امتیاز موضوع:
  • 44 رأی - میانگین امتیازات: 2.89
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دانلود مقاله :بررسی فنی و پیشنهاد الگویی مناسب آرایش بصری سیما و منظر شهری شهر اصفهان
#1
بررسی فنی و پیشنهاد الگویی مناسب برای آرایش بصری سیما و منظر شهری شهر اصفهان
( هم از لحاظ چگونگی طراحی و هم از لحاظ نحوه­ی اجرا)
تهیه و تنظیم : مهندس حسن محمدی
Ehsan3680@yahoo.com
مقدمه:
مسئله توجه به سيماي شهر، فقدان آن و كوشش در شناسايي و به وجود آوردن آن از جمله يكي از مهمترين مشكلات شهر است. افزايش جمعيت كه مدام زندگي شهرها را تهديد مي كند و از جمله عوامل فساد و پستي و بيگانگي در شهرها است؛ روي آوردن بي رويه جمعيت روستائي به شهرها و شهرهاي بزرگ، مسائل ترافيك، مسائل آلودگي هوا، مسئله فضاي باز، فضاي سبز و فضاي بازي و بسياري مسائل ديگر مانند آن در عين آن كه به جاي خود قابل توجه و سزاوار انديشه فراوانند مسائلي هستند كه درباره شان به طور كلي و نسبي چندين برابر مسئله سيماي شهر و مشكلات آن سخن گفته شده و كتاب و مقاله به رشته تحرير درآمده است.

سيماي شهر در واقع تمام عواملي از شهر كه به ديده مي­آيد و چشم قادر به تماشاي آن است. تمام اين عوامل بصورت انفرادي و خاصه در حالتي كه به صورت پيوسته و دسته جمعي در هر لحظه از زمان تركيب چند يا چندين عامل با هم عمل مي­كنند.

تماشاي شهر، هر چقدر كه مناظر آن معمولي باشد دلپذير تواند بود. شهر نيز مانند يك بناي نفيس معماري، ساختماني است كه در فضا قد برافرازد با اين تفاوت كه مقياسي بزرگتر دارد و تنها با گذشت زمان شكل و سيماي نهائي خود را مي يابد. از اين رو مي توان گفت كه طرح شهر في المثل مانند موسيقي، هنري است كه به زمان بستگي دارد، اما برخلاف موسيقي نمي تواند در طرح شهر زمان را تنظيم كرد يا بر فواصل آن حدي متصور داشت. تسلسل زماني كه در طي آن شهر نشو و نما مي يابد تحت شرايط گوناگون و براي مردم مختلف ممكن است دگرگون شود. قطع گردد، از ميان برود. مضافا با اينكه تغيير آب و هوا و تغيير نور به شهر رنگ هاي گوناگون مي دهد كه به تاثير اين تغييرات سيماي شهر نيز گوناگون مي­شود.

شهر نه تنها عاملي است كه مورد مشاهده ميليون­ها مردم از هر طبقه اي كه باشند هر روحيه­اي كه داشته باشند قرار مي­گيرد بلكه محصول كارسازندگان بسياري است كه مدام ساختمان آن رابسته به احتياج و اميال خود تغيير مي­دهند. در حالي كه سيماي كلي آن ممكن است براي مدتي ثابت بماند اما اجزاء آن دائم تغيير مي­كند.

آن چه در طرح نكاتي كه كوين لينچ ( استاد دانشگاههاي آمريكا) در سيماي شهر مورد توجه قرار مي­دهد فوق العاده حائز اهميت است و آغاز دگرگون كردن مفهوم شهر، از پديده­اي دو بعدي و كاغذي- چنان كه موسوم نقشه كشان شهري بوده - به پديده اي چند بعدي و همراه ان زندگي شهري است. بسياري از طرح هايي كه براي بسياري از شهرهاي جهان درميان شتاب عصر حاضر تهيه شده دو بعدي است و بدون ملاحظاتي است كه بخش اعظم كيفيات بصري شهر پديد مي­آورد.

پاره­اي از دلايل چنين وضعي البته مربوط به آن است كه در حال حاضر وسائل ما براي تجسم و ادراك و نيز ترسيم شهر در فراسوي در بعد، ناقص است. اما پاره اي ديگر از دلائل، مربوط به نقص اصولي است كه در شناخت شهر در وراي مفاهيم دو بعدي آن موجود است.

اصول معماري از ديرباز مورد بحث و مطالعه قرار گرفته است. ويترويوس Vitruvius

معمار و صاحب نظر رومي در نخستين سده پيش از ميلاد از سه اصل استحكام
Solidite

، آسايش
commodite
و زيبايي
beaute
سخن به ميان آورد البته بيشتر به تاثير معماري كلاسيك يونان نخستين سنگ هاي مباني معماري را پايه گذاري كرد. هر يك از اين سه اصل نيز خود تعاريف مفصل و مبسوطي دارد كه از زمان ويترويوس تاكنون بارها صورت گرفته است.


در واقع نماي شهري متشكل از بناهاي شهري است بنابراين وقتي كه از ديد معماري با اين كلمه برخورد مي­كنيم اشاره مستقيمي به نماي ساختمان ها داريم، نماي مختص يك بنا در چهارچوب پلان معماري، اما زماني كه زاويه ديد ما شهر گرايانه باشد، بحث منظر شهري مي­شود كه گستردگي بيشتري دارد و مجموعه المان هاي معماري و محيطي را كه در كنار هم قرار مي­گيرند شامل مي­شود. در اين نگاه فضاهاي سبز، نماهاي ساختمان­ها، نوع قرار گفتن اتصالات شهري و... مورد بررسي قرار مي­گيرند.

تفاوت­هايي كه بين نماي شهري در ديدگاه معماري و شهرسازي وجود دارد بهره مي­بريم و قضيه را به سوي كش مكش قديمي معماران و شهرسازان مي­كشانيم با اين سوال كه كدام از اين دو گروه در شرايط كنوني نماهاي شهري تقصير بيشتري به گردن دارند، نمي­شود بين اين دو گروه تفكيكي قائل شد، كلا معماري از طراحي شهري جدا نيست و شهرسازي از معماري تك بناها، وزارت مسكن و شهرسازي به عنوان دستگاه متولي در اين خصوص و شهرداري­ها به عنوان مديران اجرايي شهرها و همين طور ساير بخش ها هيچ وقت مقوله سيماي شهري به صورت جدي مورد بررسي قرار نگرفته و تعريف مشخصي از آن ارائه نشده است.

در بحث نماي ساختمان­هاي كنوني، چيزي كه بيشترين تاثر را دارد. سليقه­هاي شخصي است. حالا اين سليقه ها در سطح گسترده هم مي­تواند نقطه قوت باشد هم نقطه ضعف. البته در حيطه معماري يك بنا مي­توان به سليقه رفتار كرد اما در واقع وقتي وارد حيطه عمومي مي­شويد جامعه حقي بر گردن دارد كه بايد اجرا شود. ممكن است كه سازنده به دليل اقتصادي و يا عدم دانش كافي نتواند سازه­اي منطبق با فضاي اطرافش بسازد آن وقت است كه دستگاه­هاي اجرايي بايد با نظارتي ارشادي وارد عمل بشوند.

نبود قانون­هاي لازم در بحث سيماي شهري يكي از دغدغه هاي سيستم اجرايي است، در طول اين چند دهه تنها حجم بسيار كمي از توجهات قانون گذارن به معماري بوده است و بيش از آن به اين حوزه توجه نشده، پس با اين حساب چيزي نيست كه بشود به آن استناد كرد و ميزان تخطي از آن مورد بررسي قرار داد.

وقتي درباره شهري با هويت ايراني صحبت مي­كنيم بايد اين امر در سيماي اين شهر مشهود باشد، چرا كه سيماي هر شهر نشان دهنده فرهنگ، هنر، مذهب، اقتصاد و... آن شهر ( بخصوص شهر اصفهان) است.

بررسي آماري نشان مي­دهد در هر سال 50 ميليون نفر به جمعيت شهرنشين كشورهاي در حال توسعه اضافه مي­شود.

در ايران نيز شهر نشيني طي دهه ­هاي گذشته با شتاب فزاينده اي گسترش يافته و همچنان اين روند ادامه دارد.

دانلود کامل مقاله:


.doc   سایت ایران شهرسازدات کامwww.iranshahrsaz.com.doc (اندازه: 112.5 KB / تعداد دفعات دریافت: 124)


[/font]
آخرین ارسال های من :

پاسخ
 سپاس شده توسط Melika1993
#2
سلام .سایت نسبتا خوبی رو راه انداختید . خسته نباشید.

من واسه تحقیق دانشگاهی ام میخواستم از نویسنده مقاله بررسی فنی و پیشنهاد الگویی مناسب آرایش بصری سیما و منظر شهری شهر اصفهان کمک بگیرم .خواستم اگه میتونید راهنماییم کنید.

آخرین ارسال های من :
    پاسخ
     سپاس شده توسط alireza
    #3
    (۱۳۹۰-۳-۱، ۰۹:۲۶ عصر)آوا نوشته است:
    سلام .سایت نسبتا خوبی رو راه انداختید . خسته نباشید.

    من واسه تحقیق دانشگاهی ام میخواستم از نویسنده مقاله بررسی فنی و پیشنهاد الگویی مناسب آرایش بصری سیما و منظر شهری شهر اصفهان کمک بگیرم .خواستم اگه میتونید راهنماییم کنید.

    سلام ایمیل نویسنده که هست شما میتونید باهاش در ارتباط باشید.

    موفق باشید

    پاسخ


    موضوع‌های مشابه…
    موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
      90.293 46- مدیریت شهری و نقش آن در توسعه ی سازمان فضایی شهر بابلسر سیدمحمد رستمکلایی aramo 1 3,933 ۱۳۹۵-۹-۲۰، ۱۰:۳۶ عصر
    آخرین ارسال: oyster
      کتاب سبزه میدان هویت گم شده برای دانلود zidane 0 1,218 ۱۳۹۵-۷-۸، ۰۵:۲۳ عصر
    آخرین ارسال: zidane
      مقاله محله های تاریخی شهری تلگرام1 0 1,526 ۱۳۹۴-۱۱-۱۸، ۰۴:۳۲ عصر
    آخرین ارسال: تلگرام1
      مقاله موزه هنرهای معاصر و موزه فرش MHAKBARI 2 2,437 ۱۳۹۴-۹-۱، ۱۱:۵۶ عصر
    آخرین ارسال: atelieahjam
      کد کاربری های شهری ati.d 2 2,869 ۱۳۹۴-۸-۱۵، ۱۲:۱۴ عصر
    آخرین ارسال: محبوبه مکتبی
      مقاله کاربرد مطالعات هواشناسی آلودگی هوا در طراحی شهری atelieahjam 1 1,977 ۱۳۹۴-۸-۲، ۰۷:۵۴ عصر
    آخرین ارسال: ra9hil
      مقاله شهر پست مدرن - word atelieahjam 0 2,280 ۱۳۹۴-۸-۲، ۰۴:۵۵ عصر
    آخرین ارسال: atelieahjam
      مقاله طراحی مجسمه های شهری atelieahjam 0 2,444 ۱۳۹۴-۸-۲، ۱۲:۵۱ عصر
    آخرین ارسال: atelieahjam
      مقاله طراحی و الگوهای رفتاری پیشنهادی برای بهسازی پارک های شهری atelieahjam 0 2,479 ۱۳۹۴-۸-۲، ۱۲:۲۳ عصر
    آخرین ارسال: atelieahjam
      مقاله طراحی و مهندسی فضای سبز و پارکهای شهری و جنگلی atelieahjam 0 2,630 ۱۳۹۴-۸-۲، ۱۰:۴۹ صبح
    آخرین ارسال: atelieahjam

    پرش به انجمن:


    کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان