امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
برنامه هاي مسكن عرضه و تقاضا را به صورت توأم تحريك مي كند/ صندوق‌هاي زمين و ساختمان م
#1
مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن در برنامه مناظره:

برنامه هاي مسكن عرضه و تقاضا را به صورت توأم تحريك مي كند/ صندوق‌هاي زمين و ساختمان مي‌تواند گره‌گشاي مشكل مسكن باشد
مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن با اشاره به اينكه صندوق‌هاي زمين و ساختمان كه در همه جاي دنيا نيز كاربرد دارد، مي‌تواند گره‌گشاي مشكل مسكن در آينده شود، اظهار داشت: بايد سياست حمايت از مسكن هم در طرف تقاضا و هم در طرف عرضه باشد.

به گزارش مركز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت راه وشهرسازي، علي چگيني كه عصر امروز در برنامه زنده مناظره در شبكه يك سيما سخن مي گفت با تاكيد براينكه مسكن بخش مهمي است كه هم براي خانوار و هم براي دولت مي‌تواند رونق را در پي داشته باشد، به طوري كه 13 درصد از اشتغال كشور را بخش مسكن تأمين مي‌كند، بيان داشت: اگر يك درصد رشد در بخش مسكن داشته باشيم 2.7 درصد رشد در توليد ناخالص داخلي داريم، بنابراين سياست‌هاي مسكن بايد هم طرف عرضه و هم طرف تقاضا به صورت توأم ديده شود.

مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن گفت: با توجه به شرايط ركود تورمي كه اقتصاد ايران با آن دست و پنجه نرم مي‌كند، بايد شرايط اقتصادي را به گونه‌اي بچينيم كه در كنار تورم قابل قبول رونق اقتصادي نيز وجود داشته باشد.

وي با اشاره به اينكه در 8 سال گذشته تنها طرف عرضه مورد توجه قرار گرفته است، تصريح كرد: در طول اين 8 سال شاهد بوديم كه وام مسكن هيچ افزايشي نداشت، اما قيمت مسكن 6 برابر شد، بنابراين تنها عامل اصلي افزايش قيمت مسكن را نبايد وام در نظر گرفت.


چگيني ادامه داد: تنها يك عامل در افزايش قيمت مسكن اثرگذار نيست، به عنوان مثال در يك سال گذشته شاهد بوديم كه قيمت وام مسكن افزايش پيدا كرد، اما قيمت مسكن تنها يك درصد رشد داشت. پس قيمت مسكن تنها متأثر از وام خريد نيست، بلكه عوامل مختلفي در آن تأثيرگذار است كه نمونه بارز آن رشد قيمت مسكن در سال 86 است.

مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن معاونت امورمسكن و ساختمان وزارت راه وشهرسازي در پاسخ به سوال عليرضا خسروي عضو كميسيون عمران مجلس در خصوص پرداخت مابه‌التفاوت نرخ سود تسهيلات خريد مسكن توضيح داد: در كشور سيستم پس‌انداز نداريم اما مردم بايد به پس اندازعادت كنند چرا كه بايد بسته اي از برنامه‌ها را داشته باشيم تا بتوانيم مسكن را به مقصد خود برسانيم. پس بانك‌ها مي‌توانند وام بدهند و سياست وام‌دهي خود را تقويت كنند چرا كه در سال 77 بيش از 10 هزار وام خريد داده شد و 3 ميليون خانوار ايراني خانه‌دار شدند. در حقيقت مي‌توان هم برنامه كاهش قيمت ساخت مسكن را انجام داد و هم از سوي ديگر با پرداخت وام مردم را توانمند كرد.

وي افزود: يكي از برنامه‌هاي دولت در بخش مسكن حمايت از تقاضا است چون در 10 تا 15 سال گذشته اين اتفاق نيفتاده است و براي اين كاربايد اجازه دهيم كه بازار رهن در كشور شكل بگيرد. همچنين بايد اجازه دهيم دولت به شيوه‌هايي كه طراحي كرده به توليد و عرضه مسكن كمك كند.

چگيني در بخش ديگري از سخنانش در در پاسخ به سؤال يكي از بينندگان در خصوص ميزان وام مسكن گفت: مبلغ وام مسكن بين 40 تا 80 ميليون تومان است كه ميزان بازپرداخت ماهيانه آن از 400 تا 900 هزار تومان مي‌شود بنابراين بهتر است اجاره نشيناني كه اين ميزان را اجاره مي‌دهند، قسط وام مسكن پرداخت كنند تا در منزل مسكوني خود ساكن شوند.


مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن در پاسخ به سوال خبرنگار حاضر در برنامه مناظره با اشاره به اينكه دولت مي‌خواهد صندوق پس انداز مسكن در همه بانك ها ايجاد شود، ابراز داشت: همه بانك‌ها در كنار بانك مسكن مي‌توانند اين صندوق‌ها را راه‌اندازي كنند و دولت وامي كه پرداخت مي‌كند، مابه‌التفاوت نرخ سود آن را پرداخت كنند.


وي در خصوص برنامه دردست اجراي وزارت راه وشهرسازي در حوزه مسكن توضيح داد: مسكن مهر پروژه بزرگي است كه هنوز حدود يك ميليون واحد مسكوني آن تمام نشده است و در زمينه خدمات زيربنايي و خدمات روبنايي آن مشكلاتي وجود دارد. برنامه دولت ساماندهي اين وضعيت است و تلاش خود را انجام مي‌دهد كه مسكن مهر را تمام كند و در حوزه تأمين مالي آن به جاي استفاده از پول پرقدرت كه تورم‌زا است از بازپرداخت اقساط تهسيلات مردم استفاده كند و همانطور كه مشاهده مي‌كنيد، كاهش تورم حاصل شده است.

همچنين چگيني در پاسخ به اينكه آيا پرداخت وام 80 ميليون توماني موجب گران شدن قيمت مسكن مي‌شود، گفت: در تمام دنيا سيستم وام‌دهي و تسهيلات دادن براي بخش مسكن وجود دارد و معتقديم كه پرداخت وام مسكن شايد اثر جزئي داشته باشد، اما اثر زيادي بر قيمت مسكن نخواهد داشت.

وي اضافه كرد: ‌اينكه 150 يا 300 هزار فقره وام داده شود، مهم نيست؛ مهم، راه‌اندازي صندوق پس انداز است. ما مي‌خواهيم سازوكار صندوق راه بيفتد و بانك‌ها اجازه ورود به اين عرصه را خواهند داشت و مي‌توانند وام به گروه‌هاي مختلف با اشكال مختلف پرداخت كنند. مثلا پرداخت وام با نرخ حمايتي براي اقشار كم درآمد و يا اولويت دادن به بافت فرسوده، صنعتي‌سازي يا خانه اولي‌‌ها يا اينكه توليد صنعتي را حمايت كنيم.

مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن با اشاره به حمايت از صندوق‌هاي پس‌انداز مسكن گفت: بايد از اين نوزاد حمايت كنيم، تا اين صندوق‌ها راه بيفتد، تا ببينيم در يكي دو سال آينده چگونه عمل خواهد كرد.

چگيني با اشاره به اينكه سعي داريم، از بخش تقاضا نيز حمايت كنيم، گفت: هم‌اكنون وام خريد مسكن ممنوع است، اما وام ساخت مسكن كه ممنوع نيست.

چگيني تاكيد كرد: حرف‌هاي عامه‌پسند زدن خوب است اما بايد منابع و توان خود را بسنجيم و بعد به دنبال پرداخت وام باشيم.


مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن با اشاره به اينكه تقاضاي سرمايه‌اي مسكن در سال جاري به حداقل رسيده است، يادآور شد: اگر معاملات مسكن را به صورت ماهيانه رصد كنيد، در زماني كه معاملات افزايش پيدا مي‌كند، معاملات سرمايه‌اي وجود دارد و هنگامي كه كاهش پيدا مي‌كند، معاملات سرمايه‌اي از آن خارج شده است به طوري كه در سال جاري تقاضاي سرمايه‌اي مسكن به حداقل خود رسيده است.

مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن وزارت راه وشهرسازي گفت: در 8 سال گذشته سياست‌هايي مربوط به تقاضا و آئين‌نامه ماده 14 كلا تعطيل شده بود و برنامه‌هاي طرح جامع مسكن 9 محور و 55 برنامه اجرايي داشت كه فقط به حق بهره‌برداري از زمين عمل كردند و بقيه را رها كردند.

وي با اشارهبه اينكه طرح جامع مسكن هنوز قطعي نشده است و قرار در ماه آينده از آن رونمايي شود.اظهار داشت: براساس طرح جامع مسكن اعلام كرديم تا سال 1404 به 10 ميليون واحد مسكوني نياز داريم و از سوي ديگر نرخ تورم نيز به حدود 10 درصد و يا كمتر از آن مي‌رسد.

" وام خريد مسكن " موضوع اين هفته چهل و پنجمين برنامه مناظره 14 شهريور ماه در شبكه يك سيما بود.

علي چگيني مديركل برنامه ريزي، تجهيز منابع و اقتصاد مسكن وزارت راه وشهرسازي، حسام عقبايي رئيس اتحاديه مشاوران املاك تهران، بهمن آرمان اقتصاددان، فرهاد بيضايي مديرگروه سياستگذاري مسكن دانشگاه علم و صنعت، عليرضا خسروي نماينده مجلس و عضو كميسيون عمران مجلس از جمله مهمانان برنامه امروز بودند.

سوال برنامه امروز اين بود كه به نظر شما دولت براي حل مشكل مسكن مردم كدام راه را در اولويت قرار دهد؟1- افزايش وام مسكن 2- تشويق مردم به پس انداز 3-كاهش قيمت تمام شده مسكن كه بيش از 81 درصد پاسخ دهندگان به گزينه 3 راي دادند و به گزينه 2 تنها 3 درصد و گزينه 1 نيز 16 درصد ارا را به خود اختصاص داد.

 
آخرین ارسال های من :

[تصویر:  1407685415.gif]
نظر شما برای ما ارزشمند است
بروزترین سایت معماری
[تصویر:  1407685415.gif]
 
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  واکنش مرادخانی به شایعه واگذاری موزه هنرهای معاصر sara515 0 650 ۱۳۹۵-۱-۱۹، ۰۶:۰۶ عصر
آخرین ارسال: sara515
  برج‌های مسکونی که به راحتی حمل می‌شوند yalda118 0 737 ۱۳۹۵-۱-۱۲، ۰۵:۵۰ عصر
آخرین ارسال: yalda118
  برجی که واحدهای آن را ساکنان می‌سازند sara515 0 587 ۱۳۹۵-۱-۱۲، ۰۵:۳۰ عصر
آخرین ارسال: sara515
  همایش ملی به کارگیری اصول و فنون معماری و شهرسازی ایرانی – اسلامی در دوره معاصر leila 0 665 ۱۳۹۴-۶-۱۷، ۱۲:۰۰ عصر
آخرین ارسال: leila
  کنفرانس توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی leila 0 909 ۱۳۹۴-۶-۱۴، ۰۴:۲۸ صبح
آخرین ارسال: leila
  نمایشگاه تخصصی – بین المللی صنعت ساختمان و صنایع وابسته استان البرز leila 0 707 ۱۳۹۴-۶-۱۴، ۰۴:۱۹ صبح
آخرین ارسال: leila
  طراحی نیمکت های بوستون با انرژی خورشیدی به منظور ساخت جامعه ای مشارکتی leila 0 794 ۱۳۹۴-۶-۷، ۱۱:۰۰ صبح
آخرین ارسال: leila
  نشست تخصصی “ضرورت های شرکت در انتخابات سازمان نظام مهندسی ساختمان” leila 0 744 ۱۳۹۴-۶-۷، ۰۹:۵۵ صبح
آخرین ارسال: leila
  به جریان افتادن مجدد مسابقه ۳میلیاردی “طراحی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس” leila 0 708 ۱۳۹۴-۶-۲، ۰۴:۵۵ عصر
آخرین ارسال: leila
  معماری منحصر به فرد رستوران نمک شیراز + تصاویر MHAKBARI 0 901 ۱۳۹۴-۱-۱۴، ۰۸:۳۷ عصر
آخرین ارسال: MHAKBARI

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان