, هر چند ردپای این نظریه ها در شکل گیری نظریه توسعه پایدار هم هست. اما تاکید پایداری بر مفاهیم برابر کمتر هست.
واقعیت این هست که تاکید توسعه پایدار بر محدودیت منابع هست و محدودیت منابع دقیقا نقطه مقابل دسترسی آزاد و عمومی یا برابر به منایع هست.
در واقع توسعه پایدار میگه با محدود کردن استفاده از منابع طی دوره های زمانی که به گونه ای که امکان بازتولید این منابع باشه, دسترسی برای منابع را در دوره های زمانی متفاوت به صورت برابر ایجاد کنیم. در واقع بعد تعداد افرادی که دسترسی دارن رو کم میکنه و به بعد زمان و مقدار اضافه میکنه!

در مورد بحث اجتماعی و اقتصادی هم برای دسترسی به فرصت ها مفهوم شایستگی مطرح میشه, همگان فرصت کسب شایستگی رو دارن اما فرصت ها به فرد شایسته تر داده میشه! به نوعی محترمانه قانون هر کی قوی تر هست, فقط این بار در عمل نمات دانشگاهی جایگزین , اشرافیت خانوادگی و یا اشرافیت سرمایه داری میشه.
این دید اجتماعی هم به شدت مورد نقد من هست, اما واقعیت این هست زمانی که فرصت برابر به عموم داده بشه فرصت به تهدید بدل میشه, نقد های مکتب اطریش به اقتصاد های سوسیال رو مطالعه کنید.
همینطور مشکلات در اجرای مفهوم کمونیسم.

پاسخ
 سپاس شده توسط najme ، iUrbanism
#7
سکوت تا کی!!
16 کاربر زیر موضوع را خوانده است:
AliReza (۱۳۹۳-۱-۲۹, ۰۱:۱۶ عصر)، haydariyan (۱۳۹۳-۱-۲۹, ۰۴:۱۸ عصر)، eleven11 (۱۳۹۳-۱-۲۹, ۰۸:۵۸ صبح)، Brightness (۱۳۹۳-۱-۳۰, ۱۱:۰۱ صبح)، yari (۱۳۹۳-۲-۲, ۰۳:۴۰ عصر)، shahbaz (۱۳۹۳-۱-۳۱, ۰۹:۴۶ عصر)، najme (۱۳۹۳-۱-۲۹, ۱۲:۴۵ عصر)، sardarekord (امروز, ۰۹:۵۹ عصر)، hero (دیروز, ۰۶:۳۹ عصر)، mitra shahrsaz (۱۳۹۳-۲-۲, ۰۲:۱۷ عصر)، rosemaryam (۱۳۹۳-۲-۱, ۱۱:۳۰ صبح)، arcsom (دیروز, ۰۸:۰۶ صبح)، z.s (امروز, ۰۱:۵۱ عصر)، mahfa90 (۱۳۹۳-۱-۲۹, ۰۷:۴۹ عصر)، urban design93 (۱۳۹۳-۱-۲۹, ۱۱:۰۳ صبح)، shirinbanooo (۱۳۹۳-۱-۲۹, ۰۴:۵۸ عصر)

پاسخ
#8
با سلام و خسته نباشید.
با توجه به مطالعات پیشینه این موارد و موضوع ها بنده نتیجه ای که استخراج نمودم بدین صورت است که شهر پایدار شهری است که از الگوهای شهرسازی و معماری پیشینه و تاریخچه خود در راستای تحقق بخشی به تفکرات طراحان و نحوه ادراک شهروندان در فضای شهری بهره مند گردد. و هم چنین به دنبال ارتقاء سطح کیفی و کمی محیط شهری نسبت به فضاهای گم شده تلاش نماید تا بتواند ساکنین شهر را در روند شکل گیری و توسعه شهر همسو نماید. لذا می توان گفت که شهر پایدار مجموعه ای از داشته ها و خاسته های همهانگ و متوازن نسبت به یکدیگر است.

آخرین ارسال های من :
    پاسخ
     سپاس شده توسط Brightness
    #9
    (۱۳۹۳-۲-۸، ۰۱:۰۵ صبح)siyavash64 نوشته است: با سلام و خسته نباشید.
    با توجه به مطالعات پیشینه این موارد و موضوع ها بنده نتیجه ای که استخراج نمودم بدین صورت است که شهر پایدار شهری است که از الگوهای شهرسازی و معماری پیشینه و تاریخچه خود در راستای تحقق بخشی به تفکرات طراحان و نحوه ادراک شهروندان در فضای شهری بهره مند گردد. و هم چنین به دنبال ارتقاء سطح کیفی و کمی محیط شهری نسبت به فضاهای گم شده تلاش نماید تا بتواند ساکنین شهر را در روند شکل گیری و توسعه شهر همسو نماید. لذا می توان گفت که شهر پایدار مجموعه ای از داشته ها و خاسته های همهانگ و متوازن نسبت به یکدیگر است.


    خوب این مسائل دقیقا چطور به پایداری شهر کمک میکنه؟
    یا چطور در راستای توسعه پایدار قرار میگیره؟

    در واقع سوالم این هست جملات اولیه شما چطور به جمله آخر یعنی هماهنگی و توازن بین داشته ها و خواسته ها منجر میشه؟

    پاسخ
     سپاس شده توسط iUrbanism
    #10
    به نظر من در شهر پایدار باید بگونه ای برنامه ریزی بشه که اکثر فعالیت ها در یک چرخه قرار بگیرن و پایان هر فعالیت برابر بازتولید منابع و آغاز فعالیت جدید باشه
    یعنی فعالیت ها نباید به گونه ای باشن که منابعی برای یک فعالیت مورد استفاده قرار بگیره و بعد از اتمام فعالیت و رسیدن به نتیجه بخشی از منابع ما از دست رفته باشه و جایگزینی برای آنها بدست نیومده باشه
    شاید در شهر پایدار کمتر مصرف کردن منابع اهمیت زیادی نداشته باشه بلکه چیزی که اهمیت داره باز تولید منابع به نسبت میزان منابع مصرف شده باشه

    آخرین ارسال های من :
      پاسخ
       سپاس شده توسط Urbanist


      موضوع‌های مشابه…
      موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
        شهر سازی mahroo456 0 14,158 ۱۳۹۶-۱۰-۳۰، ۰۲:۱۵ عصر
      آخرین ارسال: mahroo456
        شهر دوستدار سالمند atelieahjam 4 3,867 ۱۳۹۴-۱-۲۲، ۰۹:۴۷ عصر
      آخرین ارسال: atelieahjam
        قرار دادن فلکه در ورودی شهر کار علمی ومنطقیه؟ ehsan7550 8 16,100 ۱۳۹۳-۱۰-۲۰، ۰۷:۰۹ صبح
      آخرین ارسال: مسافر
        روز جهانی نابینایان و مناسب سازی محیط خانه و شهر برای نابینایان atelieahjam 0 1,755 ۱۳۹۳-۷-۲۳، ۰۷:۰۶ عصر
      آخرین ارسال: atelieahjam
        ژئومرفولوژی و شهر Urbanist 3 12,122 ۱۳۹۳-۴-۶، ۰۸:۰۰ عصر
      آخرین ارسال: alireza
        مدل توسعه افقی ابر پهن شهر Urbanist 7 15,576 ۱۳۹۳-۳-۴، ۱۱:۲۴ عصر
      آخرین ارسال: Urbanist

      پرش به انجمن:


      کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان