امتیاز موضوع:
  • 11 رأی - میانگین امتیازات: 4.64
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اموزش مقدماتی اسکیس
#1
استفاده از منابع مختلف برای یادگیری اسکیس معمولا باعث گمراهی میشه . ولی وقتی یه دانشجو بتونه بعد از اینکه در مراحل مقدماتی به سطح قابل قبولی برسه ، می تونه از منابع مختلف برای یادگیری تکنیکهای متفاوت بهره ببره . 
توصیه من به دوستان برای تمرین از روی کتاب ، شیوه مهندسی معکوس هست . یعنی می بایست برای دونستن نقاط ضعفی که در آینده قراره باعث عدم موفقیتتون بشه ، از ابتدا تصمیم بگیرید . 
تمرینات مقدماتی ، سنگین و تا حدی خسته کننده ایی که خیلی ها حتی حاضر به وقت گذاشتتن روی اونها نیستن ، تمرینهایی هست که برای تربیت دست و نحوه خط کشیدنه . خط معمار مثل امضاش می مونه و باور کنید خطوطی که رسم می کنید علاوه بر اعتماد به نفس ، قدرت تفکر همزمانتون برای طراحی رو هم بالا می بره . 
مرحله همزمان با تمرینات ، ترسیم خطوط با علم هست . یعنی هر خطی برای کشیدن حتی یک چهار ضلعی با قانون باشه . این قوانین تئوری هستن ولی باید به عمل در کار ها دیده بشن . بنابر این مقدماتی ترین کار برای شروع کار با کتابها تربیت دستان ، نحوه درست به دست گرفتن ، قلم و استفاده از تمامی محدوده شیت ، و توجه به تمام نقاط اون بر مبنای نیروهای شیت هست . 

تمرینات ، خط و دایره و خطوط کروکی ، خطوط عمودی ، افقی ، مورب ، کوتا و بلند ، محدود شده و و همراه با تمرکز ، نقطه خط ، نقطه دایره ، ترسیمات فیگور - پرسوناژ ، سنگ ، درخت ، ترسیمات فلشها، عرصه بندیها ، خطوط موازی ، ، هاشورهای منطقی و تشخیص و ترکیب خطوط برای ایجاد سایه از مواردی هستن که باید در مرحله مقدماتی اینقدر تمرین بشن که نه وقتی از شما بگیرن و نه اینکه شما رو برای طراحی نهایی محدود کنن . 

ترسیم این گزینه ها اگر چه به عنوان عناصر فرعی به شمار میان ولی می تونن حرفهای مشخصی در شیتها داشته باشن . نمایش اقلیم ، تناسبات فضا ، ترکیب احجام و توجه به مراتب نور و سایه از جمله مواردی هستند که با این گزینه ها به سادگی درک می شن و نباید ساده بهشون نگاه کرد . 

مرحله بعدی در طراحی توجه خاص و اکید به نحوه طراحی هست که بخش اعظم اون به مطالعات و توانایی فنی معمار بستگی داره . نحوه طراحی ای که هر فرد یاد گرفته و در اون قدرت داره می تونه بهش کمک کنه . ولی مدارک معماری و طراحی اونها با ابزار و گزینه های مختلفی که نشات گرفته از مطالعات تئوری و ابزار فنی هستن و در اونها رنگ و بوی قوانین هم وجود داره می تونه به عنوان مورد دوم مطرح بشه . به شکل ساده تر برای ترسیم پلان ، نما ، مقطع و حجم اصلی به صورت سه بعدی و پرسپکتویهای مختلف ( ناظر ، پرنده ، ایزومتریک ) اصولی رو که باهاش آشنا هستیم رو پیاده کنیم . روند طراحی و جلو بردن همه اینها با هم به مهارت نیاز داره و برای اینکه نتیجه خوبی داشته تمرینات مراحل مقدماتی و سواد تئوری بسیار زیادی مورد نیازه . 

مرحله سوم پردازش کلی کار و اطلاعات هست و اینکه ایا کاری که انجام دادیم از نظر معماری و اصول زیبایی شناسی ارزشی داره و یا صرف زیبایی و پر کردن یک سری شیت بدون در نظر گرفتن هیچ عاملی صرفا یه اسکیس زده شده . بعد سوم کار مقایسه کار ها هست . مقایسه کارها نه با کار دانشجوهای سالهای قبل ، بلکه با نمونه های معماران بزرگ . مقایبسه کالبدی از هر نظر ، معماری ، فضاها ، تقسیم بندی اونها ، تاثیرات اقلیم و دسترسیها . 
مواکدا عواملی رو که باعث عدم پیشرفت در این مسیرها میشه رو عنوان می کنم : 

1- تمرینات اولیه خسته کننده هست ولی مثل یاد گرفتن هر هنری ، مشقتهای اولیه باعث تربیت مناسب دست ها و فرمانبری مستقیم دست از مغز ( حتی به صورت غیر ارادی) میشه و می تونه با تکرار قدرت بیشتری رو به دست بیاره . مقایسه میک نم کار یک معمار رو که قراره خط کشیدن یاد بگیره و یک پپیانیست رو که قراره کار با کلاویه ها و آموزش ببینه . حرکتهای تکراری و روشهای بسیار پیچیده و خسته کننده نباید باعث بشه از اراده شما کم بشه و شما در بین راه به دلیل نداشتن یه ضامن اجرایی مناسب کار رو ول کنید . 

2- کپی های بی دلیل و بدون فکر باعث میشه کارتون روند تخریبی رو در پیش بگیره که حتی در روند طراحی معماریتون هم تاثیر بذاره . اسکیس رو نه برای آزمون بلکه برای انتقال اطلاعات و مصور کردن اون استفاده کنید . اسکیس برای نمایش یه کار زیبای نمایشگاهی نیست . اسکیس آمیزه ایی از هنر و مهندسی هست و می بایست با بیننده ارتباط برقرار کنه . 

3- روشهای مختلف و تکنیکهای مختلف صرفا برای تنوع هست . به قول فرمایش جناب آقای یگانگی ، مهم نیست که با چی کار می کنید ، مهم اینه که چکار می کنید . ابزار تعیین کننده نیستن . مکان مهم نیست . شرایط رو برای خودتون بغرنج نکنید . با سادگی و سهولت چیزی به دست نمی یاد و با فکر اینکه برای به دست اوردن یه هنر باید مسیرش رو طی کنید اقدام به تمرین و ممارست کنید . 

4- تهیه آرشیو از فضای های مشخص و کاربریهای گوناگون و درست کردن یه دفترچه از اونها می تونه بهتون کمک بسیار زیادی بکنه . باید بدونید که ریز فضاها و سرانه ها چقدر باید باشن تا بتونید اونها در طراحی اعمال کنید . برای هر فضا چه وویژگیهایی در نظر بگیرید و چطور اونها رو در پلان جای بدید . با لکه پلانهای مختلف بتونید بازی کنید و با گسترش افکارتون بتونید چندین پلان مختلف رو هماهنگ تویذهنتون بیارید و همزمان با سایر مدارک اون رو توسعه بدید و یک طرح منطقی و زیبا رو خلق کنید .
آخرین ارسال های من :

If you don't like where you are,change it! you're not a tree
Jim Rohon
پاسخ
 سپاس شده توسط Brightness ، sahar19 ، alireza ، Fariba f ، shahabsaa
#2
1- تمام تمرینات اسکیس خود را در کاغذ آ3 سفید انجام دهید
2- برای خط کشیدن از روان نویس استفاده کنید. 
3- از مداد در تمرینات استفاده نکنید . 
4- تمام تمرینات به صورت کامل و در صفحه به صورتی انجام میشه که 3 میلیمتر فضای خالی بین دو خط وجود نداشته باشه 
5- در هر صفحه تا 3 خطا ایرادی نداره اگه بیشتر شد کاغذ جدیدی بردارید و از ابتدا شروع کنید . 
6-برای هر تمرین خطا هایی گفته می شه . چون کسی نیست که کارتون رو کرکسیون کنه خودتون به اینکار متعهد باشید
7 - هر قلمی که برداشتید سرش رو در قسمت انتهاش قرار بدید تا طول قلم بیشتر بشه و برای ترسیم مسلط تر باشید 

توصیه های شخصی : 
1- زمان مشخصی رو در روز برای تمرین اسکیس در نظر بگیرین و برای کارتون اهمیت قائل بشین حتی خط کشیدن ساده . 
2- هر حرکت شما یک حرف داره . که این حرف تعیین کننده است . اگه تعدد کار دارید ، از کنارش به سادگی نگذرید و نسبت بهش بی اهمیت نباشید 
3- زمانهایی که بی حوصله، نا امید و خسته هستید از رفتن سراغ تمرینات اسکیس خودداری کنین . 
4- لازمه برای آرامش خاطر فضای مناسبی رو برای تمرین و انجام کروکی و اسکیس داشته باشین تا در طول تمرینات مجبور به تغییر حالت زیاد نشید . 
5- تا زمانیکه تمرینات مقدماتی رو انجام ندادین به فکر اجرای یک اسکیس یا بستن شیت نباشید . 
6- دیدن کارهای دیگران تنها نکته مثبتش ، ایده گرفتن و خلاقیته . 
7- برای تمرینات معنایی اسکیس و یادگیری معماری همزمان با اسکیس سعی کنید کارهای معمارای بزرگ رو دسن کنید و همزمان راجع به فضاهایی که خلق کردن فکر کنید . 
8 - برای تسلط روی مبحث کروکی وارد فضا بشید . در هر گوشه از کشور ما هزاران نقطه دیدنی برای کروکی زدن هست. از روی عکس کروکی نزنید چون دید شما رو خواهد بست و حس خلاقیت شما رو کور خواهد کرد. چون یک عکس ، تصویری ازیک بنا نیست ، خلاقیت عکاس و یا طراح اون بناست . 
9- برای رسیدن به یک اسکیس منطقی برای خودتون 6  تمرین مداوم رو در نظر بگیرید و قبل از اون فقط به یک تمرین درست و واقعی فکر کنید . به اینکه بعد از این مدت مشخص می تونید اسکیس زدن رو شروع کنید.
10- اگر چه اسکیس یه مبحث هنری حساب میشه ولی ارزش علمی هم داره، ضمن کار روی تمرینات اسکیس ، به لحاظ علمی هم اطلاعات خودتون رو بالا ببرین . 

پاسخ
 سپاس شده توسط alireza ، Fariba f ، shahabsaa
#3
آموزش ترسیم خط - اشکالات - خطاهای قابل قبول و نحوه تمرین 
در شکل زیر نمونه هایی از ترسیم خطوط مختلف رو مشاهده می کنید که من یک نقد رو برای نحوه صحیح ترسیم خط پایین این عکس گذاشتم. لطفا اول نقد رو کامل مطالعه کنید و بعد شروع به تمرین بکنید .
 
[تصویر:  iranshahrsaz.com_P1090683e_efd0c.jpg]

1- برای ترسیم یک خط کوتاه حتما اول دو نقطه در ابتدا و انتهای فرضی مشخص کنید و سعی کنید این دو خط رو به هم برسونید . اگر احتمالا کمی خطا داشتید ایرادی نداره 


خطای 1- سعی کنید خط رو با حواس جمع و مسلط به تمام نقاط صفحه ترسیم کنید . تربیت ذهن همراه با حرکات دست و تنظیم اونها حرف اول اسکیسه . مطمئنا به خاطر ترسیم یک خط اشتباه تنبیه نخواهید شد !!!!

خطای 2- انحنا (خمش) بیشتر از 2 میلیمتر در وسط خط ممنوعه . این خط ارزشی نداره . 

2- خط لرزون . یک نمونه از خطهایی که برای کروکی استفاده میشه و باید با تسلط ترسیم بشه 

خطای 3 - خط بریده و منقطع ممنوع

خطای 4- خط بی حوصلگی و نیمه رها شده ممنوع . خط رو با قدرت و کامل ترسیم کنید به طوریکه فشاری که اول برای ترسیم کردن خط روی کاغذ میارید با زمانیکه قلم رو از روی کاغذ بر میدارید برابر باشه . اونوقت خط زیبا تر میشه و به اصطلاح حرفه ایی تر به نظر میرسه و ارزش معماری پیدا میکنه . ( خط رو رها نکنید - خط معماری کنترل شده و هدفمند ترسیم میشه ، معماری گرافیک نیست !!!!!)

3- اگر برای اصلاح یک خط کج یکبار دیگه روش کشیدید ایرادی نداره ، اما فقط یکبار .

4- خط زیبا و با اصول شما بعد از 5 صفحه آ3 تمرین به دست خواهد آمد .

پاسخ
 سپاس شده توسط alireza ، Fariba f ، shahabsaa
#4
شرایط ترسیم دایره : 
ابتدا یک نقطه مرکز برای ترسیم دایره رو مشخص می کنیم . یعنی اول حتما نقطه رو توی صفحه بگذارید و بعد یک دایره به مرکز همون نقطه ترسیم کنید . دقت کنید قطر دایره کمتر از 5 سانتیمتر نشه . 
اگر دایره یی رو کجو معوج کشیدین یکبار تصحیح ایرادی نداره ، بشتر روش خط نکشین . 
این کار رو مثل کشیدن خط ادامه بدید . تا زمانی که فاصله خطها بیشتر از 3 میلیمتر نباشه . 
ترسیم دایره جدا از اینکه باعث قوی شدن دست می شه باعث بالا رفتن تمرکزتون هم میشه . 


حدود 5 صفحه تمرین برای دایره منطقی به نظر میرسه . دقت در این تمرین باعث پیشرفتتون در تکنیکهای دست آزاد ، بالا رفتن تمرکز در ترسیم خطوط منحنی ، کمانها ، قوسهای گنبدی و به طور کل خطوطی که در پرسپکتیو به کار می رن خواهد شد . 
نحوه ترسیم دایره به این شکله : 
(دو دایره پایینی غلط هستن که دلایلش هم ذکر شده)

[تصویر:  iranshahrsaz.com_P1090688e.jpg]
 

پاسخ
 سپاس شده توسط sahar19 ، alireza ، Fariba f ، shahabsaa
#5
قوانین انجام این تمرین : 
1- به هیچ وجه درطول انجام این تمرین حق برداشتن قلم و یا دست رو از روی کاغذ ندارید . 
2- قبل از شروع تمرین حتما جای مناسبی برای خودتون انتخاب کنید که نیازی به تعویض جا نداشته باشید .
3- خطوطی که ترسیم می کنید نباید از روی هم بگذرن یا با هم تداخل کنن 
4- زمان تقریبی انجام واقعی این تمرین حدود 4-6 ساعت تخمین زده می شه . پس با حوصله باشید . 

[تصویر:  iranshahrsaz.com_1217807340.jpg]

پاسخ
 سپاس شده توسط sahar19 ، alireza ، Fariba f ، shahabsaa
#6
مرحله 1- : شکل یک قلب ساده رو می کشید . 
مرحله 2- یک خط به شکلی که حدود 3/1 این قلب رو شامل بشه به موازات خطوط کناری و به شکلی که به راس این شکل برسه ترسیم می کنید 
مرحله 3 - برای زیباتر شدن کار یک توده کوچیک به شکل یک حفره کنار این خط ترسیم کنید 
مرحله 4 - گذاشتن تنه درخت به شکل دو تا عدد 7 داخل هم 
مرحله 5 - ترسیم زمین . 
یک نمونه دیگه از درخت با همین مراحل :

[تصویر:  iranshahrsaz.com_1218035621.jpg]

پاسخ
 سپاس شده توسط sahar19 ، alireza ، Fariba f ، shahabsaa
#7
[تصویر:  iranshahrsaz.com_1218973494.jpg]
قوانین ترسیم این مکعب : 

1- اندازه هر ضلع 3.5 تا 5 سانتیمتر 
2- خطوط علامتگذاری شده کاملا موازی با هم
3- شروع هر خط باید با گذاشتن یک نقطه باشه 
4- در طول ترسیم یک مکعب حق برداشتن قلم از روی کاغذ رو ندارید و با یک حرکت قلم باید مکعب روترسیم کنید 
5- در یک کاغذ آ3 باید 25 تا از این مکعب ها بکشید . 
6- خطوط نباید منحنی یا کج باشن
7- پاره خطهای 1-2 و 3-4 و 5-6 و 8-10 و 12-13 باید با هم موازی باشن . 
8 - پاره خطهای 2-3 و 1-4 و 10-11 و 6-8 و 13-14 باید با هم موازی باشن . 
9 - پاره خط 11-12 باید با خط پایین کاغذ موازی باشی . 
10 - شروع تمرین از نقطه 1 و مطابق با شماره ها پیش برید. جایی که لازمه وضعیت دست و کاغذ رو تغییر بدید تا کاملا خطوط موازی دربیارید . 
11- از این تمرین 5 صفحه کامل باید بتونید بدون نقص بکشید.
 

پاسخ
 سپاس شده توسط sahar19 ، alireza ، Fariba f ، shahabsaa


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  مشاوره اسکیس و پرزانته m.marziye 0 2,050 ۱۳۹۳-۱۲-۷، ۰۳:۱۴ عصر
آخرین ارسال: m.marziye
Star مشاوره اسکیس m.marziye 0 793 ۱۳۹۳-۱۲-۷، ۰۳:۱۱ عصر
آخرین ارسال: m.marziye
  اسکیس سرستون و زیرستون atelieahjam 0 1,217 ۱۳۹۳-۶-۱۹، ۰۷:۰۸ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  اسکیس و طراحی مبل چوبی atelieahjam 0 2,684 ۱۳۹۳-۶-۱۹، ۰۶:۱۱ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  اسکیس میز و صندلی چوبی atelieahjam 0 4,890 ۱۳۹۳-۶-۱۹، ۰۵:۱۷ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  اسکیس یک نقطه ای و دو نقطه ای از ساختمان ها atelieahjam 0 12,410 ۱۳۹۳-۶-۱۹، ۰۵:۰۳ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  آموزش اسکیس ماراویا 3 2,593 ۱۳۹۱-۹-۳۰، ۱۲:۰۱ صبح
آخرین ارسال: arshadememari
Photo 20 نمونه اسکیس gookhen 6 5,655 ۱۳۹۱-۳-۱۵، ۰۴:۴۰ عصر
آخرین ارسال: sajjad21
  آموزش اسکیس reza1366 1 6,486 ۱۳۹۰-۴-۴، ۰۴:۰۷ عصر
آخرین ارسال: adam999
  اسکیس nima 0 2,651 ۱۳۸۹-۱۲-۹، ۰۳:۲۵ عصر
آخرین ارسال: nima

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان