ایران شهرساز

نسخه‌ی کامل: <<<<<<<<<<<بدوبازی بااماکن تاریخی>>>>>>>>>>>>>
شما درحال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب‌بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8
نام بنا و مکان؟

[تصویر:  40.jpg]
مجموعه امامزادگان چهل اختران در شهر قم.
تاريخ بناي اين بقعه سال 950 ه . ق آمده است . باني آن شاه طهماسب صفوي و اسم معمار هنرمندش " استاد سلطان قمي " از مشاهير معماري دوره صفويه به شما ر مي رود . نام اين استاد در زيارتگاه ضبط شده است . در سال 953 ه . ق به دستور شاه طهماسب صفوي ، سقفي بسيار مرتفع از آجر بر اين بقعه زده شد . در اين مكان قبور جمعي از سادات و امامزادگان از جمله فرزندان و اولادان امام موسي (ع) جاي دارد . مي گويند در اين بقعه چهل زن ، چهل مرد و بيست و پنج كودك ، در مجموع صد و پنج نفر، دفن شده اند .
نام بنا وشهر؟5
گنبد علویان در چهار باغ علویان در نزدیکی میدان امامزاده عبدالله شهر همدان قرار دارد. این اثر یکی از شاهکارهای معماری و گچ‌بریبعد از اسلام در همدان است، و طی شماره ۹۴ در تاریخ ۱۵/۱۰/۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌است.اینم لینک ویکیپدیا
اسم این پل و شهر قرار گیری ان را بنویسید
پل مردق
در یک کیلومتری ضلع شرقی روستای مردق پل تاریخی سه چشمه «مردق چای» مراغه مربوط به دوران حكومت صفویه و قاجاریه بر روی رودخانه دائمی و پرآب «مردق چای» با طاق جناغی ساخته شده است.
این پل كه در فهرست آثار ملی ثبت شده، دارای سه دهنه، ۲۶ متر طول، پنج متر عرض و بلندی هفت متر از كف رودخانه است پل سه‌دهنه مردق، جزء سه پل مهم تاریخی این شهرستان بوده و دارای سیل‌شکن و پایه‌های سنگی از نوع سنگ بومی منطقه (معدن سنجان) و آجرهای قرمز بومی است. این پل بلندترین پل تاریخی شهر مراغه محسوب می‌شود و پل ارتباطی شهر مراغه قدیم با شهرهای هشترود و میانه بوده است.
نام بنا و مکان؟

[تصویر:  atashkooh.jpg]
ببخشید میشه یه راهنمایی بکنین ببینم این چی بوده مقبره است چیه
آتشکده آتشکوه نیمور محلات در 12 کیلومتری غرب دلیجان در استان مرکزی قرار دارد و متعلق به دوره ساسانی است.عظمت بنا به حدی است که جزء برترین آتشکده‌های زردتشتیان جهان به شمار می‌رود.این آتشکده در 5 کیلومتری جاده نیمور و نزدیکی روستای آتشکوه نیمور قرار دارد و مورخان بنای این آتشکده را متعلق به دوره ساسانیان دانسته و معتقدند که بر اساس شواهد و قرائن تا قرن چهارم هجری سالم بوده است....
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7 8