امتیاز موضوع:
  • 27 رأی - میانگین امتیازات: 2.89
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فرهنگ و هنر آمریکا
#1
قرن بیستم میلادی قرنی بود که در آن هنرمندان آمریکا از زنجیر قیود و سنت‌های دنیای قدیم خود را آزاد کرده و با خلاقیت خود شاخه‌های فرهنگی و هنری را در جهات جدیدی به شکوفایی رساندند.

موسیقی، فیلم، تئاتر، رقص، و دیگر نمونه‌های توصیف هنری امروزه توسط هنرمندان آمریکایی متحول گشته‌اند. احیای موسیقی به شیوه جدید، الگوهای نو در هنر رقص، درام با ریشه‌های سرزمین‌های بومی آمریکا، فیلم سازی مستقل در پهنای این سرزمین، جهانی شدن هنرهای نمایشی، همه و همه قسمتی از صحنهٔ هنر معاصر در ایالات متحده آمریکا هستند.

اما ریشه و اصل این جوشش خلاق آمیز را شاید بتوان بقول دانا گیووا شاعره و رئیس کنونی سازمان ملی پشتوانه هنرهای آمریکا (به انگلیسی: National Endowment for the Arts) در این اصل یافت:
« دلیل اینکه آمریکا اینچنین در تاریخ خود دارای ویژگی‌های هنری منحصر بفرد، و دست آوردهای بدیع از فیلم و موسیقی جاز گرفته تا ادیبات نوین است، جامعه ایست که اصل آزادی فردی را در شهروندان خویش گرامی داشته‌است. »

هنرهای تجسمی

هنر نقاشی و مجسمه سازی در آمریکا در عنفوان تولد خود نشات گرفته ار هنرهای اروپا بود. رفته رفته در قرن نوزده میلادی، هنرمندان آمریکایی از خود میراثی خلق کردند که زاییدهٔ خویش بوده و بر هنرمندان متعاقب خود تاثیرات مهمی بر جای گذارد. چشم‌اندازهای بکر قارهٔ آمریکای شمالی مصور در آثار این هنرمندان در قرن ۱۸ و ۱۹ تدریجاً جای خود را به صحنه‌های شهری آمریکا داده و منجر به جنبش‌های نوگرایی شد که از میان آنان می‌توان abstract expressionism و pop art را نام برد.

مشخصهٔ هنر آمریکا تنوع در شیوه است که خود نتیجهٔ وسعت و تنوع جغرافیایی و فرهنگی کشور آمریکاست. آنچه که در شهرها در عرصهٔ هنر رخ می‌دهد بعضا با آنچه که در آمریکای غیرشهری رخ می‌دهد متفاوت بوده‌است. رشد یا افول اقتصادی، وقایع و جریانات سیاسی، میراث فرهنگی قومی و فردی، و پیشرفت‌های فنی از دیگر عواملی اند که بر هنرهای تجسمی آمریکا تاثیرات مهمی داشته‌اند.

پنجره‌ای به هنر معاصر آمریکا
یک نمونه از یک اثر بدیع هنر آمریکا. تابلوی روغن بر بوم بنام Le Roi a la Chasse، اثر هنرمند معاصر آمریکایی Kehinde Wiley واقع در موزه هنر بلنتون در شهر آستین در تگزاس.

این اثر سعی در بازگو کردن غیاب سیاهپوستان در هنر تجسمی آکادمیک غرب را دارد. در این اثر، مردی سیاهپوست دیده می‌شود که نقاش در گوشه و کنار خیابانهای آمریکا با وی آشنا گردید. با وجود اینکه نوع لباس پوشیدن مردجوان برگرفته از مد جوانان امروزی این قشر از آمریکاییان شهرنشین است، طرز ایستادن مردجوان در این تابلو اقتباسی است از نحوهٔ ایستادن چارلز اول (شاه انگلیس)، در اثری از آنتونی ون دایک بسال ۱۶۳۵ میلادی، و گلهای اطراف وی برگرفته از سبک تزیینی قرن ۱۹ فرانسه است.

موسیقی و تئاتر
از سبکهای موسیقی آمریکایی می‌توان به سبکهای جاز، بلوز، هیپ هاپ و کانتری اشاره کرد، و شاید کمتر کسی از علاقمندان به تئاتر باشد که نام و آوازه برادوی را نشنیده باشد.

سینما
تولد سینما را تا حد زیادی می‌توان به آمریکا نسبت داد. اولین انیمیشن سینمایی توسط ادوارد مای‌بریج ساخته شد که تصویر یک اسب در حال دویدن بود.

توماس آلوا ادیسون هم یکی از اولین تولیدکنندگان سینما بود که دستگاه جنبش نما را اختراع کرد.

معماری
معماری آمریکا دارای برخی مشخصه‌های منسجم و منحصر به خود است. اما از طرف دیگر بسته به ناحیه جغرافیایی نیز دارای خواص ویژه‌ای می‌باشد. بطور مثال در ایالت‌های جنوب غربی آمریکا متاثر از معماری اسپانیایی است، در صورتیکه در ایالت‌های نیو انگلند آمریکا تحت نفوذ شیوه‌های فکری اروپاییان مهاجر از انگلیس و ایرلند و آلمان بوده‌است.

ادبیات
ادبیات آمریکا در مدت نسبتا کوتاه عمر این کشور، از مشهورترین چهره‌های شناخته شده ادبیات بشری را به دنیا ارزانی داشته. از مارک تواین گرفته تا ارنست همینگوی تا جک لندن، ادبیات آمریکا را قطعا از نقاط درخشان فرهنگ این کشور می‌توان به حساب آورد که بر هنرهای کشورهای دیگر تاثیرات فراوانی داشته‌است.

بطور نمونه، داریوش مهرجویی فیلم پری را (که داستانی عارفانه‌است) با برداشتی آزاد از رمان فرانی و زویی نوشتهٔ جروم دیوید سالینجر ساخت. اثر دیگر همین نویسنده بنام ناتور دشت نیز محور فلسفی داستان شبح درون پوسته است که از موفق‌ترین سری مانگا و انیمه تولید ژاپن در سالهای اخیر می‌باشد.

کتابخانه‌های آمریکا
کتابخانه کنگره آمریکا واقع در واشینگتن دی سی پس از کتابخانه بریتانیا در لندن، دومین کتابخانه بزرگ جهان از نظر تعداد منابع می‌باشد [۴][۵] این کتابخانه که متعلق به کنگره آمریکا است، با دارا بودن ۱۳۴ میلیون نسخه[۶] احتیاج به بیش از ۸۰۰ کیلومتر قفسه جهت ذخیره سازی کلکسیون خود دارد[۷]. گنجینهٔ کتب فارسی این کتابخانه حاوی کتب ارزشمندی همچون نسخه‌های خطی اسکندرنامه نظامی گنجوی، سفرنامه ناصرالدین شاه قاجار، و تفسیر سیزده جلدی مثنوی مولانا جلال الدین رومی اثر سید محمد تقی جعفری می‌باشد.[۸]
کتابخانه عمومی سن آنتونیو با معماری پسا-مدرنیسم.

در حیطه تخصصی، کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا (با ۹ میلیون نسخه دارایی)[۹] بزرگ‌ترین کتابخانه پزشکی و تاریخ پزشکی جهان است[۱۰].

از دیگر کتابخانه‌های بزرگ آمریکا می‌توان کتابخانه عمومی شهر نیویورک را نام برد.[۱۱] و در میان کتابخانه‌های دانشگاهی، بزرگ‌ترین کتابخانه‌های قاره آمریکای شمالی بترتیب عبارت‌اند از[۱۲]:

منابع:

1. ↑ Arts/Culture in US - U.S. Embassy Abidjan, Cote D'Ivoire
2. ↑ Milani, A. Lost Wisdom. 2004. Washington. ISBN 0-934211-90-6 p.39
3. ↑ Persian Poetry
4. ↑ Facts and figures
5. ↑ Reports and Budgets - About the Library (Library of Congress)
6. ↑ Reports and Budgets - About the Library (Library of Congress)
7. ↑ What is the world's largest library?- You Asked for It at MuseumSpot.com
8. ↑ [The Iranian World] Near East Collections: An Illustrated Guide (Library of Congress - African & Middle Eastern Division)
9. ↑ The National Library of Medicine Fact Sheet
10. ↑ The National Library of Medicine. Evolution of a p...[JAMA. 1991] - PubMed Result
11. ↑ World's Largest Libraries - LibrarySpot.com Feature
12. ↑ Nation's Largest Libraries - LibrarySpot Lists


آخرین ارسال های من :
پاسخ
 سپاس شده توسط samane


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  اروسی؛ اوج هنر چوب و شیشه atelieahjam 0 1,226 ۱۳۹۳-۴-۲۸، ۱۲:۰۴ صبح
آخرین ارسال: atelieahjam
  هنر رنسانس atelieahjam 0 1,262 ۱۳۹۳-۳-۱۰، ۰۹:۴۸ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  هنر معماری با کاغذ atelieahjam 0 1,696 ۱۳۹۳-۳-۱۰، ۰۸:۵۸ عصر
آخرین ارسال: atelieahjam
  گرانترین خانه های آمریکا با دکوراسیون های استثنایی Ƒanos 0 1,286 ۱۳۹۱-۱۰-۱۳، ۰۷:۴۵ عصر
آخرین ارسال: Ƒanos
  معماران MAD و موزه ی هنر هاربین MHAKBARI 0 2,339 ۱۳۹۱-۹-۲۹، ۰۸:۱۶ صبح
آخرین ارسال: MHAKBARI
  ویتو آکونچی و استیون هال؛ خلق بدنهْ گذرْ گالریِ هنر و معماری MHAKBARI 0 1,471 ۱۳۹۱-۹-۳، ۱۰:۵۹ صبح
آخرین ارسال: MHAKBARI
  مسجد جامع اصفهان ، شاهکار هنر معماری ایرانی MHAKBARI 1 3,763 ۱۳۹۱-۸-۱۱، ۰۱:۱۰ صبح
آخرین ارسال: rezvan87
  رونمايي از موزه هنر الي و اديث براد ؛ طرحي از زاها حديد MHAKBARI 0 1,304 ۱۳۹۱-۷-۳۰، ۰۷:۰۴ عصر
آخرین ارسال: MHAKBARI
  هنر معماری ایرانی را در این تصاویر ببینید Ƒanos 0 1,375 ۱۳۹۱-۶-۳، ۰۷:۴۵ عصر
آخرین ارسال: Ƒanos
  طرحی منحصر به فرد برای ساختمان موزه هنر Ƒanos 0 1,369 ۱۳۹۱-۴-۲۹، ۰۴:۴۵ عصر
آخرین ارسال: Ƒanos

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان