امتیاز موضوع:
  • 19 رأی - میانگین امتیازات: 2.68
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انتقاد از ادغام وزارت مسکن با راه و ترابری/ مشکلات شهرسازی لاینحل ماند
#1
رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با بیان اینکه 16 سال از مصوبه مقررات ملی ساختمان گذشته، اما خبری از اجرای این قانون چه در بخش دولتی و چه در بخش عمومی نیست، گفت: ادغام وزارت مسکن و شهرسازی با وزارت راه و ترابری نمی‌تواند مشکلات لاینحل شهرسازی را که از قبل از ادغام بر روی زمین مانده بود را حل کند.
خبرگزاری فارس: انتقاد از ادغام وزارت مسکن با راه و ترابری/ مشکلات شهرسازی لاینحل ماند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید مهدی هاشمی در حاشیه چهارمین نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در مسکن و انبوه‌سازی، عمران و صنعتی‌سازی ساختمان در جمع خبرنگاران افزود: دلایل مختلفی برای عدم نظارت دقیق بر ساخت و ساز وجود دارد که مشکل اصلی آنرا باید اجرا نشدن قانون مقررات ملی ساختمان دانست.
وی افزود: 16 سال است که از مصوبه قانون مقررات ملی ساختمان در مجلس می‌گذرد، اما بعد از این مدت شاهد این هستیم که توافق می‌شود ساختمان‌های بالای 3000 متر مشمول این قانون هستند.
هاشمی اضافه کرد: در قانون مقررات ملی ساختمان هیچ قید زمان و مقدار برای این که نظارت دقیق بر ساخت و ساز صورت گیرد، اشاره نشده است، بنابراین مسلم است که مجلس باید این قانون را مطالبه کند.
وی تأکید کرد: وزارت راه و شهرسازی مجری قانون مقررات ملی ساختمان است، اما به دلیل مطالبه نشدن این مصوبه از سوی مجلس این قانون در اجرا با مشکل مواجه شده است.
هاشمی گفت: نمی‌خواهم که ایجاد چالش کنم، اما آیا وزارت راه و شهرسازی قبل از اینکه ادغام شود، به موضوع شهرسازی به خوبی پرداخت و حال که شهرسازی دچار بحران شده و دو وزارتخانه ادغام شده‌اند، می تواند با فراغ بال بیشتری به این موضوع بپردازد.
رئیس سازمان نظام مهندس کشور افزود: زمانی که وزارت مسکن و شهرسازی به تنهایی متولی مسکن کشور بود، مشکلات شهرسازی لاینحل بود و حالا که با ورزات راه و ترابری ادغام شده، آیا می‌تواند مشکلات شهرسازی را حل کند.
به گفته وی، برای اینکه مشکلات شهرسازی در وزارت راه و شهرسازی کنونی حل شود، باید یک برون سپاری دقیق در این وزارتخانه انجام شود، وگرنه بحران در شهرسازی نه تنها کاهش نمی‌یابد، بلکه افزایش می‌یابد.
هاشمی با بیان اینکه بخشی از مسئولیتهای وزارتخانه باید به بخش خصوصی واگذار شود، در پاسخ به این سوال که چرا قبل از ادغام این مطلب را عنوان نکردید، تا ادغام این دو وزارتخانه انجام نشود، گفت: ما تمام پیشنهادات و نظرات خود را ارائه کردیم، اما ظاهرا کفایت نکرد.
مسکن مهر یک مُسکن است
وی در پاسخ به این سؤال که آیا کیفیت ساخت مسکن مهر را مطلوب می‌دانید، گفت: مسکن مهر یک مسکّن و یک اقدام فوری مدیریتی بود که توانست بخش قابل توجهی از بحران را در کوتاه مدت برطرف کند.
وی ادامه داد: 85 درصد از پروژه‌هایی که تحت نظارت نظام مهندسی ساختمان قرار دارد از استاندارد و کیفیت قابل قبولی برخوردار است.
مکان‌یابی ضعف مسکن مهر
هاشمی در خصوص صنعت مسکن مهر گفت: یکی از ضعف‌های مسکن مهر را باید در مکان‌یابی آن دانست بنابراین هر چقدر یک واحد مسکونی خوب ساخته شود اما در مکان مناسبی احداث نشود مطمئنا تقاضای چندانی برای آن صورت نمی‌گیرد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر متقاضیان تهران که نیازمند مسکن هستند و بخواهیم آنها را در فواصل دورتر صاحب مسکن کنیم نه تقاضایی برای آن وجود خواهد داشت و نه می‌تواند تأمین کننده نیازها باشد.
هاشمی تأکید کرد: از ابتدا پیشنهاد ما این بود که مسکن مهر را در بافت‌های فرسوده که دارای تأسیسات زیربنایی است احداث کنند تا هم به تقاضای مسکن پاسخ داده شود و هم اینکه تأمین کننده نیازها باشد.
هاشمی با بیان اینکه برای ارتقاء صنعت ساختمان از نظر قوانین مشکلی نداریم ، اضافه کرد: اگر مشکلات موجود در برنامه ریزی و اجرا مورد توجه قرار نگیرد، در آینده دچار بحران های بزرگی خواهیم شد، کما اینکه نقطه شروع بحران اقتصادی غرب بخش ساختمان این کشورها بود.
رییس سازمان نظام مهندسی اضافه کرد: صنعت ساختمان و ابنیه فنی در هر کشوری جزو سرمایه های ملی است و توسعه بخش مسکن به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی مد نظر قرار می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: اشتغال زایی، تامین مسکن و اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از مهمترین اولویت ها و مسائل اقتصادی کشور بوده و اولویت اول جوانان اشتغال زایی و تامین مسکن است.
به گفته رییس سازمان نظام مهندسی140 نوع فرصت شغلی مستقیم صنعت ساختمان ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ناظر پروژه ها است ، ادامه داد: ناظر وظیفه دارد، خطا و مشکلی که در ساختمان مشاهده می کند، را به دستگاه اجرایی گزارش کرده و دستگاه اجرایی موظف به جلوگیری از اجرای آن است.
هاشمی ادامه داد: اگر در جایی یک ساختمان ریزش می کند، باید دید آیا این ساختمان تحت نظارت سازمان نظام مهندسی بوده است و یا خیر.


منبع : خبرگزاری فارس
آخرین ارسال های من :

خدایا:
مرا ببخش ،  
به خاطر تمام درهایی که کوبیدم  
و خانه تو نبود....!!!!
63
پاسخ


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  بزرگراه تهران-کرج؛ مشکلات بی پایان aramo 0 1,287 ۱۳۹۰-۱۲-۶، ۰۵:۵۴ عصر
آخرین ارسال: aramo
  احيا بافت فرسوده با تكميل بزرگراه امام علي(ع) FaTyJo0oN 0 990 ۱۳۹۰-۱۱-۶، ۰۲:۲۳ عصر
آخرین ارسال: FaTyJo0oN
  پیاده‌راه‌های استاندارد جنوب تهران گسترش یافت FaTyJo0oN 0 973 ۱۳۹۰-۱۱-۶، ۰۲:۲۲ عصر
آخرین ارسال: FaTyJo0oN
  یافته‌های جدید از زلزله تهران + نمودار saeiideh 0 1,809 ۱۳۹۰-۱۱-۶، ۰۱:۱۲ عصر
آخرین ارسال: saeiideh
  رونمايي از كتاب «تاريخ مختصر شهر و شهرنشيني در ايران» saeed nasiri majd 1 1,342 ۱۳۹۰-۱۱-۶، ۰۱:۲۱ صبح
آخرین ارسال: FaTyJo0oN
  سازندگان مسکن غیرمتخصص هستند FaTyJo0oN 0 894 ۱۳۹۰-۱۱-۱، ۱۰:۱۲ عصر
آخرین ارسال: FaTyJo0oN

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان