امتیاز موضوع:
  • 17 رأی - میانگین امتیازات: 3.06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تفکر و اندیشه های شهر آرمانی در راستای کدام یک از مکاتب می باشد؟
#1
تفکر و اندیشه های شهر آرمانی در راستای کدام یک از مکاتب می باشد؟


1- سرمایه داری و اقتصاد آزاد
2- سوسیالیست های تخیلی
3-سوسیالیست های علمی
4- اقتصاد صنفی

آخرین ارسال های من :
پاسخ
 سپاس شده توسط Vasta ، mehdime007
#2
فکر کنم گزینه 2

آخرین ارسال های من :
پاسخ
#3
گزینه3
آخرین ارسال های من :

بیا تا داد عمر رفته بستانیم...
پاسخ
#4
شهر آرمانى يا اوتوپيا
در تاريخ افکار و عقايد اجتماعى نظريهٔ 'آرمان شهر' جاى به‌خصوصى را به خود اختصاص داده است. اين نظريه که به 'مدينهٔ فاضله' يا 'اوتوپيا' نيز شهرت يافته است مبتنى بر تصور خوشبينانه نسبت به امکان ايجاد شهرهائى است که از هر جهت نظام يافته و زير نظارت دقيق دولت يا سازمان‌هاى خاص دينى يا سياسى و حقوقى قرار داشته باشد يا به‌وسيلهٔ فلاسفه و حکما يا ايدئولوگ‌ها اداره شود. در قرن بيستم نيز معماران صاحب رأى و نظر مانند 'لوکوربوزيه' (Le Corbuier) به ساختن شهرهاى اوتوپيائى دست زده‌اند اما وى صاحب نظريات جديدى در معمارى است که جاى بحث آن نيست.
نظام مدينهٔ فاضلهٔ افلاطون که بشتر هدف آن اشاره به دولت ـ شهرهاى يونان قديم است مبتنى بر محدوديت تعداد جمعيت شهر (۵۰۴۰ نفر)، منطقه‌بندى برحسب طبقات اجتماعى که سلسله مراتب معينى دارند. محدوديت ازدواج‌ها و مواليد ساکنين شهر، آموزش و پرورش همگانى و دولتى و جابه‌جا کردن جمعيت اضافى برحسب نظر حقوقدانان و فلاسفه است.
ارسطو نيز که پاره‌اى از نظرات افلاطون را تأئيد مى‌کند، خود در اصول حکومت آتن و ساير آثار او 'مونوگرافي' ۴۰۰ شهر از شهرهاى يونان را تهيه کرده است. ارسطو و افلاطون آگاهانه بر عليه تحرک‌هاى جمعيتى و اقتصادى زيادطلبانهٔ عصر خود واکنش نشان مى‌دادند. خصوصاً جمهورى آتن که مى‌توانست با اضافه جمعيت دچار هرج‌ومرج و آشوب گردد. اين نظريهٔ محافظه‌کارانه بود که مى‌گويد جمعيت شهر بايد ثابت باشد و به طبقات مسدود تقسيم‌بندى شود و در اين باب دولت شهر اسپارت را الگوى تمام عيار آن مى‌دانستند. وجود طبقه‌اى از اشراف 'قليل العده و کم زاد و ولد با نهادهائى مؤکداً محدود کننده که هرگونه افزايش جمعيت شهر را دشوار مى‌کرد' (گاستون بوتول، اضافه جمعيت، صفحات ۱۸۴-۱۸۵).
بايد توجه داشت که گرايش‌هاى محافظه‌کارى که در يونان باستان مآلاً موجبات محدود کردن جمعيت را فراهم مى‌کرد، در تمدن‌هاى ديگر برعکس افزايش نامحدود آن را سبب مى‌گردد. چنان‌که پرودن و مارکس اضافه جمعيت را که منجر به فساد و هرج و مرج و نهايتاً انقلاب مى‌شود مطلوب مى‌دانستند چه به نظر آنها وقوع انقلاب به نفع مردم است، اما امروزه از برکت آمارها و برنامه‌ريزى به سمت متناسب کردن جمعيت با منافع و امکانات جامعه پيش مى‌رويم.
نظريهٔ 'آرمانشهر' افلاطون به‌صورت‌هاى مختلفى در 'آراء اهل المدينه الفاضله' فارابى و در 'شهر خدا' اثر سن اگوستين و شهر آفتاب اثر کامينلا و 'اوتوپيا' اثر توماس مور منعکس است و هر کدام ويژگى‌هاى فيلسوف مآبانه و آمارنگرايانهٔ يک شهر مطلوب و آرمانى را ترسيم کرده‌اند. نظير اينگونه برداشت‌ها را در آغاز قرن بيستم در شهرهاى نوين کشورهاى سوسياليستى ملاحظه مى‌کنيم. امروزه نيز تصور شهرها در قرن بيست و يکم و زندگى انسان در ساير کرات و يا زير درياها بيشتر به اوتوپيائى گذشته شبيه است که ممکن است به‌طور ناقص يا کامل در آينده تحقق پذيرد.

«سوسیالیسم تخیلی» برابر واژه «Utopian Socialism» (در فارسی به «سوسیالیسم پنداری» و «سوسیالیسم ایده آلیست» نیز برگردانده شده است) واژه‌ای است که اولین بار توسط کارل مارکس (از بانفوذترین سوسیالیست‌ها که با جمع‌آوری نظرات سوسیالیست‌های قبل از خود و تحلیل وضع اقتصادی موجود در زمان خود و پیش از آن، با همکاری فرد دیگری به نام فردریش انگلس آثار مهمی را به رشته تحریر در آوردند) به سوسیالیست‌های پیش از وی اطلاق شده‌است. وی عقیده داشت که بیشتر سوسیالیست‌های اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم انسان‌گرایانی هستند که نسبت به بهره‌کشی شدیدی که با سرمایه‌داری ابتدایی همراه بود اعتراضی بجا داشتند. وی با وجود تحسین بسیار آن‌ها، این لقب کنایه‌آمیز را در مورد آن‌ها به کار برد و معتقد بود بیش‌تر آنان خیال‌پردازانی در جستجوی مدینه فاضله اند که امیدوارند با اتکای به خرد و شعور اخلاقی طبقه تحصیل‌کرده، جامعه را تحول بخشند. به نظر وی بیش‌تر افراد تحصیل‌کرده اغلب اعضای طبقات بالا هستند و بدین جهت پایگاه اجتماعی، رفاه، دانش و آموزش برتر خود را مدیون امتیازات موجود در نظام سرمایه‌داری بوده و در حفظ آن کوشش می‌کنند و وجود تعداد محدودی افراد انسان‌گرا در میان آنان به تحقیق نمی‌تواند پایگاه قدرتی برای تغییر محسوب شود و برای آن‌هایی که به تحقق چنین تغییری عقیده داشتند واژه سوسیالیست‌های تخیلی را به کار برد.

پاسخ
 سپاس شده توسط ala sh ، mehdime007 ، mehman ، mardin


موضوع‌های مشابه…
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  تصاویر راه یافته به فینال مسابقه زیبایی در شهر>>تصویر برتر را انتخاب کنید alireza 20 7,006 ۱۳۹۲-۱۲-۱۸، ۰۹:۳۲ صبح
آخرین ارسال: hamid_shahrsaz
  رای گیری >>دومین مسابقه عکس ایران شهرساز با موضوع((زیبایی در شهر)) alireza 13 4,468 ۱۳۹۲-۱۲-۸، ۱۲:۲۴ صبح
آخرین ارسال: alireza
  "زیبایی ها در شهر "دومین مسابقه عکس ایران شهرساز با جایزه نقدی و غیر نقدی alireza 30 8,764 ۱۳۹۲-۱۱-۲۷، ۱۲:۱۰ عصر
آخرین ارسال: alireza
  تصاویر ارسالی اعضا>>اولین مسابقه عکس ایران شهرساز با موضوع((زشتی در شهر)) alireza 26 8,334 ۱۳۹۲-۱۱-۱۶، ۰۳:۵۱ عصر
آخرین ارسال: s.t
  لحظات زیبا را از پنجره خانه تان شهرسازانه و مهندسی ثبت کنید و جایزه بزرگ را ببرید reza1366 4 2,418 ۱۳۹۲-۱۱-۱۶، ۱۲:۰۶ صبح
آخرین ارسال: زمردیان
  نتیجه اولیه اولین دوره مسابقه عکس مشخص شد از بین 5 عکس برگزیده یکی را انتخاب کنید alireza 16 5,876 ۱۳۹۲-۱۱-۱۵، ۱۱:۴۰ صبح
آخرین ارسال: atelieahjam
  نظر ارزشمند شما در مورد مسابقه هفته اول-6 مسابقه و بیش از 70هزار تومان جایزه alireza 7 3,167 ۱۳۹۲-۱۱-۷، ۰۱:۲۸ صبح
آخرین ارسال: زمردیان
  مسابقه عکس هفته هر هفته با جوایز ویژه(قولش را از آقای مدیر گرفتم) زمردیان 6 2,690 ۱۳۹۲-۱۰-۲۷، ۱۱:۴۷ عصر
آخرین ارسال: زمردیان
  از منظر شهری- بوستان ملت-خیابان ولیعصر چه می بینید 5 زمردیان 2 1,321 ۱۳۹۲-۱۰-۲۷، ۱۱:۰۴ عصر
آخرین ارسال: زمردیان
  حتما ببینید عکسی که مرا به فکر واداشت شما چطور؟ چه می بینید 2 زمردیان 1 888 ۱۳۹۲-۱۰-۲۷، ۱۱:۰۴ عصر
آخرین ارسال: زمردیان

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان