امتیاز موضوع:
  • 32 رأی - میانگین امتیازات: 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقاله:نکات لازم برای طراحی پارک های شهری و جنگلی(بخش دوم )
#1
منبع :سايت شهرداري تهران
در شهرسازی های مدرن قبل از ساختن خیابان ها ی اصلی، فرعی و منازل مسکونی در نقاط عمومی شهر، محل پارک ها قبلا تعیین می گردد و در اطراف مناطق مسکونی همیشه پارک های زیبایی در نظر گرفته می شود: زمین پارک سازی می تواند هموار بوده یا دارای عوارض کم، دارای پستیها و برجستگی ها ی معقول و مناسب باشد و از عوارض زمین می توان در ایجاد تزئینات استفاده کرد ولی برجستگی های آن نباید زیاد يا دارای شیب تند و خسته کننده باشد
در شهر های در حال گسترش به ناچار باید از مراکز پرجمعیت قدیمی شهر صرفنظر کرد و متناسب رشد و گسترش شهرها در هر سوی شهر مساحت وسیعی را به تناسب افزایش جمعیت آن منطقه در نظر گرفت
عملا ميليونها انسان با وجود خستگي شديد كاري، به علت نداشتن امكانات محكومند كه خود را در قفس مسكن به اصطلاح مدرن خود زنداني نمايند، ولي فشار روحي كه در اين صورت به آنها وارد مي آيد، اثرات شديدي روي اعصاب مردم باقي گذاشته و آنان را عصيان زده و ناراحت مي سازد همچنين آثار اين خستگي به صورت كم كاري، بي توجهي، دلسردي از زندگي و غيره در مردم پديد مي آيد به همين علت براي رهايي از اين عوارض سخت بايد چاره انديشي كرد. . براي اين مردم مشتاق و نيازمند استراحت هستند و براي پوشش اين نياز بايد پاركها و استراحتگاه هاي مناسب عمودي ايجاد گردد به همين منظور نشريه مسكن ازشماره قبل به ارائه نكاتي در خصوص چگونگي طراحي پاركها پرداخته است .
4- تعیین مراحل و فازهای مختلف تهیه طرح پارک سازی
برای جلوگیری از دوباره کاریها و پرداختن به کلیه مسائل لازم، بهتراست تهیه طرح پارک به چند مرحله ( چند فاز ) به شرح زیر تقسیم شود :
1-4-فصل بندی، تعیین هدف، جمع آوری اطلاعات لازم و انتخاب محل پارک.
2-4-بررسی شرایط اکولوژیک منطقه، تاسیس پارک به ویژه نقشه های آب وهوایی و خاک شناسی و آمایش.
3-4-تهیه نقشه کروکی و نقشه توپو گرافیک پارک – رسم نقشه و تعیین محل تاسیسات، ساختمان ها، آب نما ها، استخر ها، لوله کشی ها، سردرهای ورودی، محل نصب تابلو ها، چوب پرچم ها و کامل کردن نقشه اجرایی کار.
4-4-تهیه نقشه برق رسانی به قسمت های مختلف پارک.
5-4-تعیین پرسنل فنی و اداری برای پیاده کردن طرح و بررسی مسئولیتها از نظر مدیریت و از نظر تامین اعتبارات مالی.
6-4 - تعیین محل های درختکاری( گونه های درختان)، درختچه ها، بوته ها و گیاهان عمده و دائمی پارک.
7-4 -تهیه برنامه کار و جدول زمانی انجام هریک ازفاز ها.
8-4-پیاده کردن و نظارت طرح.
5- پیاده کردن طرح پارک.
1-5- تعیین هدف و جمع آوری اطلاعات :
ساختن پارک در نقاط پر رفت و آمد و شلوغ با ترافیک سنگین که امکان پارک کردن وسائط نقلیه وجود ندارد یا به دلایلی از قبیل تنگ بودن خیابان ها و کوچه ها دسترسی به آن مشکل است، کار درستی نیست. در شهرسازی های مدرن قبل از ساختن خیابان ها ی اصلی، فرعی و منازل مسکونی در نقاط عمومی شهر محل پارک ها قبلا تعیین می گردد و در اطراف مناطق مسکونی همیشه پارک های زیبایی در نظر گرفته می شود. در شهر قدیمی و پر جمعیت با خیابان های تنگ و نامناسب انتخاب محل پارک به علت نیاز مبرم با تغییرات در ساختار اصلی شهر مشکل می باشد و بهتر است محل پارک ها را در نقاطی که ساختمان نسبتا کم است، انتخاب نمایند. در شهر های در حال گسترش به ناچار باید از مراکز پرجمعیت قدیمی شهر صرفنظر کرد و متناسب رشد و گسترش شهرها در هر سوی شهر مساحت وسیعی را به تناسب افزایش جمعیت آن منطقه در نظر گرفت. شهرداریها باید این مساحت ها را دقیقا کنترل نمایند که از تجاوز سود جویان مصون بماند. روی هم رفته پارک ها باید در نقاطی از شهر انتخاب گردند که رفت و آمد آن ایجاد مزاحمتی برای ترافیک شهر نکنند، دسترسی به آن آسان باشد، در اطراف آن محل پارکینگ به اندازه کافی وجود داسته باشد.
در عین حال شرایط خاک ( کیفیت فیزیک و شیمیایی خاک )، شرایط آبرسانی و برق رسانی آن رضایت بخش باشد. از نظر مالی نیز باید صرف هزینه ایجاد پارک در آن محل مقرون به صرفه باشد، یعنی زمین آن نسبتا ارزان باشد. مثلا مناطق بازرگانی شهر که زمین ها ی آن بسیار گران قیمت هستند، برای پارک سازی مناسب نیستند. زمین پارک سازی می تواند هموار بوده یا دارای عوارض کم و دارای پستیها، برجستگی ها ی معقول و مناسب باشد و از این عوارض زمین می توان در ایجاد تزئینات استفاده کرد ولی برجستگی های آن نباید زیاد و دارای شیب تند و خسته کننده باشد. وجود عوارض، پستی و بلندی معقول در زمین، خود لطف خاصی به پارک می دهد و میدان دید تماشا کنندگان را وسیعتر جلوه می دهد و حس کنجکاوی جوانان و نوجوانان را ارضا می کند.
3- بررسی شرایط اکولوژیکی ( شرایط آب و هوایی و شرایط خاک ) و شرایط محیط زیست :
درپارک سازی همیشه با گیاهان متنوع سرو کار داریم چون گیاهانی که در پارک ها مورد استفاده قرارمي گیرند، همیشه علاوه بر شرایط ارثی و ژنتیکی، از شرایط اکولوژیکی اکولوژیکی شامل پدیده های زیر به دقت توجه شود.
•پدید ه های آب و هوایی: مانند تغییرات درجه حررات، حداقل مطلق دما، میانگین و حداکثر مطلق دما، تغییرات میزان رطوبت نسبی هوا، میزان، شکل و پر اکنش بارندگیها مانند مه، باران، برف، تگرگ، میزان تبخیر سالیانه و فصلی، جهت و سرعت باد ها ی محلی، میزان و مدت تابش نور خورشید در فصول مختلف، تعداد روزهای ابری و آفتابی، کوتاهی و بلندی روز، شب و دیگر پدیده های جوی.
•پدیده های مربوط به خاک ( شرایط ادافیک ): مانند خواص فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی خاک، عمق خاک ، بافت و دانه بندی خاک، همگن و ناهمگن بودن خاک، میزان قلیایی بودن خاک، وجود میکرو المنت های خاک به اندازه کافی، افراطی نبودن برخی از پدیده ها مثلا خاک های آبدار یا همیشه آبگیر، نداشتن آهک خیلی زیاد و امثال آن.
•شرایط توپوگرافیک ( برجستگی های رویه خاک که هموارکردن آنها مستلزم صرف هزینه های هنگفت با دادن طرح های ویژه است ) : ارتفاع از سطح دریا، جهت و شیت دامنه ها که هم در کاشت و پرورش گیاهان از گونه های مختلف و مسئله آبرسانی به آنها خیلی موثر هستند. برای بدست آوردن اطلاعات مربوط به شرایط توپو گرافیک می توان از نقشه های موجود با مقیاس های معین، استفاده کرد و یا به طور مستقل نقشه برداری نمود.
ادامه دارد . . .
آخرین ارسال های من :

پاسخ
 سپاس شده توسط .Utopia


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  90.293 46- مدیریت شهری و نقش آن در توسعه ی سازمان فضایی شهر بابلسر سیدمحمد رستمکلایی aramo 1 3,992 ۱۳۹۵-۹-۲۰، ۱۰:۳۶ عصر
آخرین ارسال: oyster
  کتاب سبزه میدان هویت گم شده برای دانلود zidane 0 1,244 ۱۳۹۵-۷-۸، ۰۵:۲۳ عصر
آخرین ارسال: zidane
  مقاله میدان، فضایی برای بروز تعاملات اجتماعی و راهکارهای طراحی آن تلگرام1 0 1,533 ۱۳۹۴-۱۱-۱۸، ۰۴:۵۹ عصر
آخرین ارسال: تلگرام1
  مقاله محله های تاریخی شهری تلگرام1 0 1,546 ۱۳۹۴-۱۱-۱۸، ۰۴:۳۲ عصر
آخرین ارسال: تلگرام1
  مقاله موزه هنرهای معاصر و موزه فرش MHAKBARI 2 2,455 ۱۳۹۴-۹-۱، ۱۱:۵۶ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  کد کاربری های شهری ati.d 2 2,920 ۱۳۹۴-۸-۱۵، ۱۲:۱۴ عصر
آخرین ارسال: محبوبه مکتبی
  مقاله کاربرد مطالعات هواشناسی آلودگی هوا در طراحی شهری atelieahjam 1 1,987 ۱۳۹۴-۸-۲، ۰۷:۵۴ عصر
آخرین ارسال: ra9hil
  مقاله طراحی مجسمه های شهری atelieahjam 0 2,465 ۱۳۹۴-۸-۲، ۱۲:۵۱ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  مقاله طراحی و الگوهای رفتاری پیشنهادی برای بهسازی پارک های شهری atelieahjam 0 2,512 ۱۳۹۴-۸-۲، ۱۲:۲۳ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  مقاله طراحی و مهندسی فضای سبز و پارکهای شهری و جنگلی atelieahjam 0 2,644 ۱۳۹۴-۸-۲، ۱۰:۴۹ صبح
آخرین ارسال: atelieahjam

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان