ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: احیای باغ راه های اصفهان امکان پذیر نیست
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.

احیای باغ راه های اصفهان امکان پذیر نیست



به گفته سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان احیای باغ راه ها به دلیل این که باغ های شهر اصفهان با توسعه شهر، مهاجرت بی رویه و افزایش جمعیت از بین رفته است، امکان پذیر نیست .
به گزارش ایمنا،فضای سبز در اصفهان قدمت چندین هزار ساله دارد، فضای سبز شهری منطقه ای پوشیده از گیاه در داخل و اطراف شهرها است که تعدیل دما تلطیف هوا و زیبایی آفرینی بصری را به همراه دارد و در این میان باغ راه ها یا پارکهای خطی پارکهایی هستند که در امتداد طول خیابان، رودخانه و کانال و یا ریل راه آهن و مسیرهای رفت و آمد شهری بصورت نواری طراحی می شوند و دارای انواع بخشها و تسهیلات ویژه ای هستند.

اجرای طرح بدنه سازی بزرگراه‌ها با توجه به تاثیرگذاری آن در کاهش آلودگی هوا و ایجادآرامش بصری در اولویت برنامه‌های سال های اخیر شهرداری ها به خصوص شهرداری اصفهان قرار گرفته است.

مهمترین اثرات فضای سبز در شهرها، کارکرد های زیست محیطی آنها است که ایجاد تعادل بخشی در متابولیسم شهر از یک سو و بالا بردن سطح زیبایی از سوی دیگر، سبب افزایش کیفیت زیستی شهرها می شوند و در حقیقت فضای سبز ریه های تنفس شهرها به شمار می آیند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان در این رابطه گفت: پارک های خطی که در جوار خیابان و میسرهای عبوری بصورت خطی ایجاد می شود با توجه به اینکه برای عموم مردم دردسترس است سبب تمدد اعصاب شده چرا که به واسطه گیاهان در زمان گذر از حاشیه این پارکهای خطی اکسیژن بیشتری به انسان میرسد و حالت ارامش بیشتری در فرد ایجاد می شود.

ابوالفضل قربانی با اشاره به عملکرد مثبت شهرداری اصفهان در احداث فضاهای سبز شهری طی چند سال اخیر تصریح کرد : شورای شهر توسعه فضای سبز در قالب های مختلف از جمله باغ راه ها ،ایجاد پارک های خطی در حاشیه مسیرهای عبوری شهروندان در دستور کار قرار داده است.

قربانی با بیان این که احیای باغ راه ها به دلیل این که باغ های شهر اصفهان با توسعه شهر، مهاجرت بی رویه و افزایش جمعیت از بین رفته است امکان پذیر نیست اذعان داشت: اما بر اساس برنامه اصفهان ۹۵ سرانه فضای سبز این کلان شهر به بیش از ۳۰ متر مربع خواهد رسید.

وی با اشاره به نقش گیاهان در تلطیف هوا و جلوگیری از الودگی هوا گفت : از انجایی که در شهری مانند اصفهان مردم به واسطه حجم زیاد ترافیک و تردد خودرو کمبود اکسیزن دارند با احداث و کاشت گونه های گیاهی در حاشیه راه ها میتوان کمبود اکسیژن مورد نیاز شهروندان را هم جبران کرد .

سخنگوی شورای اسلامی به فضای سبز حاشیه بزرگراه ها اشاره کرد و گفت : گذر از این مسیر ها مطلوبیت خاصی برای شهروندان دارد و بطور ناخودآگاه تاثیر مثبت بر اعصاب داشته چنانچه حداقل تصادفات را به واسطه ارامش رانندگان در این مسیر ها شاهد هستیم.